Pekný deň želám varecháči :-)
Už nejaký čas robím domáci jogurt podľa Diabambuľky, je výborný
a krásne hustý, ale ked sa začne naberať či miešať, ostane taký
akoby ťahavý.
Máte niekto nejakú fintu, ako ho urobiť v takej konzistencii, ako sme
zvyknutí z obchodu, teda naberiem na lyžicu a ostane mi na nej
kôpka, nie ťahavé čudo, ktoré mi nakoniec skĺzne naspäť do
nádobky?
Ďakujem za každý tip :-)
varecha.pravda.sk/diskusie/domaci-jogurt/4365-forum.html...
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
davam 4-5 lyzic suseneho mlieka na liter, podla toho, aky husty davam jogurt, skor tipujem, ze moze byt problem v teplote , ako pise @janger , ale idem este presnorit linky od @viera1
velmi pekne dakujem :-)
www.google.sk/?gws_rd=cr&ei=Qwt5UvKzBuTp4gT1xIC4D...
@sovka62 spomína jogurt Hollandia a ten je z tých,čo poznám najprirodzenejší.Mnohé obsahujú škrob a to spôsobuje,že sa ťahá.
conovehonakopci.cz/?p=6946,...
mám ho odskúšaný, postupujem presne podľa Inky - z jednej kultúry za cca 2€ si vyrobím očkovacie jogurty, tie si zamrazím a mám z nich celkovo 400 l bulharského jogurtu - a potom to má už i ekonomiku, keďže cenu jogurtu tvorí prakticky len mlieko.
v skratke -
teplota mlieka je najdôležitejšia - každé mlieko treba najskôr prevariť . Nie ako pri syroch, kde to nevadí a stačí len ohriať - vychladnuté prevarené mlieko pod cca 48 stupňov, pozorne podľa jej odporúčaní držať v teple, ale neprehriať a výsledný jogurt bude bezchybný.