Prosím varecháčov o radu ako sa robí domáci tvaroh...mlieko už
nemám najčerstvejšie a viem, že babka z neho robila tvaroh žiaľ už si
nepamätám ako...poradíte? :)
Prosím varecháčov o radu ako sa robí domáci tvaroh...mlieko už
nemám najčerstvejšie a viem, že babka z neho robila tvaroh žiaľ už si
nepamätám ako...poradíte? :)
Mlieko nesmie zovrieť,vtedy sa urobí hrudkovytý,tvrdý a ked stečie je ho málo a je vtedy suchý.
Mlieko sa ohrieva naviac na 70-80 °C a necháva sa v srvatke vychladiť a tak sa scedí.Vtedy je výborny.
Urob podľa linku čo ti pridala @marianna76.Mo žmo,že sa ti na prvý raz nevyrarí,ako si predstavuješ,/nikto učený z neba nespadol,treba skúšať/,ale ked sa ti vydarí,tak budeš chcieť si urobiť viacráz.Ver,že domáci tvaroh je výborny.
Ešte záleži aké mlieko máš.Ked máš mlieko krabicové,nerúčim za úspech,ale ked máš mlieko s automatu,tak sa ti vydarí.