Rôzne

Domaci syr bez syridla

megdesign1 - fotkamegdesign1, 2. septembra 2014

Co myslite? Mam ist kupit tvaroh a vyskusat?

@zareaguj


Diskusia k téme

manya
ja som robila z domáceho tvarohu a domáceho kravského mlieka a bol vynikajúci, kolegyňa robila z kupovaných surovín a tiež bola spokojná, dobre miešaj, lebo sa pripaľuje;
babidka
Kup a vyskusaj :-) Je to normalny domaci taveny syr, ktory volame u nas "syrecek" .No a podla mna je lepsi ako to Bambino ktore ti dookola vyhadzju na oci:-) Ten obrazok co je k nemu je riadny oblb, lebo tak by mozno ten syr vyzeral po 2 rokoch zretia :-)))
megdesign1
Aj mne sa zdal taky zlty, ze je jaksik velmi vyzrety :)

No nahodou.... totok vyzera tuhsie ako Bambino Mio :) /Som si nechal na kostovku na stene hrnceka na vylizovanie :D/

No uz sa chladi ;)


jozka2
@Meg.vdaka ,ze si to tu pridal,prave mam hodne domaceho tvarohu tak z casti vyskusam aj tento.
sovka62
@Meg. , trochu drahá sada (u nás stojí 0,3 kg syridla Fromase 11,62 €, je to približne 300 ml), ale sada obsahuje užitočné pomôcky. Asi by si si ju mal pre začiatok kúpiť a potom už len dokupovať syridlo.
rea1
a nezabudni, prosím ťa, napísať aký je výsledok. lebo ak áno, tak spravím aj ja. spoľahnem sa na teba, keď sa mi nepodarí, aspoň budem mať na koho nadávať. :-))
megdesign1
No @ludkovia , kostovka uspesne za mnou - zijem ;)

Ale nie. Je to tuhsej konzistencie /drzi tvar/, da sa to krajat ale aj natriet na chlieb, ako klasicky Lunex, /len viac hrudkovite/ chutovo taktiez dobry, dovolim si povedat, ze lepsi, ako hociktory iny "tavenac". ;)

Na ranajky so sunkovym chlebom ako stvorene ;) /sunka nebola domaca :P/



mery8658
@megdesign1 , aby syr nebol hrudkovitý tak precedený tvaroh s maslom soľou a sodou vyhnieť rukou na hladkú hmotu a až potom ohrievaj. Hustota - konzistencia je zavisla dĺžke ohrievania, keby si to ohrieval dlhšie bol by žltší a po vychladnutí dokonca by sa dal aj strúhať/taký ako je na obrázku/. A keď ešte môžem poradiť tu vyhnietenu masu - tvaroh som ohrievala v mikrovlnke vo veľkej mise, masa - tvaroh teplom narastie po každom narasteni vybrať z mikrovlnky premiešať a opakovať zohrievanie /treba sedieť pri tom lebo sú to len sekundy/.