Rôzne

Domaca pekarnicka

emery - bez fotkyemery, 4. januára 2015

Helou :-) chcela by som do chalupy kupit to tu el. pekarnicku. a teraz babo raď. aku? skuste mi poradit, co ju uz mate doma. a aj skusenosti :-) dakovala

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
:-))))))
zavisi na co ju chces, nam v pekarni pecene nechuti, pecieme v rure, pekaren pouzivam na vymiesenie a vykysnutie, pripadne este na lekvar
viaceri v nej robia aj fasirky, kolace, ine druhy cesta
vseobecne dva hnetacie haky lepsie vymiesia, dve spiraly lepsie upecu, niektore typy maju aj plech na bagety...
podla toho je potom aj cena, teda rozmysli si, na co ju chces a potom sa to vyvrbi :-)
marikafil
ja som to tu už písala viackrát - my si pečieme chlieb výlučne v pekárničke a to už viac ako 10 rokov. prvé dve boli "no name" a každá vydržala tak asi 3 roky. naša tretia pekárnička je Kenwood. Všetky moje doterajšie pekárničky mali len jeden hák a jednu špirálu, takže neviem ohodnotiť či všeobecne miesia a pečú tie zdvojené - kvalita chleba záleží na recepte, treba si "nájsť" ten svoj, ktorý chutí celej rodine. Kenwood má oproti tým bezmenným jednu výhodu v tom, že má ventilátor, takže chlebík sa upečie rovnomerne a aj vrch má krásnu farbu. Pečieme chlieb, kde je 300 gramov čerstvo doma zomleté zrno (mix raže, špaldovej pšenice a potravinárskej pšenice) a k tomu 200 gramov hladkej múky T 650 (tzv. chlebovej). a tiež používam pekárničku aj na kysnuté cesto, ešte sa mi nestalo, že by nevykyslo a to tiež miešam hladkú múku s celozrnnou.
hanka56
také jsem toužila po pekárně a přemýšlela jakou.Přijela neteř,dovezla mi svoji pekárnu ať jí skusím. Zjistila jsem, že jí vůbec nepotřebuji, že jsou to vyhozené peníze. :-) :-) To je jen můj názor :-) :-)
mariamka
chlieb z pekarne je kockaty a vlhky, ale idealna je na miesenie, ako pise @smejkad , ak mas na tej chalupe pec, ruru, iba presupnes vykysnute cesto na plech a upecies "prirodzene", neda sa to porovnat, a naozaj staci lacna, ja mam asi 10 rokov Alasku z metra, akcia 2 za jednu cenu, no nekup to :)
marcel83
PS: A môžeš v takej rúre upiecť aj kurča, čo v pekárničke nie. Ako píše @hanka - ak to chceš na pečenie chleba, sú to vyhodené peniaze.
zdenka1009
Ja už nechcem, žiadnu pekárničku, žiadnu fritézu , aj robot mi v hambe v kúte stojí ...ale to je len môj názor... cesto potrebujem cítiť v ruke musí pukať a potom krásne vykysne... Ale som staromódna čo???
macka1
Žienky a čo miska rýchlokyska?Tam nie je potrebné dlho miesiť a chytro vykysne a šup do rury.
vlasatka
Tiež ti radím, aby si vyberala pekáreň podľa toho, či ju chceš používať často, alebo iba sem-tam na chalupe. Ja mám tretiu pekáreň, - mala som Moulinex, Etu, Hauser, používala som ich často, teraz viac-menej sporadicky. V podstate nejaký veľký rozdiel medzi nimi nebol. Ide o to, či sa vydarí, alebo nie. Kolegyni sa pokazila pekáreň a rozmýšľa, akú si mám vybrať. Nakoľko ceny pekární sú pomerne vysoké (mne sa podarilo kúpiť pred 3 rokmi Etu za 39 €), som jej radila, nech kúpi pekáreň v Lidli, jej cena nie je horibilná, na výrobky poskytujú 3 roky záruku, počas ktorej sa prejaví určite chyba na nej a pri reklamačnom konaní nerobia problémy.
longova
ja mam Sencor, má dva hnetacie háky na miesenie je perfektná, nepečiem v nej ....všetko čo som v nej robila skončilo fiaskom. Kolegyňa má z Lidlu, už druhú a je spokojná
rulik
manželka aj dcéra majú tú z Lidlu a sú spokojné, ako píše @vlasatka naozaj nie je problém pri reklamovaní
, mne ten chlieb tiež nechutí
ancicka
