Rôzne

Domáci nanuk

slavnicanka - fotkaslavnicanka, 27. augusta 2012

Prosím o radu,robila som nanuky podĺa Tkatky,boli výborné ale za ten svet nechceli ísť von z tých silikonových formičiek.Keď boli zmrznuté tak nie,a keď sme ich nechali trochu n
a vzduchu,tak sme ťahali len holé paličky,čo s tým treba robiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

domci4
Treba trošku namočiť do vody a ony pôjdu
slavnicanka
Aj sme namáčali,do teplej,studenej a nič.Nabudúce dám do formy srnčí chrbát,a potom len vyklopím,tam sa mi nemôže stať,že nevypadne:))))
rikinka33
mne sa to tiež stalo....aj som namočila, aj nechala odstáť, ale toto je nanič, lebo ako píšeš, vyťahovala som len paličky. Ked som ich chcela vybrať zmrznuté, musela som ich vydlabať s nožom !!!! Skúsim ešte raz nejaké nanuky, a ak to nepojde, formy vyhodím...
marika21
Práve ja sa chystám ich kúpiť. Vôbec si ma nepotešila. Skús nedať úplne doplna-nech tam ešte z vrch zostane troška priestoru. Ak sa dá tak ich postav tak, aby stáli na paličke. Zvrchu aby zostala prázna bublina vzduchu. Neviem , či už nieje neskoro. Dúfam, že si sa neunáhlila a našla si spôsob. Treba skúšať.
1x jatea
marika21
Napíš, či ti niekto poradil. Videla som to práve a veľmi dobre im to vychádzalo von.
salinka
Ja robievam každé leto nanuky z rôzneho ovocia, aj tvarohové, alebo miešané. Vždy sa mi dajú krásne "vyzuť" z formičiek. Najprv som mávala problém aký opisujete a potom som vymyslela nasledovné: Otočím formičku hore nohami a nechám chvíľu prúdom tiecť horúcu vodu, opatrne skúsim, či to už povolilo a hotovka. Len neviem, či nie je rozdiel vo formičkách. Ja nemám silikónové (formičky:-)))), ale obyčajné.
 varecha.pravda.sk/recepty/mrazena-pochutka-s-tvarohom-a-o...
slavnicanka
Znovu sa vraciam k tým nanukom,skúšali sme všetko možné a nie a nie vypadnúť.Ako by povedala babka Kelišová-ja se na to vyprdnu velebnosti.