Vie niekto podrobnejšie uviesť ako správne používať elektrickú pečiacu rúru s teplovzdušným ventilátorom.Jedná sa mi o to kedy(na aký druh jedla) použiť priamy ohrev ,kedy použiť ohrev z ventilátorom alebo len teplovzdušný ventilátor. V návode na šporák je to uvedené veľmi stručne. Alebo je nutné pracovať systémom pokus chybna.- Za rady ďakujem
@zareaguj
ohrev s ventilátorom: na koláče pečené z vrchu (kysnuté cesto, lístkové cesto), teda ktoré sú hrubšie aby sa ti to prepieklo do hĺbky, pretože ich nemôžeš otočiť.
teplovzdušný ventilátor: snehové cesto ako napr. kokosové pusinky, orechové štangličky, pavlovova torta, marokánky a pod. Cesto sa vlastne len suší, aby v teple chytilo len trošku farbu, aby nebolo také surovo-biele. Obyčajne do cesta nejde múka, lebo potom by si musel piecť pri vyššej teplote.
je to aj rýchlejšie, ako len s ohrevmi, a je to také rovnomernejšie...zdá sa mi:)
tiež používam aj dva plechy naraz, keď treba, a na každom iné...