Rôzne

Domácí mazlíčci všeho druhu jsou plnohodnotnými členy domácnosti!

haji - bez fotkyhaji, 7. júna 2020

Z diskusie Co vaříte? vzešla potřeba nové diskusie o milé a zajímavé části našeho života - domácích mazlíčcích, případně
"susedoch". Posdílejme spolu komenty, fotečky, vše o svých milých domácích kamarádech, kamarádkách, susedoch, susedkách,
pomocnících a jiné havěti čtyřnohé a dvounohé. Kdo má rád zvířata, má rád i lidi. Lidské srdce je velké a zmestí sa do něho vela.
Lásku ještě větší láskou nám domácí mazlíčci umí oplatit tak něžně, jak jen to jde!

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Haji. dnes mi čítaš myšlienky. V piatok sme zpracovvávali 1/2 prasátka do mrazáku, tak som niečo ušetrila i pre moju "" haved'¨". Uvarila som im nejaké odrezky a dnes pomlela a nasáčkovala do mražáku. A tak som si spomenula, že by nebolo od veci , popýtat¨sa aj iných - varecháčov - čo varia pre svojich mazlíčkov. No a už je to tu. Ja mám psa Cukiho, práve leží vedla mna na zemi. Čo to je za rasu neviem, ale deti od susedov myslely , že mám na dvore lišku. Noooo, podoba hodne velká. Mačka Garfi má akurát 4 malé 1 mesačné mačiatka ,každé iné. No a moja slečna Černoška , dcéra Garfi, včera prišla k úrazu a asi o nožku. Je na šope ,kde ja nevyleziem, tak ani neviem ,či ešte žije alebo už nie. Dostala vodu a nejaké granule, tak snád' hladom neumre.Musí vydtržat', až prídu deti a opatria ju. Čo sa krmenia týka, tak to ma ( moje deti, ako im niekedy hovorím) privádzajú niekedy do vývrtky. Mačka žere psie žrádlo a pes mačacie. Tak ked' im dávam kapsičky, tak to už rovno spoločne. Niekedy pes robí gavaliera a počká kým sa mačky najedia ,a potom si dá on. Ked' varím cestoviny alebo ryžu, tak tak , aby aj pre nich zostalo . Pár krát maly aj ovesné sušenky s kuracou pečienkou, Občas dostanú i surové - kuracie chrbáty. No dá sa o tom písat' hodne . A tak nakoniec, Vlani mi odišiel krásny velký mourovatý kocúr Čiko a bielo žltý Malina- mainský mývalý, do kočičího nebíčka. Tak budem dúfat', ze Černoška to prežije- to je tiež mainská mývaí kočka- čierno-hnedá.
haji
@tomeska (7.6.2020 23:02)
Také držím Černoške pěsti! Máš doma pěkný zvěřinec. A nejen doma. To je právě ono, když jsou zvířátka v terénu, mohou nastat netypické situace. Pevně věřím, že vše dobře dopadne. Držím pěsti.
haji
Přiznám se dobrovolně, že mám doma jediného domácího mazlíka - kvásek. Pravda, láskyplné emoce jsou trochu při zemi, ale miluju ho a udělám pro něj všechno, aby byl spokojený a žil. Doma jsme měli hlavně pejsky. Babička s dědou měli vždy černobílého Punťu, chodil s dědkom do práce. U nás doma si ocko pořídil psa, když už jsme byli velcí. Přinesl domů v krabici od bot maličkého jezevčíka. A dal mu jméno Punťa. Oh, to mě dostávalo, jezevčík a Punťa!! Když se odebral do psího nebíčka, nastoupil Arnošt. Taková směska, poulička, béžové srsti na vyšších nožkách. Po něm přišel Maxim. Tmavě hnědý, až černý labradorský retrívr a ohař v jednom. Teď má brácha černý mix kokra bůhví s čím, holku Aby. Kočku mi doma nechtěli povolit, ještě měl brácha rybku. Když odešel na vojnu, rybka naši péči nepřežila. Později se ukázalo, že nezávisle na sobě jsme ji všichni chodili krmit.
Já obvykle dělám aupair různým zvířátkům. Hlídám známým pejsky, případně ptáky. Všechno je jednodušší, zvířátka se nemusí adaptovat na domácího mazlíka, kvásku to nevadí. Pravidelně mě hreší kamarádka, že jí jezevčíka rozmazlím natolik, že se s ním doma několik dnů nemůže domluvit. Haha
afataga
Trvalo nam rok a pol, kym sme boli schpni prijat noveho psika, zas je to fenka, mix NO, je z utulku, vela si toho vytrpela, bola vychudnuta a utrapena, nic nevedela, nic nepoznala, je mudra, za ten mesiac co ju mame sa toho velmi vela naucila, je neskutocne vdacna a mila. Kupila si nas tymi svojimi ocami za dva dni.


haji
Brácha mají ještě korelu, tedy koreláka. Také jsme pár měsíců měli doma roselu. Tu ocko jedného podzimu ulovil na dvorku. Už pomalu mrzlo a papouch hledal potravu. Pásl se na ovoci, také chodil slepicím do zbytků. Ocko na něj "poloval" několik dnů. Maminka se držela za hlavu, ocko i ležel na zemi, u provázku s kusem dřeva a nakonec papoucha opravdu chytil pod "řičicu" /velké síto/. Nakonec další rok papoušek skončil u chovatele, došel tak k velké voliéře a spoustě kámošů. Přece jenom je to větší kus ptáka a u nás mu bylo těsno.
moravanka
Máminy slepičky se mají, jak říká manžel, ještě líp než v parlamentu. Chodí si kudy chtějí, snášejí kam chtějí, žerou jen to, co chtějí, u kastrolu do vteřiny a když je tam něco tak nudného jako zrní ,,, a sice mají kohouta, ale při velikosti zahrady se buď nechají dohonit nebo ne. Soused má vlčáka a slepice chodí právě a přesně kolem tohoto plotu a nadšeně chudáka provokují. On umí přeskočit takový plot i bez rozběhu, tak máma uplácí souseda právě vajíčky, aby na něj dával pozor.
tomeska
Ďakujem Vám všetkým za pekné slová a podporu. Černoška to prežila, ale ukázala sa mi až večer, ked' už som ani nedúfala ,že ešte žije. Len neviem ako na tom je, nožka jej plandala ako kus hadru, ani neviem , čo sa jej vlastne stalo. Ked' som ju našla(upozornil ma na ňu pes), tak ležala pred domom a žalostne mňoukala. asi ju zrazilo auto, lebo neposlušnica, behá cez cestu,kde je celkom hustá prevádzka. Aj som si už včera poplakala.
mirop
su to clenovia rodiny, bez nich ani ranu, i by sa mi zle zaspavalo, bez tych hrejivych teliciek namacknutych na mna
denyany
Náš prvý psík bol z útulku. Po pol roku sme o Bitku prišli a bola to teda tragédia riadna. Ale hovorili sme si, že u nás prežila najkrajší a najspokojnejší polrok svojho krátkeho života. Deti už potom psa nechceli. Ja áno. A tak sme pred takmer 5.rokmi kúpili šteniatko a Jimmy je neoddeliteľnou súčasťou našej rodiny. Je to fešák, veľký maznák a labužník ;-)).


haji
@mitzy (10.6.2020 19:50)
U nás to bylo podobné, jako u tebe a Afi, chce to čas. Už by snad všichni byli pro, ale maminka se šprajcla, že ne a ne, žádného psa! Nakonec Ježiško priniesol Arnošta detom pod stromček. Jsem čekala, že poletím i se psem, ale maminka roztála. Plakali jsme všichni dohromady. A nejenom my. I rodina s dětmi, která Arnošta před štědrovečerní večeří hlídala. Děti štěně nechtěly vydat a trvaly na tom, že jim rodiče musí také koupit pejska.
@afataga to je úsměv č. 1!!
zolik
@haji (10.6.2020 20:11)
Tak my mame momentalne doma jednomesacnych steniatok 7. Narodili sa 12.5. Nasi maju o zabavu postarane. Strasne velmi moc som chcela byt pri tom a pri nich. Zial, karantena ma uväznila, ale uz pozeram letenky a aktualne spravy.

tomeska
Tak,, moje nervy už sú v kl'ude, . Černoška sa po dvoch dňoch zase ukázala a to rovno na dvore. Radost 'mal aj Cuki aj Garfi. Vychudnutá, zmoknutá, ale živá. Nakrmila som ju, vzala do tepla, a asi bola najradšej,že som jej trochu kožušok vyčesala. Celé poobedie prespala pod lavicou v kuchyni. Teraz už je vonku s matkou a Cukim. Moje zvieratká , akokolvek ich mám rada , nespávajú v dome ale vonku. Nakrmím ich, pohrám si s nimi , čo viem poošetrujem, a ostatné je na prírode. Takže nejaká návšteva u veterinára sa nekoná. Viac - bez komentára. Už teraz je mi vyčítano, že sa bavím s malými mačatmi. Začínajú už kadekde zaliezat', a treba ich občas usmernit'. Za čas sa asi stanú hračkou pre Cukiho. Vlani tak zlikvidoval 2 a pritom s nimi spával. Černoška pookriala,ale bude ešte hodne dlho trvat', než bude zase poriadne behat'. Asi má natrhnutú šlachu na zadnej nožke. No uvidíme.
45678
Poznáte, toto je známy havo Štefan, vyhral 1.miesto najškaredsi psík, no pre mňa je každý krasny:-) co Vy na to?
haji
@zolik děkuji za koment i fotečku, Brutus je krasavec. Držím pěsti, ať štěňátka brzy uvidíš!
@tomeska chvála Bohu, že je to s Černošku lepší! Držím pěsti, ať čoskoro vyzdraví! Děkuji za koment.
@saymona děkuji za komenty a fotečku! Krasavice králičí! Krásný den aj tebe a tvojím milým!
@simcanz350 děkuji za koment i fotečku, krasavec Oskar, filuta!
@45678 děkuji za koment i fotečky, krásní psíci! Štefan nemá chybu!
larja
@afataga (8.6.2020 11:53)

