Rôzne

Domáci tvaroh

petra5 - bez fotkypetra5, 30. septembra 2012

Prosím varecháčov o radu ako sa robí domáci tvaroh...mlieko už
nemám najčerstvejšie a viem, že babka z neho robila tvaroh žiaľ už si
nepamätám ako...poradíte? :)

@zareaguj


Diskusia k téme

justyna
petre5/ vyrobiť tvaroh je celkom jednoduchá záležitosť - treba len odhadnúť teplotu sporáka/teda,kyslé mlieko naleješ do kastróla a postavíš na nie príliš horúci sporák/ak ho máš príliš rozpálený tak hrniec s mliekom dáš iba na jeho okraj/že sa tvaroh tvorí,poznáš podľa toho,že sa oddeľuje biela hmota(tvaroh) a zostáva srvátka/nenechávaj to na teple príliš dlho,lebo by tvaroh ostal veľmi suchý/neboj,isto to dobré odhadneš,dá sa to...a poznáš tú správnu chuť ešte teplého tvarohu.
ancicka
@justina ,zasadne sa kyslé mlieko neprelieva!!!,pretože ho celkom rozbiješ.Kyslé mlieko sa ohrieva zasadne v ton hrci v ktorom kyslo.
Mlieko nesmie zovrieť,vtedy sa urobí hrudkovytý,tvrdý a ked stečie je ho málo a je vtedy suchý.
Mlieko sa ohrieva naviac na 70-80 °C a necháva sa v srvatke vychladiť a tak sa scedí.Vtedy je výborny.
Urob podľa linku čo ti pridala @marianna76.Mo žmo,že sa ti na prvý raz nevyrarí,ako si predstavuješ,/nikto učený z neba nespadol,treba skúšať/,ale ked sa ti vydarí,tak budeš chcieť si urobiť viacráz.Ver,že domáci tvaroh je výborny.
Ešte záleži aké mlieko máš.Ked máš mlieko krabicové,nerúčim za úspech,ale ked máš mlieko s automatu,tak sa ti vydarí.
jeka
ja zase mlieko dám na sporák,a zohrievam do vtedy ,ký nie je napoly uvarené,potom dám do cedníka gázu a mlieko vylejem a nechám vychladiť,zviažem a nechám odtiecť.
evanaaa
Krabicové mlieko sa na výrobu syra zásadne použiť nedá, je pasterizované. A je tu dosť receptov a rád na výrobu syra a iných mliečnych výrobkov, treba si vyhľadať. Ja mám v KK osobitnú kolónku na to a mám tam toho dosť.