Domácí chléb z pekárny - chléb se drobí

lejla35 - fotkalejla35 7. júla 2019 o 10:57

Prosím o radu, dodržuji všechny ingredience do pečeného chleba - pekárna profesor, základní recept 500 g hladké mouky 300 ml vody, zkouším sušené i obyčejné kvasnice ale po upečení se strašně drobí (drobí na malé omrvinky).Do mouky přidávám i dvě polévkové lžíce oleje. Poraďte prosím. Děkuji

@zareaguj


7 odpovedí:
  • rulik - fotkarulik 7. júla 2019 o 11:37

    skús zmeniť značku múky
    @zareaguj
     1x lejla35
  • lejla35 - fotkalejla35 7. júla 2019 o 13:47

    Děkuji asi zkusím mouku přímo na domácí chléb(cena je vyšší než obyčejná hladká).
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 7. júla 2019 o 15:14

    Vyzkoušej pšeničnou hladkou mouku polosvětlou T650, je vhodná na pečení chleba a není tak drahá. No a také vyzkoušej jiný recept. Jeden neví, co doopravdy zabere. Ale zpravidla doma pečený chléb s kvasnicemi má tendenci víc se drobit.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 7. júla 2019 o 17:27

    Teraz je dostať rôzne múky priamo na pečenie chleba, čiže chlebové, v Kauflande aj v Lídli, asi sú lepšou zárukou, aby sa chlieb podaril.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 8. júla 2019 o 07:59

    Nedostatok tekutiny,preto sa drobí.Recepty pridávané k týmto pekárňam sú len pre orientáciu,inak by tam musel byť uvedený aj výrobca múky,lebo každá múka prijme tekutinu inak.Skús pridať 350ml,ak nebudeš spokojný,tak 400ml,ale múku používaj pri týchto experimentoch vždy tú istú.Raz sa to musí podariť :-).
    @zareaguj
  • nadia56 - fotkanadia56 9. júla 2019 o 17:27


    Lejla35,

    najlepsi chlieb aky sa kedy mne podarilo upiect bol z predmerickej muky, ak ju niekde zahliadnes v obchodoch vyskusaj predmericku chlebovu muku,

    ked trosku pohladas v diskusiach, najdes tam dobre recepty na chlieb a aj skusenosti k tomu,

    rady ale aj recepty najdes aj v tomto linku
    » domacipekarny.dama.cz



    » mouky.heureka.cz/predmericka-mouka-psenicna-tmava-chlebo...

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbeatacsontosova 11. júla 2019 o 21:32

    Ja robievam síce mimo pekárnicku ale dávam na 500g múky 400ml vody, vždy akoby o 100 menej vody ako je múka, s drozdim ci s kvaskom je to vždy super aj na tretí den, držím paste
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist