Dobrý deň!
chcela by som sa opýtať,či náhodou niekto nepečie kváskový
bezlepkový chlebík.ja som pokúšala kvások vyrobiť z pohánkovej
muky,/samotná bezlepková muka z lekárne vraj nie je dobrá,treba
použiť prirodzene bezlepkovú/ale prvé dva dni kvások pekne
rastie,ma aj bublinky,ale na ďalší deň,aj keď som doložila ďalšiu lyžicu
muky a vody,tak sa akoby oddelila muka,ktorá je na spodku a na
vrchu je voda...viem,že pripraviť kvások je ťažká vec a nepodarí sa
to na prvý krát.ja som ho skúšala viac krát,ale vždy s neúspechom.
Budem rada,ak mi poradíte a ako potom postupovať ďalej s
prikrmovaním a pečením chlebíka. ďakujem.
hladam niekoho, kto ma bezlepkovy kvasok a je ochotny sa s nim delit. Napr.mne sa pred vianocami podaril urobit kvasok z pohankovej muky, no na sviatky sme boli odcestovani a kvasok v chladnicke splesnivel. Ak ma niekto cerstvy kvasok navyse a je z Bratislavy, tak mam zaujem, Maruska.
www.lenprezdravie.sk/clanok-1685.html...