Varenie

Domáca pekáreň

marienka44 - fotkamarienka44, 6. mája 2010

Ja som relatívne nová vo Vareche a potrebovala by som radu: Mám domácu pekáreň-darček na Vianoce. Párkrát som piekla chlieb z pripravenych sáčkových zmesi s vylepšením /pridaný uvarený postrúhaný zemiak, pridaný olej z kukuričných klíčkov, pridané semiačka ap./. Veľmi v rodine chutili. Najnovšie som začala využívať program 8-Cesto. Mam otázku na skúsenejších, lebo nechcem experimentovať:
Vo všetkých receptoch, s ktorými som sa doposiaľ stretla, vždy sa dáva do pekárne 500 g múky. Môžem dať do nej v programe 8 /cesto/ aj menej múky, napr. 250 g?
Totižto sa chystám robiť pizzu a tam cesto z 500 g by bolo aj na 2 plechy. My sme malá domácnosť. Robil niekto v dom. pekárni aj z menej múky ako 500 g ? Ďakujem za odpoveď.

@zareaguj


Diskusia k téme

egreska
samozrejme marienka že možeš robit aj z menej muky..ja tak robím bežne ,aj dnes som robila pizzu z 250 g,nemusíš čakat kym ti prejde cely program (8) ,ja to tam všetko nahadžem,necham asi 15 minut vymiesit a celu pekaren vypnem,a cesto necham v nej nakysnut..
marienka44
Dakujem za rýchlu odpoveď. Nerozumiem, prečo vypnuť po 15 min. Ved pocas programu 8 cesto aj kysne a udrzuje sa optimálna teplota na kysnutie. Ked to vypnes, ochladi sa na izbovú teplotu. Nemam pravdu. Mozno to staci tak, ako robiš. Vyskúšam zajtra.
egreska
ja to robím tak preto,lebo je to rychlejšie,stačí ked je cesto pekne hladke a nelepí sa ,vtedy vypnem..lebo cely program trva hodinu a pol,tak si to takto skracujem..ale kludne si rob tak ako ti to vyhovuje..nech sa ti darí :-))