My keď sme prišli o našu milovanú Larinku, bolo to pre mňa doslova peklo. Po roku a pol trápenia a smútenia za ňou sme si vzali maličké šteniatko, znova bíglika a dostala meno Nellynka. Je to naša a hlavne moja láska, ľúbime ju nadovšetko, je s nami stále vo vnútri domu a je plnohodnotným členom našej rodiny. Krásny deň Tebe aj všetkým, ktorí budú čítať tento komentár.
haji
@kuko95 (13.6.2020 09:10)
Děkuji za fotečku tvé krasavice, ani deku nepotřebuje, čtyřlístky jí stačí!
kuko95
Haji nebojsa veď ona v noci pod perinkou chrapka hehe :) všetci tu majú krásnych maznáčikov kiež by sa všetky tieto skvelé stvorenia mali tak dobre.a tým samozrejme nemyslím len mačky a psikov:)
kuko95
Takto panička spinká keď je spokojná jazýček trčí vonku :DD
1x haji
haji
@kuko95 (4.7.2020 14:38)
Děkuji za krásné letní fotečky, psí dámě to moc sluší! Krásnou neděli!
haji
@afataga (18.7.2020 14:09)
Krásné foto, až mi zaslzelo oko a pohladilo srdíčko! Díky že jsi vložila takú milú fotečku!
Foto suseda též nemá chybu, já takové velké susedy nemám a eště s parožím...
afataga
Toto sice nie je domaci mazlicek, ale vcera nas navstivil motyl, aleho som este nevidela, google povedal, ze vidlochvost, po vasom otakarek, dost zle sa fotil, lebo sa trepal


kuko95
Dneska sa mi podarilo zachrániť nádhernú fenku mladučkú podľa veterinára tak 2roky nejaký prasivci ju zrejme vyhodili keď porodila mladé ja som ju našiel zmeteny pobehovať tak som si ju zobral nakrmil vodu jej dal neskutočne pritulny psík a strašne zlatý podarilo sa mi aj vďaka starostke dostať do dobrého útulku coa mrzí ale aspoň to zlatíčko nemusí byť vonku...pôvodne som išiel na pivo ale z piva nakoniec nič nebolo..aj tak dobre :))))
radost
@kuko95 (31.8.2020 23:59)

a zistil si-či náhodou niekomu z dediny neušla..??
bo vyzerá zdravo
1x haji
haji
@kuko95 (31.8.2020 23:59)
Krásná fenečka. Máš dobré srdce a zvířata dobře vědí. Bůhví komu kdy patřila. Lidé jsou různí. Fenečky se většinou nezaběhnou. Jo pes, ten je svobodomyslná bytost. Fenečka se drží u majitele, u domu. Je to divné... Hlavně že je o ni postaráno. Jsi dobrý!!
Hezký den! U nás lije jako z konve.
ywett
Aká milá téma, krásni sú vaši miláčikovia :)

My tiež máme :)

A ešte veľkú vodnú korytnačku, keď sme ju kúpili bola malinká ako 2€ a za 6 rokov riadne vyrástla. Ešte rybky a zajka :)



kuko95
@afataga (1.9.2020 11:00)

Ahojte všetci tak sa našiel aj majiteľ vraj mu psík ušiel pred 3dnami aj keď veterinár jej ani čip nenašiel tak neviem čo to je za majiteľa.. dúfam že bude nabudúce pozornejší lebo chuderka krásna mohla skončiť veľmi zle...afataga ja bývam v byte a chodím do roboty nemal by s ňou kto byť aj keď rodinny dom mám 5minut od bytu my už máme fenku stafforda a ona neznáša druhe psy aj keď k ľuďom je úplne pritulna...je to potvora..:))každopádne som veľmi rád že tento psík nezostane v útulku a vráti sa k svojmu majitelovi dúfam že si ju bude vážiť a starať sa o ňu s láskou lebo takéhoto pritulneho psa som ešte nevidel pre mňa láska na prvý pohľad :))
haji
@ywett (1.9.2020 15:24)
Děkuji za komenty a fotečky! Zajko aj rybka vypadajú velmi mile! Zvlášť zajko je požitkář! Korytnačka bude obrovská a nebo už dorostla? Máš doma pěkný zvěřinec.
haji
@nephilim (1.9.2020 16:47)
Děkuji za koment a fotečku bojovnice. Už vím, kde nabíráš silu! Přeji klidné dny a pevné zdraví, držím pěsti!
haji
@kuko95 (2.9.2020 19:35)
Věřím, že je to dobrá zpráva, že je fenečka zpátky doma. Jsem zvědavá, koho budeš zachraňovat příště! Hezký večer tobě i tvé psí dáme!
1x kuko95
afataga
@kuko95 (2.9.2020 19:35)

No apon ze to dobre dopadlo, ono nie kazdy pes, hlavne fenka, sa znesie s inymi psami. Inak veterinar mi hovoril, ze cip je zaradeny do kategorie spotrebna elektronika a ma zaruku 2 roky a ze mnohe cipy po tejto dobre nefunguju, ergo akoby ho pes ani nemal, citacka ho nenajde, tak potom aky to ma vyznam?
haji
@afataga (4.9.2020 10:52)
Zajímavé info o čipech, děkuji. Kdeco se na začátku jeví vymakaně a pokrokově.
1x irenaw
nephilim
Nie som mačkoid. Ani psoid. Covid áno. Iná story. Ale verím v terapiu zvieratami. Je to aj vedou podložené. Sis v jej posledných dňoch jej mačka neopúšťala. Hoci som ju vyhadzovala z izby. Kvôli hygienie. "Nechaj. Mne pomáha." Nechala som. Sisina kamarátka má tetu. Ťažko postihnutú. V ich dedine majú psa. Tuláka. Vždy sa ide najesť k niekomu. Každý mu čosi dá. Keď príde ku kamarátke, teta sa poteší. Toto má zmysel.
tomeska
Po dlhšej dobe zase niečo z mojho zverinca. Černoška už je na 99 % ok. Stihla aj porod, ale priebeh t'ažký, tak mačiatko neprežilo. Jej matka Garfi - 5 mačiatok- sa opičila a tiež ""laškovala"" s autom, takže tiež noha pochrámaná,celá dobitá, ale prežila, . A neviem ,čo to tie mačky majú, že zalezú vždy , odkial ich nejde dostat'. Nevládala stát' na nohách, ale pletivový 2 metrový plot preliezla. a to si chcela vziat' s sebou aj mača. No už je tiež OK ale kost¨a koža. Tak mi zostalo: pes Cuki, mačka Černoška a Garfi, dve mačatá(majú už byt'dávno preč) , No a pribudli mi 3 dospelé ježky a jeden ? drobek. A všetci sú kamaráti.
1x haji
haji
@zolik (14.10.2020 22:26)
Krasavice Corra, hmm Tiše závidím, to už je kus dámy. Srdeční záležitost!! Děkuji za fotečku!
kuko95
Tato v robote má také malé potvory(mačičky malinké)ktoré nie a nie odísť.sem tam ich chodím prikrmovat aj keď tato už mi to zakázal .....lebo tam nerobím aj keď som tam chodil každý deň samozrejme dávať papenu maciatkam..toto je taká momentka keď som tata zastupoval v robote ...doniesol som 5maciatkam 3,5kg mäsa v konzerve dával som im to samozrejme postupne :p na konci dňa mala každá malá micicka krásne plne bruska dokonca sa nechali aj pomaznat čo bola pre mňa veľká odmena :)))))
haji
@kuko95 (3.11.2020 20:30)
Ty jsi kočičí tato! Díky za velmi pěkný a srdcový koment, krásnú fotečku! Hezký večer! Pohladenie pre mačiatka, oni už sú to velké mačiatka.
1x kuko95
kuko95
@haji (3.11.2020 20:34)
Haha no práveže toto bolo malé pivo..akurát som si toho krpca musel 5x zblížiť na fotku aby sa dala vôbec odfotiť a jej sestričky a bratcekovia už vôbec nie ti sa nechcú fotit ....iba papat :))).aj ja kukám na fotku a to hotová veľká mačka ale naozaj to bol len krpcek chuducky..:)
1x haji
mamec
@kuko95 (3.11.2020 20:45)
No veru je chudučká. Zima sa blíži, už by mala byť trochu buclatejšia, aby to zvládla do jari. Ale vidno, že jej chutí :-)
Mamu nemajú?
1x haji
kuko95
@mamec (4.11.2020 09:24)

Čo som počul tak ju Vlčak od vedľa vraj chytil..ale väčšie príbuzenstvo sa hádam o nej stará..sobotu tam idem na celý deň tak ich zase dobre vypapam :D
1x haji
mamamaria1
Naša Blška. Je to síce čivava, ale ona sa v zrkadle nevidela a nevie o tom, že je malá čivava. Stále si myslí, že je vlčiak a tak hryzie všetkých a všetko. Nebezpečnejši pes u nás na ulici nie je.
A škrečka, našu zlatú Rexinku, sme práve včera pochovali...


haji
@mamamaria1 (6.11.2020 08:14)
Děkuji za milý koment a fotečku. Blška je kouzelná. Čím menší pes, tím větší individualita. Pobavila si ma. Rexinky je mi líto, už létá na obláčku s ostatními domácími miláčky. Velmi zajímavá jména jste dali, plná lásky a něhy, hmm Hezký den celé rodině aj Blške, ať sa darí a ste zdraví!
afataga
@mamamaria1 (6.11.2020 08:14)

urcite si nemysli, ze je vlciak, mysli si, ze moze vsetko, lebo je nevychovana, pes je vzdy odrazom majitela a ked hryzie, je to vasa chyba
mamamaria1
@afataga (6.11.2020 14:15)

No moja... Pes má zuby na to, aby hrýzol. Ja ju nemám do kabelky, ale na stráženie. A ešte jedna vec: to, žehryzie, nie je chyba, ale výhoda:) takže ďakujem a som na seba aj na ňu hrdá :) :)
mamamaria1
@haji (6.11.2020 10:09)

Ďakujem haji, aj Vám pekný deň a pekný víkend :) Blške sme dali toto meno preto, že keď som ju priniesla domov, tak bola taká maličká, že som sa bála, že väčšie meno taký maličký psík ani neodnesie :) bývalý majiteľ ich mal vonku a keď som ju ja mala dnu, tak bola nešťastná. Teraz je vonku, naháňa vrabce a mačky, hryzie nepozvané návštevy a je to najšťastnejší pes, akého poznám. A keď ju zavolám dnu, tak najneskôr po hodine sa sama pýta von, lebo sa tu nudí :)
1x haji
zolik
@mamamaria1 (6.11.2020 08:14)
@haji
@afataga
My sme nasim steniatkam tiez este neoznamovali ze co su vlastne zac. Maju len 5 mesiacov, chvilu este pockame kym budu starsi aby taku zavaznu informaciu spravne pochopili. Zatial sa vsetci chovaju normalne, adekvatne svojmu veku, rase a prostrediu. Ani jeden nevykazuje znamky civavacske alebo vlciacke.
Tu je jeden z nich. Drago Dragovic, doma prezyvany Buco.




mamamaria1
@afataga (6.11.2020 19:09)

No moja. Pes nikdy nie je hračka pre rozmaznané paničky ako si ty. Nemôžem za to, že nemám rada veľkých psov. Môžem však s určitosťou povedať, že čivava je naozaj ideálny strážnik a to nehovorím len o tej mojej :)
mamec
Ale veď sa nehádajte!
Áno správne vychovaný pes nešteká a neútočí na každého, kto sa ocitne v jeho blízkosti, ale pravdou je, že niektoré plemená sú živšie, iné kľudnejšie.
Čivava je skrátka zabijak :-)
zolik
@mamec (6.11.2020 20:29)
Hlaska „Civava je skratka zabijak“ pobavila ako uz davno nic podobne. Fantazia zapracovala a slzy tiekli.
Nasim psom som to radsej ani nehovorila ;-)
mamamaria1
@mamec (6.11.2020 20:29)

Ja sa nehádam. Ale pes bol odjakživa na stráženie. A naozaj netuším, prečo by pes nemal štekať, keď ho mám práve preto, aby štekal. Robí presne to, čo som od nej chcela a to, že afataga a zolik to nedokážu pochopiť naozaj nie je môj problém :)
2x mamec a haji
kuko95
Tak sa začalo kŕmenie na družstve..potvorkam som toho veeeela doniesol hneď jak som vystúpil z auta pribehli oco sa smial že ani za ním tak nejdú a to som tu 5x do roka :D ak sa podarí odfotim aj psíka od vedľa tomu som tiež doniesol psie pasteky je krásny ale bohužiaľ zle vychovaný...
cesminaz
@zolik (6.11.2020 19:03)

:-)) @zolik a čo im povieš, že čo sú zač?? :-)) Ak sa ešte nevideli v zrkadle, tak máš dobrú šancu povedať aj "pudlík " ;-P podla toho, akého psa si želáš :-)
2x haji a zolik
mamec
@kuko95 (7.11.2020 07:00)
Sú to ale hladoši.
Tie 2 sú výrazne menšie, to asi nebudú všetko súrodenci. Ak aj sú od jednej mačky, tak nebudú z jedného vrhu.
2x haji a kuko95
haji
@zolik (6.11.2020 19:03)
Povedené foto aj koment. Buco nemá chybu a určitě i ostatní jsou zlatí. Ještě voní po štěnátku, krásné období!
haji
@kuko95 (7.11.2020 07:00)
Děkuji za komenty a foto - krmení dravé zvěře!! haha Zvířátka jsou inteligentní tvorové a pokud jde o žrádlo a dobré srdce, mají neomylný instinkt to vycítit.
Dobré srdce máš! Zdravím a přeji hezký den tobě i zvířátkům!
1x kuko95
zolik
@cesminaz (7.11.2020 07:42)
Ze Pudel, haha. Mas schopnost pobavit hned z rana.
Nasi psi vobec nestekaju, nemaju to v povahe. Cudzich ludi nekusu, iba nas domacich. Musim ale priznat, ze my ich tiez ;-)
haji
Měli jsme doma víc psů. Celá éra začala jezevčíkem jménem Punťa. Ten byl skřížený s krokodýlem. A určitě špatně vychovaný. Byl silná osobnost už od maličkého klubka. Pokousal kdekoho a několikrát. Hlavně domácí. Už jsme věděli, že je ochotník, bo chtěl hladit a ve vteřině nechtěl a hryzl. Ocko ho rád vozil v autě a auto při odchodu nezamykal. Jen jednu obavu jsme měli. Až Punťa dostane řidičák, ocko dojde o auto aj o psa. Puntík už dávno létá na obláčku ve psím nebi. Žádný jiný pes co přišel po něm nebyl tak ostrý a nevyzpytatelný.
Kamarádka měla čivavu. Hodnějšího a láskyplnějšího psa jsem nepoznala.
Matka příroda má plno podob. Například člověk...
haji
@zolik (7.11.2020 11:01)
Jestli jsi viděla Dobu ledovou III, tak mamutice Ellie si myslela, že je vačice, aj se tak chovala. Žila s vačičáky. Miluji Dobu ledovou, vždy mě pobaví.
mamamaria1
@haji (7.11.2020 11:28)

Si môj človek, aj ja ju mám strašne rada a ešte Coco a Ferdinanda. Mám tieto rozprávky v PC a púšťam si ich v kuchyni pri varení ?
mamamaria1
@haji (7.11.2020 11:08)

Keď som bola malá, mali sme doma psa Azora. Bol to jedinečný pes a bol len môj. Poslúchal aj mojich rodičov, ale bol môj a ja, malé, ani nie 10-ročné decko, som mala u neho hlavné slovo. Nikdy nezabudnem, raz som niečo vyviedla, čo si zaslúžilo po zadku. Som utiekla k nemu a "Azorko, nedaj ma!" Nikto si netrúfol ísť k nám. Je to už vyše 25 rokov, čo je preč, ale takého psa som odvtedy nestretla. A verím tomu, že už ani nestretnem. Môže byť veľa dobrých domácich mazlíčkov, ale len jeden je naozaj výnimočn...
1x haji
afataga
@cesminaz (7.11.2020 07:44)

Ja??? Asi si ma s nikym mylis vrrrrrrrrrrrrr haf haf :-), ale niekedy je zbytocne hadzat perly....ved vies komu :-)
kuko95
@afataga (8.11.2020 19:26)

Pošli aj ty fotku domácich miláčikov :))z komentov viem že aj ty máš veľmi rada zvieratká ...tak ako každý dobry človek hehe
haji
@zolik (9.11.2020 16:19)
Haha, škodná byla ještě milostivá, brmbolec je ještě v normě. U kamarádky mi její jezevčice ožrala kožené mašličky z lodiček. A na další návštěvě mi "ojela" kožené rukavice u vrchu - jako entlovacími nůžkami... Jo nuda je nuda a do mordy se vejde leccos. Musíš být ve střehu, taková chlupatá parta zlobivců má oči a zuby všude!
Pobavila si ma! Zdravím, hladím a závidím!
siuuu
My máme doma dvoch chlpáčov s úplne odlišnou povahou aj stravovacími návykmi - psíka a kocúra. Pes je taký mojkáčik prítulný a hrozný pažroš, ktorý zje čo vidí a kocúr je totálny egoista a samotár, niekedy ho celý deň ani nevidíme a okrem toho je mimoriadne neprítulný a prieberčivý aj čo sa jedla týka ... ale milujeme ich oboch aj tak.


siuuu
Ja už si dom bez zvieratiek nedokážem predstaviť - vždy sme mali mačky, také klasické domáce - len v poslednej dobe náš obsused (zrejme) naše aj susedove rôznym spôsobom kántri, tak máme teraz izbového kocúra. A aj v rámci práce sa často stretávam v iných domácnostiach so zvieratkami - najčastejšie sú to psy a mačky, takže mám kopec zážitkov so zvieratkami aj odtiaľ. Naposledy dnes nám robil spoločnosť rozkošný malý ryšavo-biely kocúrik, takže som sa vytešovala, že ho môžem popestovať - lebo náš na pestovanie nie je.
2x haji a kuko95
haji
@siuuu (10.11.2020 11:33)
Děkuji velmi pěkně za komenty od srdca a fotečku. Obaja sú to krasavci, evidentně spali v jednom kýblíku barvy, kráásně smetanoví! Opis kocúrika nemá chybu, každé zvířátko je osobnost, některé větší, jiné menší. Pak si jeden na mazlení musí "ulovit" cizí mačičku, haha Já sice žádné vlastní zvířátko nemám, ale čas od času robím au-pair různým druhům. Hlídávám pejsky, susedovu kočku /když ji ještě měli/ a nebo andulku. Teď se mi příděl ztenčil, bo někteří moji chráněnci už lietajú na obláčku. Plno veselých příběhů však ostává, spolu s láskou v mojom srdci. Hmm Milá @siuuu děkuji za tvá hřejivá slova!
kuko95
@afataga (9.11.2020 14:27)

Síce troška neskoro reagujem ale cozeee.ten/tá je naaadherny.a aký je krásne gulatučky vidno že má parádnu starostlivosť..:)))
haji
@petullka (15.11.2020 20:21)
Děkuji za koment a fotečku tvého chlupatého miláčika, od pohledu je to milý pejsek, hned bych si ho pomuchlala!
afataga
@kuko95 (15.11.2020 20:10)

Je to fenka z utulku, ako som pisala nizsie, starostlivost veru ma, ale gulata nie, trochu nakrivo lezi, tak mozno to tak vyzera.
2x haji a kuko95
kuko95
@afataga (16.11.2020 10:40)

Nádherná je nemôžem prísť pomaznat??:P pred 12rokmi sme išli niekde na východ s tatkom pre nasu staffordku bola veľmi drahá ale doteraz nám robí radosť no ak by som chcel znova psíka veru tiež by som zobral z útulku ....vtedy som bol ešte mladí a sprosti :D
afataga
@kuko95 (16.11.2020 16:01)

Jasne, ze mozes, aj ked neviem odkial si, ak budes mat cestu cez Žilinu, napis mi mail, mam ho v profile a dohodneme sa.
haji
@afataga (22.11.2020 13:13)
Jen promluvit, krásné foto, vaše psí dáma umí nejenom kuknút, ale aj vie nosiť psí kožuch s grácií! Náramně jí to sekne!
haji
@janger (19.12.2020 16:34)
Děkuji za koment a fotečku Misky, hurá, už ji tu máme v celé své kráse, aj s křížovkou! Krasavice mezinárodní!
1x janger
haji
@kuko95 (15.1.2021 20:21)
Děkuji za koment a fotečky, vy jste byli na běžkách, vidím, že to dámu zmohlo! Hezký večer oběma!
1x kuko95
haji
@emdy (16.1.2021 13:51)
Oh, to je vylepšení hned o dva koně, jsou krásní! Nezávidím, mám obdiv a respekt k tak velkému mazlíčkovi.
2x elixir a emdy
haji
@afataga (16.1.2021 16:11)
Děkuji za milé fotečky, také miluje sníh, to je vidět. A voňavé budou pod sněhem myšky, ona o nich dobře ví....
emdy
@haji (16.1.2021 17:56) Ďakujem. Ono tých parťákov je viac. Tieto reálne okrem radosti dávajú aj úžitok. Darina a Malena ?




