Varenie

Domáci kečup

kecupicek - bez fotkykecupicek, 25. júla 2017

Sezóna paradajok je v plnom prúde, chcela by som uvariť naozaj super kečup. Poraďte mi prosím, ako to urobiť, aby si syn myslel, že je kúpený. Ja si myslím, že s takým domácim sa nedá porovnávať. On ho nechce jesť, lebo je málo jemný.

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
podla mna sa v domacom prostredi "kupeny" kecup uvarit neda, domaci bude viac alebo menej nechutny, ale nikdy nedocieli kupovany, ten je skratka vzdy lepsi :D
kecupicek
Prečo si myslíš, že domáci je nechutný? Niekedy ma zaráža, spôsob myslenia niektorých ľudí. Mám na to, tak si to kúpim, čo na tom, že si ráno musím požičať od kolegu, lebo mi chýba na nákup a výplata bude až zajtra.V domácom prostredí sa dá všetko!@Mirop (26.7.2017 06:11)

kecupicek
@Abdul (26.7.2017 19:23)
Co tím chtěl básnik říci? Že všetko čo kupujeme je šmejd, ale chutí nám to super. Ja som z generácie, ktorá každé leto bola schopná zavariť ovocie aj uhorky a urobiť džemy, sirupy aj do 1000 -ky 7dl skleníc.
evanaaa
@Abdul , a to je práve to aktuálne, čo sa v tejto dobe rieši - dvojaká kvalita potravín na západe a u nás, iste tá istá značka Nemecku má inú kvalitu, teda takú, akú má mať, na rozdiel od spomínaného výrobku u nás. Tam je ten kameň úrazu.......
abdul
@Kecupicek (27.7.2017 19:53)

O generáciách to asi nebude. A máš zásluhy ? Čo to je ? 1486 metrov štvorcových záhrady a 300 koreňov jahôd je doklad ? Reagoval som na vetu : "... domaci bude viac alebo menej nechutny, ale nikdy nedocieli kupovany, ten je skratka vzdy lepsi :D" A citát ukazuje, že je to blbosť. Domáce je len domáce, pretože viem čo za suroviny ( nie debilné ingrediencie ) som tam namiešal.
kecupicek
@Canon007 (28.7.2017 13:18)
Smola, je o 30 cm vyšší, ale boli aj také časy, vyfasoval ani nevedel odkiaľ priletela. Teraz som kuchárkou na plný dôchodcovský úväzok a musím si svojich stravníkov vážiť. Vyskúšala som na nich všelijaké recepty, aj z Varechy, dostala som dôrazné napomenutie, aby som nevarila podľa internetu, lebo dostanem výpoveď! A čím sa budem potom zabávať?
kecupicek
@Abdul (28.7.2017 12:27)
Kde sme to len klesli? Naše potraviny patrili v minulosti medzi najkvalitnejšie. Aj teraz patria, len ako mi povedal sused, suroviny dovezieme z Poľska, u nás vyrobíme a pošleme do Nemecka, Talianska, Francúzska. Oni nám pošlú svoje gebuziny, lebo aj chudoba potrebuje niečo jesť. Obchodníci zarobia a všetci sme akože spokojní.
canon007
Keď ja chcem byť najpánom, nevarím...kým ma nepoprosia, lebo variť tu viem len ja... no...trošičku aj manželka, ale nerada varí
kecupicek
@Canon007 (28.7.2017 18:22)
Ďakujem za kompliment. Čo nám iné zostáva? U nás je stále veselo. Mám dve nevesty. Sú ako dve hrozná, jedna hrozná aj druhá hrozná. My s manželom si nemusíme nič vravieť, pozrieme na seba a naraz povieme: ako dve hrozná. A to hovorí za všetko.
canon007
@Kecupicek (28.7.2017 18:42)

Vidiš, a ja by som manželku niekedy aj zabil... ale aj tak ju mám rád, zabitá by sa mi moc nepáčila
kecupicek
@Canon007 (28.7.2017 18:45)
Nemám rada násilie! Netreba používať také slovné spojenia. Naučila som sa počas svojej praxe, že človek humorom a smiechom môže dosiahnuť oveľa viac. Keď chcem vyprovokovať zvedavú susedu, tak zakričím na manžela, ktorý ma predtým vytočil na 120, poď sem láska moja, nech ťa vybozkávam.
abdul
@Kecupicek (28.7.2017 18:27)
Súhlasím. Bohužiaľ tie gebuziny ľudia kupujú. Dôvod všetci vieme. Zabúdame na jednu vlastnosť zahraničného kapitálu : neprišiel nám pomáhať, aby sme sa mali lepšie, on prišiel na Slovensko predovšetkým zarobiť.
radost
@Abdul (29.7.2017 07:42)

trošku k tomu..troška k inému..všetko k našej súčasnosti..požičala som si komentár:

"Nezavislost, zvrchovanost Slovenska ,deklarovana v ustave, je uz davno nulova. V ekonomike nam vladne cudzi kapital, v politike USA a EU. Pytal sa niekto obcanov Slovenska ci chceme NATO? Stacili "posranci narodnej zrady" a uz sa nam tu spaciruju americke bagandze. Pytal sa niekto viac ako 95% obcanov Slovenska s priemernym, podpriemernym zarobkom a dochodcov ci mame sprivatizovat verejny kapital "tzv.zlate nosnice"? No stacilo par "exelentnych e konomov a politikov" a Slovensko skoro nic nevlastni okrem nevolnikov na cudzom.

Takto sa rozhodovalo od neznej v zasadnych otazkach bitia Slovenska. Plati stale system sveta chudoba verzus bohati ked rozhoduju bohati."
kecupicek
Áno, naši mladí často nevidia čo za pomoc doma majú. Chcú byť samostatní na úkor rodičovskej peňaženky, vtedy je im života žiť. Majú domy, autá, dovolenky. To je zmysel ich života. Pochváliť sa pred priateľmi, a vystatovať sa cudzím perím
manya
podobný problém som pred pár rokmi mala aj ja, dievčatá vyrástli, nazbierali aj kus rozumu a kečup sa u nás varí z viacerých dávok a nielen kečup, počkaj pár chvíľ a isto z toho "vyrastie" aj tvoj syn;
haji
@Manya (4.8.2017 07:48)
Líp bych to nenapsala. Nejen děti jsou "masírovány" reklamou. A k tomu od "přirození" nevěří rodičům - klasická revolta. Čas a zkušenosti udělají své. Nespěchat, počkat a pravda se vyjeví. Dříve nebo později. Klidně bych mu koupila tu největší flašu kečupu, ať si užívá bláhové nevědomosti. I to k životu patří. Pokud jde o nejlepší recept na kečup, vyzkoušela jsem plno různých variant, až jsme se ustálili na jednom receptu. Je nejen chutí, ale i vzhledem senzační. Úplně nejlepší je kečup ze speciálních rajčat, která jsou tvaru "soudku" a jsou moučná - určeno přímo pro produkci kečupu a protlaku, mají méně vody a hutnou dužinu. I chutí jsou výrazná, stvořená k potravinářskému - konzervářskému zpracování. Měj krásné dny, milá @Kecupicek a užívej si syna, který se hledá nejen v chutích, názorech...! Ještě budeš s láskou na toto období vzpomínat.