Ja mám ETU,som s ňov spokojná.Pečenie chleba sa musíš v nej naučiť sama.Neraz sa ti aj nevydarí.Ja pečiem aj tak aj tak,no na miesenie je výborná.Nesmieš vzdávať po prvom neuspechu.Rada v nej pečiem aj na sladko%
nelluska
My sme kúpili ZELMER, ale samozrejme prvé pokusy boli hrozné, ale už som sa to naučila,cesto krásne vykysne a chlieb je veľmi dobrý.Používam ju aj na miesenie cesta, mám aj plechy na bagetky,a tie sa mi tiež vydarili. Ale tak ako všetci diskutujúci hovoria každý si musí nájsť to svoje čo mu vyhovuje a chutí. Džem som ešte neskúšala, ale určite to skúsim, chcem využiť funkcie ktoré má a potom sa pochválim
janara
ja mám z Lidla, už druhú a som s nou spokojná,nikdy som nemala "mokrý chleba", používam ju často, na sladké, slané pečenie, na chlieb, miesenie, robila som tam aj lekvár, i oškvarky...
mojack
ja som piekla aj kurča, sekanu...ryžovy nakyp ale aj brokolicu . Kolače na sladko, neviem prečo by mal byť chlieb mokry..
terinka55
Ja mám tretí rok PANASONIC. Chlieb je dobrý. Mokrý môže byť, keď sa pridá viac tekutín.
Výborná je aj na cesto, džem, zaváranie v malom. Pre mňa je to dobrý pomocnik, hlavne pre manžela, keď je cez týždeň sám.
Ďalšou výhodou je časovač. Ráno mǒžeš mať čerstvý chlebík. Finty si každý musí na tej svojej vychytať sám...
Popravde však musím povedať, že keď má prísť syn, tak pečiem chlieb, či pečivo v rúre. Jemu z DP nechutí.
staja
Ja som jednu z TESCA reklamovala, mala jeden hák a nevymiesila mi dobre cesto. Potom som pozrela recenzie, kúpila som druhú z LIDLA a nedám na ňu dopustiť. Má 2 háky, vynikajúco vymiesi cesto, prihreje pri kysnutí. Chlieb v nej už ale nepečiem, pečiem v rúre, rovnako ako všetky druhy pečiva. Vymiesi mi lepšie ako značkový robot, na doske už len dokončím. Moje ruky by to nezvládli a veď načo je technika?
aleana
ja používam DP už asi 3 roky, rok som mala "no name" z Teska, jednohákovú, teraz mám Gallet, dvojhákovú, obidve mi slúžili dobre, aj s chlebom som spokojná, vôbec nie je vlhký...ale každému podľa gusta :-) aj džem som už robila a takisto spokojnosť :-)
agony
jednoznacne som spokojna s DP Eta Siesta...dva hnetacie haky, mnozstvo programoc, cena tiez nie je zla...mame som ju kupila pred rokmi pod stromcek a este stale jej sluzi...chlebik z nej je vyborny, lahucky a nadychany, vobec nie mokry..treba len mat dpbry recept a pouzivat stale rovnaku muku...parkrat sa nam totiz stalo ze chlebik nam v strede splasol, a zistili sme ze to bolo kvoli tomu ze sme pouzili iny druh muky..nie je hladka ako hladka....teraz si idem pekarnicku kupovat aj ja a aj napriek dlhemu hladaniu som ani teraz nenasla nic lepsie a cenovo porovnatelne...
frezia
Nasu domacnost si bez pekarnicky uz vobec neviem predstavit. Chlieb, pecivo, peciem vylucne sama. Len tu na Vareche je plno vynikajucich receptov. Teraz si uz muky miesam sama .Chlieb nemam nikdy mokry, ale vyborny chrumkavy. Na pecivo si cesto urobim v pekarnicke a vykysnute potom vyklopim a robim rozky, zemle, bagety... Mam pekarnicku s dvoma hakami z Lidlu za 39 euro. Predajne s pecivom uz obchadzam bez povsimnutia.
1x staja
zolik
Ja mam znacku "Kitchenware" a som spokojna. Prajem stastnu ruku pri vybere
staja
Mám presne také skúsenosti ako @frezia , múky si kupujem kvalitné, nie hotové zmesi, všetko pečivo pečiem tiež doma, väčšinou celozrnné a v obchode sme nekúpili chlieb ani pečivo najmenej 2 roky. Vďaka pekárni to nie je žiadna robota.
1x frezia
dadecova
my máme moulinex výborný pomocník či chleba alebo iné pečivo, cesto spokojnosť doma veľká lekvár sme neskúšali a to ju používame aj 5 rokov