2x elixir a haji
haji
@emdy (16.1.2021 18:44)
Ty se nezdáš, díky za foto dalších dvou čtyřnohých parťaček. Ona to není jenom láska a užitek, ale i práce. Klobouk dolů! Holkám to sluší!
1x emdy
45678
@zolik (6.11.2020 19:03)

Buco sa už nemôže ani pozerať na to, čo sa tu deje :-))) zlatý je, ale má 5mesiacov,nie týždňov?
haji
@afataga (17.1.2021 13:13)
Ještě pořád mají potravy dostatek, jinak bys je měla na zahradě.
Pro zajímavost: já se bojím koně, kráva ještě ujde, ale také je to veliké jako stodola.
Krásnou neděli! U nás svítí sluníčko, mírně drží trocha sněhu.
emdy
@afataga (17.1.2021 13:13)

No ale ten syr, smotana a tvaroh ? ale takéto kamošky by mohli byť nie? ?


emdy
@haji (16.1.2021 17:56)

Pravda je, že to je spôsob ako žiť slobodne v harmónii a človek "len" zaplatí tvrdou prácou. Ale prináša to aj takéto momenty. Sedlo Krížnej vo Veľkej Fatre ?


haji
@emdy (17.1.2021 14:54)
Díky za koment od srdce a kouzelné foto! Klobouk dolů!
1x emdy
radost
@afataga (18.1.2021 09:14)

aj aj
majú psíkov i z útulku ..po zákrokoch..dočasne..i potom ponúkajú novým majiteľom...po celodennom testovaní a očkovaní v médiách-je toto jedna z mojich radostí
sledovať ich..
úžasná pohoda..radosť
naozaj sa psej duši Peter a Anka rozumejú...a majú dokonalé podmienky...
nerobím reklamu..nepoznám osobne..
kukni-ak chceš niektoré videjko
tu ako ja..ukecaná
 www.facebook.com/482894088422588/videos/145904004002943...
1x haji
haji
@afataga (24.1.2021 14:09)
Kouzelné foto, vtipný koment!
Máte psí dámu, ta si lehne na čisté a čistá vstane, přestože je okolo blátíčko. Ještě by to mohla být inkarnace oblíbeného berlínského ledního medvěda Knuta, ale to byl kluk.
kvakac
@afataga (24.1.2021 14:09)

Asi moc kúriš doma, tak sa išla schladiť. Mal som aj vlčiaka takého huňatého a ten sa ešte zahrabal do snehu, keď bola veľká vrstva snehu, len uši mu trčali z neho a ešte sa aj usmieval od rozkoše.
kvakac
@afataga (25.1.2021 10:25)

Nemám. Zapol som na mobile nechtiac formatovať a všetko som vymazal aj kontakty. Potom som zháňal kontakty. A fotky som ešte nestihol skopírovať na počítač ani na usb kľúč. Nuž každá zbrklosť niečo stojí. A ľutujem to lebo to bol veľmi podarený moment. A už je Reno v psom nebi 6 rokov.
1x haji
haji
@kvakac (25.1.2021 11:02)
Někdy člověk ani nemusí sám být tak "aktivní", stačí když zapůjčí /nedobrovolně/ chytrý foťák že na chvíli. Vrátí se mu po letech a v něm velké nic. Tož tak. Opatrnosti a předvídavosti není nikdy dosti.
Škoda, že nemáš to foto. I naši psi milovali sníh a radostně v něm skotačili. A vždy u toho byli kouzelní!
kvakac
@kvakac (11.3.2021 08:39)

A toto bola jeho životná partnerka. Kríženec Labrador - Bradáč. Spolu zostarli volali sa Rexo a Rexina. Najskôr nás opustil on a po pol roku aj ona. Už sa naháňajú po oblakoch.


haji
@kvakac (11.3.2021 08:42)
Rexo a Rexina, krásná jména a ještě krásnější pejsci! Je dobré, že si fota vložil a milé!
Rexina je hodně podobná na našeho Maximka. Též to byl labrouš mixnutý s nějakým loveckým psem. Už také létá na obláčku, spolu s vašimi a jinými pejsky, domácími mazlíčky všeho druhu.
Velký díky za fotečky a koment. @afataga bude mít radost, že si našiel!
haji
@afataga (11.3.2021 15:31)
Hezky se nám, dáma, upravila. Ale na jezevčíka nemá. Ten má kratší pacinky a bahno nejen na podvozku, ale až u lopatek... Že obluda, ta kdyby to věděla.... jak nehezky o ní píšeš, jejda!
afataga
@haji (11.3.2021 15:50)

To nie je nehezky, to je s laskou. Ale ona je fakt obluda, mame ju necely rok a este tu dost narastla, ma skoro o 6 kg viac a ked este aj kozuch z medveda, posobi este mohutnejsie.
saymona
Ráno ma už netrpezlivo čakal keďže som meškala s raňajkami
1x haji
afataga
@bugout (11.3.2021 19:08)

Zlaty psicek, vitaj v klube :-). Nasa potvorka je tiez z utulku, vyssie su nejake foto ak sa chces pozriet.
1x haji
haji
@saymona (11.3.2021 18:10)
Děkuji za koment a kouzelné foto, kočičák nemá chybu, celý je krásný a způsobně čeká! Snídaně je základ dne, nebude riskovat, že ji propase.
haji
@afataga (11.3.2021 18:00)
Vždyť jo, já vím, že s láskou! haha Máš ty pravdu, když fotečky srovnám dříve a dnes, dáma nám narostla do krásy a chlupů. Má se evidentně dobře a je veselá a šťastná! Máte být na co pyšní!
haji
@bugout (11.3.2021 19:08)
Velmi pěkné foto, pejsek na to, že je v čekárně u doktora, vypadá klidný a s plnou důvěrou. Mě vyfotit v čekárně u doktora, těžko by se foto dalo zveřejnit. Tvůj psík má krásné oči a ještě krásnější úsměv! Máš můj obdiv, pejsek z útulku potřebuje hodně lásky a pozornosti.
bugout
@haji (11.3.2021 20:01)

To je jediné miesto, kde sa dá v kľude odfotiť lebo je v strese tak ticho sedí a touto hypnozou naznačuje, že chce ísť preč.
1x haji
kvakac
@afataga (11.3.2021 15:31)

Buď rada aspoň vieš že sa raduje zo života, keď všetko skúma. A to si predstav, že by tam boli bodliaky a prišla by plna bodliakov na srsti. To je potom čistenie!! Keď si predstavím čo som sa sučky načistil od bodliakov a ako pišťala pri tom. Za také dve hodiny ich mala znovu. Musela byť všade strčená. Pes ten ten to tak nemával nebol taký zvedavý ako ona.
haji
@kvakac (12.3.2021 10:32)
Haha! Fajné je, když se pejsek vyválí v něčem voňavém. Náš jezevčík se jednou, v nestřeženém okamžiku, u jezírka vyválel v zdechlé rybě. Jel domů ve dvojce /v kufru auta/ a ještě ho otec dal pro jistotu do pytle. Pak šup s ním do vany. Takže potupený byl 2x. Několik týdnů se s nikým doma nebavil a s otcem ještě dýl!
afataga
@kvakac (12.3.2021 10:32)

Nieco mi hovor o bodliakoch, my mame za domom luku a kusok les, takze pozname aj bodliaky aj milion druhov semienok hlavne v lete a na jesen, to su potom rucne prace psa obrat. Pred tym sme mali zlateho retrievera, tiez mala taky dlhy kozuch na zadnej naprave ako tato, tam je to najhorsie. Teraz mava len blato a male konariky, tie sa tam radi namotaju, uf.
1x haji
afataga
@haji (12.3.2021 10:42)

Nasa retrievrica sa velmi rada vyvalala v diviacich exrementoch, to oni radi robia a to boli smrady, raz nam zdrhla a prisla skoro cela cierna od toho, muz ju 2x kupal, co ona neznasala, musela vydrzat. Ale na druhy den furt smrdela, tak znova. Asi to pokusenie bolo silnejsie ako odpor z kupania, lebo po nejakej dobe to urobila znova.
1x haji
diducko
Krasne zvieratka, mám psika, momentálne je u dcery. Moja vnučka mu vypeká keksíky.
Psík je z utulku.
2x haji a janger
haji
Tak nevím, na souhrnu je pod touto diskusií vidět info: dnes /19. 4.2021/ najnovější koementár ve 20.40 hod
Žádný takový koment tu není. Hmm
haji
@diducko (19.3.2021 20:40)
Děkuji za milý koment. Vnučka je šikulka a pejsek šťastný, že má domov, lásku a maškrty.
P.S. Tvůj koment měl zpoždění, asi šel pěšky, včera bylo jen "avízo".
kuko95
Takehoto psíka nasiel brat dneska sa túlať :( má iba 7mesiacov...
1x haji
haji
@kuko95 (3.4.2021 13:30)
Hmm, pěkné štěně vlčáka, možno mixnutého, ale je krásný! Vy se s bráchou nezapřete, oba máte srdce na pravém místě. Je otázka, jestli někomu chybí a nebo ne. Držím pěstě, ať se najde řešení, to nejlepší pro pejska! Dobří lidé ještě žijí!!
afataga
@kuko95 (3.4.2021 13:30)

krasny psik, ako vies, ze ma 7 mesiacov? nema cip?
potom daj vediet, ako to s nim dopadlo
1x haji
bugout
To, že ma ráno chodí budiť môj obľúbený "kohút" je bežné a som zvyknutý.... Už sa sem tam nechá aj odfotiť


bugout
A teda len doplním, že žijem na Slovensku a nie v Austrálii :-D
1x haji
haji
@bugout (18.4.2021 07:56)
Děkuji za komenty a fotečky! Ty máš ale kolem sebe povedený zvěřinec! "Kohút" je mládě nějakého dravce? Povedený krasavec/krasavice! No a vinohrad se psem tiše závidím, blízkost kengury by mi byla milá!
1x bugout
haji
@bugout (18.4.2021 08:12)
Ty jsi povedený, hezká haluz!! haha
haji
@afataga (8.5.2021 14:11)
Děkuji za koment, foto. K 1. výročí blahopřeji oběma stranám. Rodině aj psí dámě! Je o pár čísel větší a o pár stupínků na bedně krásnější! Metál všem, zvlášť tomu, kdo ji vyčesává!!
haji
@afataga (19.6.2021 18:31)
Děkuji za super fotečky z koupání, je podařená, dobře ví, že co je doma, to se počítá!
Vidíš a naše Aby ani nic, voda je její nepřítel.
haji
@afataga (9.7.2021 16:05)
Děkuji za pěkné foto, to je ale veget! Tiše závidím. Ne kožuchy, ale pohodičku na chatě!
janger
@afataga (19.6.2021 18:31)

Aspon kupovat nemusis...:-)

Mne donesie nasa Miška, ako dar, akurat tak muchu, motyla, vazku, pripadne mys. Hoci ma jedno ocko slepe, lovec je z nej dobry.
haji
@irenaw (12.7.2021 14:19)
Děkuji za komenty a fotečku, Elka je krásná a skutečně splývá s terénem. Musíš mít dobré oči, abyste obě došli v pořádku domů haha
1x irenaw
irenaw
@haji (12.7.2021 14:56)

To ja ďakujem, táto téma je mi blízka :-) rada som si pozrela a prečítala. Vzťah so zvieratkom prináša čo každý vzťah, šťastie, radosť, starosti aj smútok. Máš pravdu, v prírode sme "vždy ve střehu". Ale žiadne lístie neletí tak rýchlo, takže keď vidím šmuhu, vidím Elíka :-)
1x haji
haji
@afataga (12.7.2021 17:29)
Je to řeč o čipe - viz hore tvůj koment z 9.7.2020, chvíli to trvá, než se najde, bo je tu toho hafol.
irenaw
@afataga (12.7.2021 17:29)

Áno patrilo to k čipu, celkom nie som v obraze, ako to aktuálne funguje, prepáč.
haji
@janger (12.7.2021 23:31)
Děkuji za koment a fotečku. Miska je fakt "číslo", takové mimikry jí závidím. Mě by si v deke našla vždy, nejen na pohled!! haha Pozdravení Miske, aj pohlazeníčko!
1x janger
irenaw
@janger (12.7.2021 23:31)

tak to je dokonalé ešte aj labka tón v tóne :-))), ošedivela by som, že ju niekde pripučíme :-O nenájdeš foto, kde šelmičku vidno?
1x janger
evusik
krásna téma a nedá mi nezapojiť sa :-) my sme vždy mali doma zvieratá, andulku, rybyčky a samozrejme psov, chovali sme novofunlanďanov čo sú velikánske psy, aj maličkého bradáča a to súčasne, 2 veľký a jeden malý, veľký flegmatici, malý cholerik - knihu by som o nich mohla napísať... mali sme aj kríženku Dorku. Všetko to boli naše rodinné psy, viac si ich užívali deti a muž, ja som bola krmička :-) až prišiel čau čau Neo a to bol môj pes, milovala som ho a on miloval mňa. Od jeho smrti uplynulo veľa rokov aj napriek tomu sa mi tisnú slzy do očí. O čau čavoch sa hovorí, že je to pes jedného pána a toho pána si vyberie sám pes. A je to pravda on si ma vybral a bol mi neskonale oddaný. Ani jeden náš pes sa tak nechoval ako on. Keď odišiel zostal mi doma trpasličí pudlík našej dcéry. Po roku odišiel aj on, nečakane a o to bolestnejšie. Behom pár minút bol koniec, zlyhalo mu srdiečko. Pre mňa to bola rana s ktorou som sa nevedela vyrovnať a zapovedala som sa, že už žiadny psík mi nebude lámať srdce. Ale asi po 1,5 roku mi dcéra doniesla domov najdúcha. Malého tuláka ktorý sa buď stratil alebo sa ho niekto zbavil. Bol určite chovaný v byte lebo mal všetky správne návyky. Odvtedy je u nás a je to náš veľký maznák :-)


evusik
vždy som chcela mať mačky, keď sme sa presťahovali do domu tak sme si hneď aj dve zadovážili a keď sa čudujete prečo má naša vnučka v lete lyžiarske rukavice, tak to je preto lebo je na mačky alergická, nesmie sa ich dotýkať lebo by sa vyhádzala. Fotka je spred roka a čuduj sa svete dnes si Matilda mačičky pohladká a nevyhádže sa. Takže naše mačky sú aj liečivé :)


haji
@evusik (13.7.2021 17:16)
Velmi pěkně děkuji za komenty a fotečky! Krásně napsáno, z hloubky srdce plného lásky! I slzičky mi tekly, dojemné a milé vzpomínky. Jsi velmi citlivá a milující, to je znát nejen z textu, ale i z fotografií. Velmi zajímavé poznání, že vnučka už může mačičky hladit bez potíží. Já to mám naopak, alergickou reakci na kočky jsem nakoupila až někde po dvacátém roku věku a už mi ostala. Neo a Sony - silná dvojka. A Ozzy nemá chybu, dokonce se na fotu usmívá a je vidět, že je to velmi živý a milý pejsek. Vnučky s mačičkami - jak jinak, jsou po babičce haha Mafia a Žofia - krásné kočičky aj jména. Milé celé, potěšila jsi mě a dojala. Krásné pozdravení k vám všem, co vás doma je!
evusik
@haji (13.7.2021 20:38)

ďakujem aj za naše zvery :) čo sa týka našej vnučky ona, aj keď je malá, je veľmi zodpovedná, ona má tých intolerancií viac. Báli sme sa čo to s ňou spraví pretože tie chlpy sú všade aj keď naše mačky sú len vonku. Dnu nesmú práve kvôli vnučke. Ale potom sme zistili, že sedí v pelechu ktorý spoločne obývajú pes aj mačky a nič sa jej nestalo, tak sme skúšali a zdá sa, že sa jej stav lepší. Pravda nepreháňame to.
No a takúto vilku sme postavili našim mačkám, dole majú ležovisko, na 1.poschodí spálňu a hore majú jedáleň. Použili sme starý stôl na kvety, muž zmajstroval a ja som pomaľovala... a mačkám sa v ňom páči :)


janger
@irenaw (13.7.2021 12:09), radsej ani deku ani nikde nenechavam, len taku malu, pre nu. A ked som doma.
A bojim sa aj, aby mala vzduchu dost, aby sa nezadusila. Hoci verim, ze zviera si to nejako dokaze samo vycitit, ze ma vyliezt. Ale radsej jej aj hlavu vzdy odkryjem.


janger
@evusik (13.7.2021 17:29), krasne zvieratka mas (mala si), vsetky!
Dokazu dat ozaj kopu lasky. Vela vycitia, ako sa clovek citi, tomu verim... Ja to vidim na nasej macke Miške. Ak vidi, ze mi nieco je, stale pri mne sedi, sleduje ma. Uz sa mi stalo, ze mi bolo zle, tak ma s labkou parkrat capla po tvari, po ruke.
Miska je tiez najduch, mama ju nasla na ulici este malicku, kopu ran mala, cela nahnisana, hladna...zazrak, ze sa ju podarilo zachranit. Len jedno oko jej uz nemohli zachranit, zostalo slepe.
Teraz ju mame my, je nam strasne verna a dava kopu lasky.

Mozna sa alergia tvojho vnucatka upravila vdaka postupnemu kontaktu s macickou. Ved sa aj hovori, ze deti, co vyrastaju na farmach, medzi zvieratami, ze su zdravsie a maju menej alergii...
2x evusik a haji
janger
@evusik (13.7.2021 17:28), a aj vnucatka mas zlate :-). Ta mensia sa tusim podoba na teba, nie? Nepoznam ta sice, ale volakedy si tu mala fotku v profile, v siraku... Ta tvoja mala mi ta trochu pripomenula :-).
2x evusik a haji
evusik
@janger (13.7.2021 23:21)

úplne s tebou súhlasím, že zvieratá vycítia keď je niečo v neporiadku... a, že majú doslova liečivé účinky som sa presvedčila na vlastnej koži. Pred pár rokmi sa mi urobila na nohe, na holeni vyrážka, niečo ako potničky, ale nevedela som sa toho zbaviť a náš pes chodil stále za mnou a snažil sa mi to olizovať. Bolo mi to dosť nepríjemné a odháňala som ho. Ale muž ma prehovoril aby som ho nechala. Tak sme mali večer takú 5minutovku keď som mu dovolila aby mi olizoval nohu a za týždeň bolo po vyrážke.
haji
@evusik (13.7.2021 22:23)
Holky mají krásnou vilu, aj s obrázky, tiše závidím. Mafia a Žofia se mají u vás jako na kraji v nebi! Bejvák kočičích snů! Manžel je velmi šikovný a nápaditý!
haji
@evusik (14.7.2021 00:57)
Já měla naučeného našeho jezevčíka Punťu /strašné jméno pro ježulu/ ležet mi na zádech - bederce. Vydržel tak docela dlouho a vždy mi bylo líp. Když odešel do psího nebe, už jsem tomu kousku žádného našeho dalšího pejska nenaučila, bo nechtěli. Raději mi s rozběhem skákali na hlavu....
haji
@janger (13.7.2021 22:58)
Povedené foto, Miska krásně spinečká a tlapkou si zakrývá očko haha Prosím nebudit!
evusik
@haji (14.7.2021 07:41)

manžel je síce šikovný, ale treba ho dokopať :)))) radšej by ležkal a kukal v telke šport, ale nesťažujem si... mačací domček je naše spoločné dielo, ja som nakreslila ako má vyzerať, dedko zmajstroval, ja som natrela a namaľovala, mačky si užívajú a všetci sme spokojní :)
haji
@evusik (14.7.2021 09:58)
Tomu rozumím, je mi to nějaké povědomé.... takže chválím vás oba, jste fakt šikovná dvojka!! Promiň, že jsem prva "vypíchla" jen jeho, to nebylo ode mě vůbec hezké. Je ale fajn, že se navzájem doplňujete. Neboj, také musím motivovat bráchu a někdy nepomůže ani nic...
mamec
@evusik (14.7.2021 09:58)
Toto poznáme asi všetky :) Môj syn mi raz povedal: "Keď chlap povie, že niečo urobí, tak to urobí a naozaj nie je potrebné mu to každého polroka pripomínať!"
Ak budem v budúcom živote mačkou, tak sa k vám určite nasťahujem :)
evusik
@mamec (14.7.2021 11:34)

s tým polrokom si to vystihla... u nás je práve teraz dvojročnica čo mi muž sľúbil do kuchyne jednu policu, ale už bude :) povedal mi že, je to moc zložité, že to treba premyslieť, že ja si myslím, že je to len tak a že, málo som pripomínala a že a že a že... a potom mi povie: aspoň sa nenudíš :)
haji
@mamec (14.7.2021 11:34)
Tato věta je jako červená nit, táhnoucí se mužským rodem. Sto bodov!! A hodně si cením, že ji vyřkl muž. Říct to žena, vzali by to pánové jako provokaci. Haha
haji
@evusik (14.7.2021 13:09)
Podobnou "složitost" řešil brácha v mé kuchyni 30 let. Tak jsem tu rozpracovanou desku vloni vyhodila do konťasu. Ani pes po ní neštěkl, nemohl, máme už pár roků fenečku.
irenaw
@janger (13.7.2021 22:58)

Vidíš, tu jej deka chýba, zakrýva si oči, aby mala tmu ? mali sme takého tigríka, volal sa Murko a mal neuveriteľne zelené oči. Bol zlatúšik okrem skorého rána, keď lovil každý palec, ktorý vykúkal spod periny.
1x janger
siuuu
My sme mačaco-psia rodina ... máme túto farebne takmer rovnakú ale povahovo diametrálne odlišnú dvojicu - Beny (pes), maznák, veľmi prítulný, ktorý potrebuje našu spoločnosť a rád sa túli a Meio (kocúr), egoista a samotár, ktorému stačí dať jesť a potom ani nevieme že ho máme - vystačí si sám a zo svojej izby skoro ani nevychádza ;-)


irenaw
@haji (14.7.2021 07:45)

Tak toto ma rozosmialo, celkom podobné zažívam, predošlá Figa ma pozorovala z gauča, či som v poriadku, keď som sa "vykrúcala" na karimatke. A Elík, tá rovno na mňa vylezie. Keby som každý deň 5x dala "kobru so psom na chrbte" o chvíľu som jogín originál, stojím na palci na vrchole skaly a na hlave mi sedí môj muž aj so psom ?
haji
@siuuu (14.7.2021 23:11)
Děkuji za milý koment a fotečku tón v tónu, radost pohledět. Fakt nevím, kdo je krásnější, zda Meio a nebo Beny... Každé zvířátko má svoji povahu, až někdy člověk žasne. Neviditelného kocoura nemá každý! Mazlících se psů bude na světě jistě víc. Bych si Beníčka na chvíli půjčila, vrátil by se ti s vyhlazenou dírou.... Na dálku letí pohlazeníčko oběma krasavcům.
haji
@kuko95 (15.7.2021 10:58)
Krasavice, jak odpočívá. Vidět, že umí využít prostor, je k zulíbání! Jejda, netušila jsem, že už má 12 rokov, nevypadá na ně ani náhodou. Na dálku letí pohlazeníčko, je kouzelná!
janger
@siuuu (14.7.2021 23:11), haha, no to je PAN kocur, ked ma aj svoju izbu ;-).
janger
@irenaw (14.7.2021 23:04), nasa Miska mi strasne rada hryzka rano lytka, ale len tak jemnucko....A ked jej nalozim do misky jest, potom sa uz na mna "vykasle" :-).
irenaw
@janger (16.7.2021 00:38)

tak Miska je dáma, Murík bol tornádo, ako mačiatko vyliezol hore po záclone a odtiaľ mňaukal, že chce dolu, keď sme ho zložili, zas sa vybral až hore :-)))
1x janger
mamec
@irenaw (16.7.2021 09:21)
Keď len zo záclony. Náš Izidor zvykol vyliezť na orech, z neho sa po konároch dostal na strechu a odtiaľ zúfalo mňaukal, kým sme ho nezložili. Našťastie sme mali dlhý rebrík. Chudák, mal iba jedno oko a dosť ho to obmedzovalo.
1x janger
haji
@mamec (16.7.2021 11:28)
Podobné zážitky jsem měla u známých. Kočičák vlezl přes strom na střechu garáže. A z tama řval jako tygr, než se někdo slitoval, vynesl žebř a vítečníka sundal. Opakovalo se to pravidelně... Záchranáři se střídali podle rozpisu.
1x janger
haji
@mamec (16.7.2021 11:28)
Jo a druhá vlna byla, když záchranář neschoval žebřík. Jejich pes uměl šplhat nahoru po žebříku a situace využil. Zpátky už to neuměl a tak ze střechy garáže štěkal tak dlouho, až snesli dolů i jeho.
1x janger
janger
@irenaw (16.7.2021 09:21), veru dama ;-). Niekedy ju volam Maria Terezia.
Ale dokaze byt aj tornado, ako Murko. Dnes sa zjavila cudzia macka v zahrade, no to neznesie, ozaj ako tornado isla po nej.
haji
@mariamka (1.8.2021 07:19)
Super! Děkuji za vložení videa, jak milé! Chvíli jsem si myslela, že nefunguje, ale vytrvala jsem. Zlaltíčka spinkají a sem tam se některému kmitne nožka, jiný změní polohu. Krása!!
1x janger
janger
@mariamka (1.8.2021 07:19), dakujem, aki su zlatucki, gulatucki.... Spinkaju a iste sa im sniva, tie labky im sem -tam trhne :-).
haji
@mariamka (1.8.2021 07:19)
Jsou to psí Šípkové Růženky, já bych se s nima ráda pomuchlovala, určitě krásně voní - jako každé psí miminko!
kuko95
Túto mačku som našiel dneska keď som bol na prechádzke bola úplne malička a mala zodrany krk a na ňom veľkú infekciu niečo ju buď postipalo alebo pokusalo tak som volal sesternici ktorá zachraňuje mačky vybavila do Piešťan kliniku a boli sme ju tam zaniesť keby ma niekto o mačku záujem bude jej treba nájsť domov napíšte mi je nádherná a strašne pritulna na klinike strávi nejaky čas okrem infekcie bola aj dehydrovaná a má aj horucku..
kukulienka71
...zanedlho bude mať 10 mesiacov. Je oddaná, múdra, dobre vychovaná a cíti sa s nami dobre. Dokazuje to denne a my sme jej zato tiež vďační:-)
1x haji
haji
@kuko95 (6.8.2021 16:33)
Děkuji za komenty a vložené foto. Aspiruješ na metál za záchranu pejsků a kočiček, máš velmi dobré srdce! Držím pěsti, ať to kočička zvládne jak zdravotně, tak s novým domovem!
haji
@kukulienka71 (6.8.2021 22:14)
Ráda tě vidím a děkuji za koment a fotečky. Malá vypadá náramně krásně a jak múdro hledí do objektivu! Velká radost milovat a být milován takovým kouzelným zvířátkem! Krásné pozdravení k vám doma a něžné pohlazení vaší fenečce!
renulienka
@kuko95 (6.8.2021 16:29)

..kiezby bolo na svete viac takych, ako Ty. Tiez sme pritulili macku, bola kotna, maciatka sa nam podarilo darovat, jedno sme si nechali, ved aby jej nebolo smutno....
haji
@kuko95 (11.8.2021 20:41)
Tvojí kočičí lásce posílám pohlazeníčko! A držím pěsti!
haji
@zolik (12.8.2021 12:40)
Děkuji za koment a zladené foto, slečně Chie to velmi sluší, takovú farbu aj ja mám rada! Letí pozdravení a pohlazení!
1x burgik
janger
Aj ked nie domaci milacik....male zlate slonicatko sme obdivovali v ZOO. Stvaralo, ako male nezbedne dieta, radost pozerat. A ta pozornost, ktoru dostavalo od jeho "pribuzenstva".


haji
@janger (14.8.2021 23:31)
Děkuji za koment a fotečku. Sloni jsou krásní nejen vzhledem, ale i srdcem. Přesně jak píšeš, každý má slon je osobnost, malý obzvlášť připomínají hravé a zvědavé děti a to celé je provázáno láskou a úžasnými sociálními vztahy ve stádě. Už jsem viděla plno dokumentů o slonech, ale speciálně jeden, kdy autorka popisovala celoživotní péči o malé slony bez matek. Nezapomenutelný dokument. Jen název a jméno paní už nevím. Slon je obr s vřelým srdcem.
haji
@afataga (25.10.2021 17:10)
Krásná psí dáma si užívá výlet! Výstavní oboje. Psí dáma i fotečka. Moc jí to sluší!
haji
@afataga (12.12.2021 14:07)
Velmi pěkné foto, zážitkové a jak jí to sluší! Na Aljašce by ledním medvědům natrhla trenky!
kuko95
@afataga (11.1.2022 17:48)

Sakra to je taký ten zaprahovy pes ktorý je zvyknutý na -20 ale neviem rasu presne ale je čistokrvna dneska som jej doniesol kilo syra :D ona je tak neskutočný maznáčik že to ani není možné... škoda že sem nemôžem pridať video...ale verím tomu že by si si ju zamivolala:))
kuko95
@kuko95 (11.1.2022 18:03)

A toto je moja a môjho skvelého brata 12 ročná láska čistokrvna staffordka..nožičky pomaly odchádzajú ale kvôli veku sa nedá nič robiť... ľúbime ju najviac ako sa len dá :D
haji
@kuko95 (11.1.2022 17:16)
Děkuji za krásné fotečky, nádherná fenečka, fotogenická. A ty jsi "psí tato"! aj kočičí... Máš dobré srdce a plno lásky pro zvířata! Díky za sdílení.
haji
@kuko95 (11.1.2022 18:03)
Vašu psí dámu už zpoznám, je krásná a jedinečná, byť z ní v obilí moc nevidět. Jojo, nožičky, to je aj u mě potíž /a to mám jenom dvě/. Krásné pozdravení a něžné pohlazení vaší psí lásce!! Díky za milý koment od srdce a něžné foto!
afataga
@kuko95 (11.1.2022 17:56)

Aj tak neviem, aka to moze byt rasa, do zaprahov sa pouzivaju husky, malamut, samojed, lajka a mozno aj ine plemena, ale neviem ake. Ale ved to neva. Ak sa to raz dozvies, daj vediet.
2x haji a kuko95
afataga
@kuko95 (11.1.2022 18:06)

To sme si zazily s nasou fenkou zlateho retrievera, bedrove klby, stale mi je za nou smutno :-(
1x kuko95
haji
@afataga (12.1.2022 10:23)
Tak to vidím směrem na salašnického, pasteveckého psa, ovčák apod. Např. Středoasijský pastevecký pes - můj osobní tip. Uvidíme.
afataga
Dnes si na prechadzke v lese nasla kus chrbtice z nejakeho velkeho zvera, mozno jelena a potom to 3 hod. ohryzala na zahrade, je to diva zver :-)


haji
@afataga (3.3.2022 16:56)
Inu, proti gustu a odležené kosti není žádný dišputát! Naši psi si s láskou zahrabávali kdeco, počínaje kostmi, konče uloveným ptákem. A až to bylo správně odležené, tak... dělali to samé, obžírali to. Dokonce si i ty gurmánské lahůdky přemisťovali, když seznali, že to místo už není bezpečné... Nakonec tvarůžky jsou něco podobného, nejsme od nich až tak daleko! Krasavice mezinárodní, fotogenická aj s kosťou z lesa!
kuko95
Dneska som išiel okolo pošty a videl som tam také dve mačičky vyzerali že by si dali niečo dobré tak som behol kúsok do obchody a kúpil im slaninku všetku mi tie potvory zjedli ale to som veľmi rád :)))škoda že sa nedá pridať video lebo som si ich natočil..zajtra sa pôjdem pozrieť čo sú stale tam lebo som im bol kúpiť konzervu keď sa podarí spravím fotku :)
haji
@kuko95 (4.3.2022 17:30)
Jejda, Kuko, ty jsi kočičí tato! Jak tě znám, tak u dvou koček neskončíš a to jaro teprve bude. Máš můj obdiv a poděkování za zvířátka. Pohodový víkend přeji tobě, tvé psí dámě i všem kočkám!
1x kuko95
kuko95
@haji (4.3.2022 17:37)

Tak sa cica ukázala iba jedna aj keď boli dve tak hádam zajtra tam budú tie mačičky obe neviem či majú nejaký domov ale teraz chodím pravidelne okolo tak vždy budem mať niečo v batohu nech nie sú hladné ?
haji
@kuko95 (7.3.2022 15:59)
Děkuji za koment a fotečku, milá kočička/mačička! Však uvidíš, možná se ta druhá jen někam vypravila na obhlídku. Máš dobré srdce a dobroty v batohu, to jsi vítaná laskavá podpora! Ať se daří tobě i mačičkám!
nephilim
Moja najnovšia trofej. Len pózovať sa mu nechcelo.

@kuko95 Máš dobré srdce. Moja máti zas nosieva so sebou tzv PKPTM=pohotovostnú kapsičku pre túlavé mačky. Do záhrady jej chodievajú dve. Očividne si ju adoptovali. Občas narobia škodu. Vyhrabú sadenice jahôd. Do hliny sa vy*serú. Vtedy sa s nimi povadí. Ale vraj sa aspoň má s kým povadiť. A že má spoločnosť. Mačky neznášam. No raz ma tí dvaja rozosmiali. Bola som na rodnej hrude, prišla návšteva. Prestreli sme stôl v záhrade. Biely obrus, kytica, káva, koláč, zdvorilá konverzácia. Zrazu skočí na stôl mačka Nadenka. V papuli ulovená myš. Zablatenými packami prejde chladnokrvne po bielom obruse. Položí myš pred máti, poškrabe sa na chrbáte, zívne. A zdrhne. Toto nevymyslíš. To sú mačky. Tuším to robia ako prejav vďaky.


mamec
@nephilim (11.3.2022 16:22)
Veď si musí nakŕmiť aj svojho človeka!
Spomenula som si na nášho kocúra, ten nám pravidelne nechával na rohožke pred dverami mladého potkana. Veď mal za čo, my sme mu zase dávali mlieko a palacinky, tie zbožňoval :)
nephilim
@mamec Pravda. Aj uloveného operenca jej v kuchyni na parapete nechali. Asi nech si ho upečie miesto kurčaťa. Však operenec ako operenec.
Uzurpátor záhradový kocúr Pedro miluje lečo. Bez komentára.

haji
@nephilim (11.3.2022 16:22)
Děkuji za milý koment a fotečku! Achjaj, nová bojovnice krasavice!
Ano, mačky sú svojské! Historka s Nadenkou mě pobavila. Chtěla obohatit bufet a přidat se k posezení haha
Na dálku zdravím a přeji nové bojovnici dobrý život u vás!
haji
@mamec (11.3.2022 17:54)
Děkuji za milý koment, šťastný kocúr, palacinky a mlieko, ten se měl jako na kraji v nebi!
Pozdravení k vám i kocúrovi, ví co je dobré!
zolik
@afataga (19.3.2022 19:28)
Krásny Italiano. Sú to nádherne psy, s výborným charakterom. V dospelosti tak do 50kg.
Tu sa im hovorí aj Talianska Doga - Italienische Dogge
haji
@afataga (19.3.2022 19:28)
Hmm kapku větší štěňátko! Krasavice/krasavec! Na mě je to moc velké, s takovou velikostí pejska se moc mazlit nedá. A nebo dá, vleže...
haji
@afataga (21.3.2022 18:08)
Hezky!! Asi obhlédají jarní přípravy na zahradě a říkají si, co nám kámoška nasadí dobrého pod zub?! haha
afataga
@haji (21.3.2022 18:14)

To sotva, su plache, boli dost daleko a keby sem aj chceli, je tu plot a pes ked spusti stekot, asi by si to hned rozmysleli, myslim ze aj ty. Ona je dobra, nehryzie, ale steka strasne hrubo ako obrovsky pes.
1x haji
chorvatka
@tomeska (8.6.2020 23:43)
Vraciam sa k tvojmu komentaru a trpim spolu s Cernoskou. Prosim, daj jej na nozicku dlahu upevnenu obvazom, malo by sa to zrast. A mozno, ze by sa zatial naucila chodit i o troch nôzkach? Informuj nas, nenechaj nas v pochybach .
1x haji
mariamka
Hektorko u nás v dočaske, a je to celkom celebrita :-). Z útulku syn s priateľkou si vzali, týraný, bez chvosta, poloslepý ale je to miláčik.


haji
@afataga (16.4.2022 14:30)
Malinečká, v salóně, ve vodě, pěně a ještě s košíkem... ta musela být dobře nas... naštvaná! Jejda a jak to dopadlo? Měla aj natáčky a pak se nevlezla do auta pro tu óbr flizúru?! haha
haji
@mariamka (16.4.2022 18:23)
Děkuji za koment a fotečky. Pro mě celkem novinka, že je víc zerzavých kocourů než koček. Hektorko je kouzelný, věřím že je to domácí celebrita! Na dálku ho hladím a posílám mu pusku, je k zulíbání! Máte dobrá srdce!!
zolik
@haji (16.4.2022 20:25)
Moja Teta ze Strážnice hovorila to samé. Len ona to hovorila tak rýchlo že to znelo ako Pará dotrp. Som si najprv myslela že je to nejaká špeciálna miestna nadávka. 😂

1x haji
haji
@zolik (16.4.2022 20:38)
Haha Od srdce jsem se zasmála, aj tú tvoju tetu vidím!! haha
haji
@afataga (23.4.2022 15:53)
Díky za fotečku, koment. U nás se toto čudo jmenuje rejsek. Venku je milý. Doma ne. Jsem si s nimi jednu dobu užila plno veselých historek. U vás se opravdu jmenuje piskor? Zas má nové slovo do slovníku.
haji
@afataga (25.4.2022 19:08)
Jsem si vzpomněla na mého dědečka z matčiny strany. Ten když byl rozčílený a už nevěděl jakou nadávku by použil, tak došlo na větičku : "Ty piskořu jeden!" Že je to vlastně hlodavec se mi sepnulo až teď. haha
haji
@mariamka (17.6.2022 09:36)
Hraje si už nahoře s ostatními zlatíčky hry věčného mládí a radosti. Čas pomáhá, tady to sedí... zapálím svíčičku se vzpomínkou na všechny, kteří domů odešli, dvounozí, čtyřnozí a podobní naši drazí. Objímám...
mariamka
dakujem mila @janger (28.7.2022 17:47) klin klinom som vyrazila a mame noveho divocha. ale vsetkych milackov mam navzdy v ❤️
mile obrazky, veru to sucho nici aj nas, pokial sa clovek nepostara, su odkazane na nas.
Rada spominam na nasu "lisku v nore" stale ma to drzi :-)

2x janger a haji
mariamka
@haji @afataga dakujem tiez za podporu, dodatocne. kto nezazil, nepochopi. Tiez som sa volakedy smiala ludom na chodniku ako sa rozpravaju so zvieratkom ako s dietatom. az kym som tu zodpovednost a nezistnu lasku nezazila.
janger
@mariamka moja, no "liska v nore", to boli este trochu ine casy, tiez spominam.

Bubu je krasavec, aky je natiahnuty, v celej svojej krase :-).
Hektorko je este u vas, alebo uz je niekde umiestneny? Neviem, ci som to dobre pochopila, ze je v sluzbe...


1x haji
mariamka
@janger (28.7.2022 19:41)
"v službe" rozumej v dočasnej opatere, kým boli mladí na dov. ten výraz mám tuším od svokry, keď mávala vnúčence. Mladi uz su doma a malinky chyba 🐱
2x janger a haji
janger
@ mariamka (29.7.2022 06:47)
Jaaaaj, @ marianka, chapem, on bol u vas v sluzbe. A uz isiel domov :-). Ale iste budes mat este kopu moznosti sa z neho potesit.
Su si na tom podobne s nasou Miskou, aj ta je slepa na jedno oko, a tiez jej chyba z chvosta, ale len kusok. Nevieme, kto ju tak zriadil...nastastie sa jej ujala moja mama, inak by bola iste uhynula, tak bola na tom zle. Stale je trochu bojazliva pred cudzimi ludmi a velmi opatrna. Urcite nema dobre skusenosti z obdobia, ked bola este uplne male maca.
tomeska
Ja mám doma "" pohyblivý"" zverinec - Za 3 roky asi 18 mačiatok (2 matky). Zostaly mi teraz 3 a tie za chvílu pojdu na farmu ned'aleko nás. Pes Cuki , divoch. Konečne začal rozumiet' a poslúchat', skončil pod autom. Ešte to neprebolelo. Jedna mačka určite vycítila, že ju chcem vziat' na sterilizáciu, tak si zas nechala urobit' ani nie po 3 mesiacoch d'alšie mimčá.( Načapala som ju s velikým bielym kocúrom,ako laškovali pod oknom spálne. ) To je niečo pre uši mojho muža. Neviem kto poletí skor. ja, či mačka. No a aby toho nebolo málo, tak máme ešte ježurku s asi osmimi ježkami čerstvo narodenými, na zahrade . Najlepšie miesto bolo -je - pod plachtou v priedsienke stanu, uprostred zahrady.Teraz mám problém ,kam ich prest'ahovat', lebo stan sa bude budúci týždeň skladat¨. Uprostred dvora máme veliký orech, a na ňom začaly hniezdit' divé holuby. Našt'astie si to rozmyslely a odletely inam. A aby sme sa úplne nenudili, tak sa nám po dedine v noci i poránu potulujú dve ak nie viac lišiek. Podla hlášky im padlo za obet' tak 50 - 60 sliepok. (u suseda najskor 3 a potom druhý den 2) . Ja som si s jednou pár krát v noci poklábosila , tak nám dala pokoj. hahaha (Štrádovala si to po ceste, ako by sa nechumelilo, ráno o pol siedmej.) So zvieratkami je vždy veselo.
haji
@janger (28.7.2022 17:42)
Děkuji za milé komenty od srdce a fotečky, prasiatka nemajú chybu, kravičky vypadají utěšeně - čisté, zdravé, šťastné - a pěkně rostú. Takové vycházky za zvířátky jsou milé zpestření. Ráda tě vidím!
Díky také za dobrou zprávu, že Miska je stále u vás doma ve tvé přítomnosti, to je fajn!
haji
@tomeska (30.7.2022 21:32)
Děkuji za milý koment, opis tvého pohyblivého zvěřince mě vždy dostane. Život na dědině je pestřejší než ve městě, o tom žádná. Krásné pozdravení a pevné zdraví a hlavně pevné nervy tvému mužovi!
haji
@afataga (1.8.2022 16:40)
Krásný ružový fáč, ale chápu, že se psí madam nelíbil! Neznám psa, který by si takovou parádu neodstranil. Je krásná i s méně chlupy a přeji brzké uzdravení drápku a tlapky! Na dálku foukám....!!
maja730
Žiadne zvieratko nemám, ale v rodine máme labradora
s ktorým sme parťáci. Psíky a mačičky na obrázkoch
v komentároch sú pre svojich majiteľov vernými a milími
spoločníkmi. Obdivujem ich a prajem veľa vzájomnej
lásky a radosti počas spoločne prežitých každých dní.
janger
@afataga (13.8.2022 19:52), krasavicke aj horko bolo iste. Tie zvierata maju stale kozuchy na sebe, v zime, v lete. Ja by som zblbla :-))...

V krasnom prostredi zijes....

Kamenovnik, to je umelecke dielo? Alebo nejake mucidlo?
haji
@maja730 (1.8.2022 21:22)
Děkuji za milý koment, milé vyznání. Také nemám vlastní zvířátko a cením se každého bližšího setkání s nimi i s lidmi, kteří je milují. Krásné pozdravení!
1x janger
haji
@afataga (13.8.2022 19:52)
Velké děkuji za skvělé foto ještě skvělejší psí dámy! Kameňovník bych také potřebovala přiblížit - točí s ním větr? utáhne ty šutry? Jsi mi nasadila brouka do hlavy. Další kvíz si dala. A nebo ho obsluhuje Taruška... haha
haji
@afataga (14.8.2022 11:30)
Statícké? Tyjo a tolik práce, matroše... No dobře, tak umělecká díla v lese, si na tu myšlenku musím zvyknout. Kysuce sú svetové!
Ale jedno je jisté, psí dáma je hezčí než kameňovník a není statická!! Tara je nejkrásnější!
haji
@afataga (14.8.2022 13:38)
Uf! Nedejbože aby to viděl nějaký operující ortoped a vzal si mustr, to by jsme dopadli.........
janger
@afataga (14.8.2022 13:38), no aspon si okrem prirody uzijes aj kulturu. Ani do muzea nemusis uz ist.
Ten Potvor mi pripada ako psia hlava. Ale ja tomuto modernemu umeniu niekedy dobre neporozumiem...
haji
@afataga (18.8.2022 19:44)
Skvělé foto, toto je vodní pes! Jaký má blažený výraz... tiše závidím!
Díky za milé sdílení! Pozdravujem Tarinku, krásné léto má!
tomeska
Dnes ráno som našla našu Černošku s 5 potomkami a behom dňa ich pribudlo od Garfi d'alších 7. Tak teraz mám doma dohromady 17 kusov : dve matky , tri staršie -tri a polmesačné mačatá, a 12 novorodených. Tie tri zostaly zo siedmych a v piatok alebo sobotu pojdu na farmu. Čo zostane z tých nových, neviem. Ja to nelikvidujem. Hovorím im " spotrebný tovar," sami sa preriedia.
tomeska
Ježurka aj s malými zmizla asi za 2-3 dni,čo sme ju objavili. holuby odleteli, Liška sa asi umúdrila,
2x haji a janger
haji
@tomeska (18.8.2022 22:52)
Děkuji za komenty, máš ty doma zvěřinec všeho druhu! Krásné pozdravení k vám, všem dvou a více nohým či okřídleným!
1x janger
janger
@mariamka (22.8.2022 18:08), a kde bol, "v sluzbe" ;-)? Iste ste mu chybali. Ale ved si zase zvykne.
No, ale hlavne, ze ste mali peknu dovolenku. Voda, hory, co este treba...
haji
@janger (19.8.2022 22:20)
Děkuji za milé foto Misky, větrá se předpisově. Uf, chuďátko, nemá na kožuchu zip ani sucháče, nezávidím jí ho. Ale brzy začnu, s přicházející zimou a ohňostrojovými cenami energií by se mi kožuch hodil, klidně pruhovaný... haha
1x janger
haji
@mariamka (22.8.2022 18:08)
Děkuji za milý koment a fotečky, no, zdivočel, on se zase s vámi zladí, o tom nepochybuji. Zvířátka jsou přizpůsobivá, za pár dní naskočí na tu správnou láskyplnou králičí notu. Moc mu to na fotu sluší!
haji
@mariamka (22.8.2022 18:08)
Krásná dovča byla, oddych a změna prostředí je vždy příjemné!
mariamka
@janger (22.8.2022 18:26)

Janger :)) v "službe" bola mládež :) Bubujo bol doma. ale máme ho ešte krátko, tak každá zmena je krok vzad. Ono to pôjde, ďakujem :)
2x haji a janger
janger
@haji (22.8.2022 18:32), ona si vyhladavala chladok a podla potreby sa prisla dnu ochladit. Ale ked bolo takmer 40 stupnov, tak som ju von nepustila.
Veru, v zime budeme vsetci radi natahovat teple kabaty ;-)...tie ceny za energie, no katastrofa!
1x haji
haji
@mariamka (13.9.2022 16:34)
Jenom promluvit! Bubu roste do krásy, je sladký a fotogenický! Plyšák jeden, ten by se hladkal... Prosím, pohlaď ho aj za mňa!
janger
@mariamka (13.9.2022 20:18), haha, ze maser. Ale take masaze, aj take ako s ihlami, mavam aj ja :-). A co je v sluzbe ;-)?
Ako sa znasaju s Bubu?
mariamka
@diev čence áno v službe :) ale už ako doma. s Bubujom v pohode, znášajú sa a rešpektujú. Zdá sa, že Bubujko je odvážnejší, asi že Hektor nemá zúbky :-)


haji
@mariamka (14.9.2022 20:40)
Povedená fotečka, Hektorko ako správný masér má svoju debničku na uteráky, ktorá je zárovno aj odpočinkovou zónou! Nemá zúbky, hmm Znám plno zvířátek, které sa napapajú aj bez zúbkov. Aj tak vyzerá spokojný a šťastný, len prehovorit.
Máte doma veselo a Bubu má kámoša. Milé celé!
mariamka
@haji (14.9.2022 21:09)
Vždy sa naňho teším a je to vzájomné. má špeciálne kapsičky a presný hmg kŕmenia. by si sa divila :) ale rešpektujem to. Mačky sú také "škatuľové typy" to som už odkukala z FB. Teraz je tam nasáčkovaný, poskladaný ako puzzle a to má skoro 6kg. Neboj, rád sa rozvaľuje aj v posteli, ešteže máme letisko.
2x haji a janger
janger
@mariamka (14.9.2022 20:40), no ten je zlaty :-).
Ja sa kolkokrat divim, ako sa tie macky dokazu poskladat do takych malych krabic, kosikov....
Nasa Miska je tiez dost velka, ale do kazdej krabice sa ulozi. Okrem toho ma v oblube tasky, kufriky...
janger
@mamec (16.9.2022 11:27), :-)).
Bodaj by som bola ja taka ohybna :-). Au, moje kosti!!
1x haji
haji
@mariamka (17.10.2022 19:28)
Děkuji za kopec foteček a komenty. Hektorko nemá chybu, je to pózér, hotová celebrita! Moc mu to sluší.
Bubu na vyvážení také musí zapózovat, je to elegán, plně si vědomý své krásy!
Krásné huňaté fotečky, chlapci jsou k zulíbání! Letí pohlazeníčko pro oba! Ať se jim daří, v domě plném lásky se mají jako na kraji v nebi!
1x janger
cesminaz
@haji (17.11.2022 22:36)

🙂 ja osobne som sa tiež nevedela rozhodnúť či je to Sokol alebo Jastrab. Ale podla googla je to Jastrab🙂
1x haji
haji
@afataga (8.1.2023 15:09)
Děkuji za krásnou fotečku usmívající se Tarinky, je to zlatíčko!! Šťastná psí dáma!! Klidně by se dalo její foto použít na novoroční přání, tak má vypadat šťastný život! Pohlazeníčko Tarinke letí a puska na ňufáčik!
cesminaz
Toto je náš kocúrik Miš-Miš 🙂 Deti mu dali arabské meno..vraj v preklade to je Marhuľa😅 Velmi rád sa opaluje na slnku v záhrade. Máme ho cca. 2 mesiace. Simba nám minulý Január zahynul, bol nevyliečitelne chorý😕


cesminaz
Je strašne šikovný, múdry a vôbec sa nebojí. Vylezie aj na špic velkého stromu a chytá rôzne vtáky. Tentoraz sme si ráno vo dverach našli iné prekvapko. Doniesol nám rovno pred dvere ukázať svoj úlovok🙂 Malú myš. Takúto myš so špicatým piskom som ešte ani nevidela😅