Kuchyňa a vybavenie

Domáca pekáreň

rennatte - fotkarennatte, 24. októbra 2011

ahojte varechaci, uz rozmyslam co napisat Jeziskovi a laka ma domaca pekarnicka,,,ake mate s nou skusenosti a co vsetko sa da v nej spracovat a aky tip mi doporucite?

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
pekaren mam takmer 5 rokov, okrem roznych druhov chleba robim aj sladky chlieb, babovky, ryzovu a ovsennu kasu, fasirku, dzem a rozne druhy kysnuteho cesta, je to velky pomocnik, odkedy ju mam nekupujeme chlieb ani pecivo v obchode, posielam link, pre sirsie informacie a lahsie rozhodovanie :-)  domacipekarny.dama.cz/recepty.php...
teresa21
pekárnička na chlieb je veľký pomocník v kuchyni ... a na domacipekarny.dama.cz nájdeš aj najväčší výber a porovnanie všetkých dostupných pekárničiek na trhu
tinca
už tu bola na túto tému siahodlhá diskusia
ketty3811
ja som v pekárničke často piekla,ale v poslednej dome tam cesto iba vymiesím a pečiem v rúre.Ale skúšala so rom robiť už aj škvarky.:-)
marikafil
Ja na pekárničku nedám dopustiť - mám ju už tuším 7 rokov (nie tú istú), začínali sme takou obyčajnou, čo sa predáva pod rôznymi menami ale furt je to tá istá (vyrobená v Číne) - teraz máme Kenwood. Odkedy ju máme, nekupujem chlieb a okrem chleba v nej robím hlavne kysnuté cesto. Táto nová má aj program na koláč - veľmi nám chutí banánovo-škoricový chlebíček a viem tam robiť aj biskupský chlebík. Za hodinu a 22 minút koláčik - je to super v lete, keď chceme niečo sladké a pečenie v trúbe by len zbytočne zvyšovalo teplotu v dome. Raz som skúšala aj džem, ale ten výsledok ma nenadchol - ale možno som niečo nerobila správne.
evusik
rennatte kliklni na Recepty a vľavo na kategóriu Domáca pekáreň tam je veľa receptov aj keď nie všetky, pretože táto kategória nie je od začiatku... ale viem, že na Vareche sú aj recepty na sekanú v pekárni aj makový, orechový závin a pod. ja v poslednom období používam pekáreň len na vymiesenie a vykysnutie a upečiem v rúre :-)
jozefj
Žiadna pekáreň nenahradí ručne miesenie?!?!.
evicka63
ja na svôj "pokladík" nedám dopustiť. Je to vec každej z nás či si ju kúpi alebo nie. Ale v dnešnej dobe je to ozaj dobrá pomocníčka v domácnosti. Ja som ju najskôr využívala na pečenie chleba ale postupom času som podľa receptov z varechy z dámy.cz začala skúšať a tak som tam robila aj džem a aj škvarky (tie ale naďalej radšej budem robiť klasicky na sporáku pretože z pekárničky boli rozmrvené), ale to je len môj názor.
marianna76
Žeby som aj ja požiadala Ježiška o pekárničku? asi v nej vyjde aj zdravší chlebík lacnejší...
rennatte
no prave ci lacnejsi co sa tyka spotreby,,,ratali ste to niekto? naklady na suroviny aj spotrebu,,,je chlieb lacnejsi ako v obchode?
babidka
no , da sa to spocitat: 1kg muky na chlieb kupis asi od 0,40 do 1,50 euro.Voda-0,00 , drozdie 0,1 , zemiaky 0,05 ,ocot, sol ....asi 0,001 :-) Energia , naklady na pekarnicku , umyvanie riadu ...trosku sa sice narobis - ale ak sa chlebik vydari a chuti :niet co riesit :-) Peniazmi sa toto vsetko spocitat neda .....
berino
Darovala som pekárničku mojim rodičom. Sú s ňou spokojní. Lenže oplatí sa len rodine, kde sa veľa nezje. Kto ma doma takých poriadnych papkáčov, nech siahne radšej po babičkovskom spôsobe a upečie si chlieb v peci, alebo rúre. Chlebík z pekárničky nie je príliš veľký. Cas pečenia sa pohybuje tak asi 3 hodiny a za to ten konečný výsledok nestojí.
nadia56
neda sa mi nereagovat , naklady na pekarnicku sa vratia spat pri pravidelnom peceni chleba popripade peciva rsp. robeia kysnuteho cesta, a ze je chlebik maly, nevadi, da sa piect kazdy den a aj na skratenom programe, nalozit suroviny do pekarnicky nie je ziadna praca, cca 5 minut, to zvladne aj vacsie dieta, a hlavne, viem, co som si do chlebika dala, ziadnu guarovu gumu a ine stabilizatori, ved chcem dat co najzdravsi pokrm mojej rodine, a spravim si take kombinacie muky a semienok ake mame radi, kto zvladne miesenie chleba v rukach a ma cas, ten pekarnicku nepotrebuje, pre mna je pomocnikom tak isto ako automaticka pracka a umyvacka riadu, samozrejme, kazdy sa musi rozhodnut za seba, kolko ludi tolko nazorov a skusenosti :-)
marikafil
súhlasím, nadia56 - manžel to počítal, domáci vyjde lacnejšie, ale hlavne viem, čo som tam dala - podľa normy sa pri pečení chleba smie použiť až 10 % starého - a kto vie, či už nebol plesnivý? potom sa môžete čudovať, keď kúpite čerstvý chlieb v obchode a na druhý deň splesnie - jasné, veď základ na pleseň je tam už naprogramovaný...takže občas, keď ozaj nestíham a bagety v obchode krásne rozváňajú, tak si kúpim - ale nakupujem len raz do týždňa a tie bagety veru nekupujem ani len raz za mesiac - zato skúšam všelijaké kysnuté koláče a naposledy mali u nás obrovský úspech bylinkové muffiny - tie už s veľkým úspechom opakovane piekli obidve moje dcéry, tá staršia v Amerike:-) Takže pekárnička nie je len o lacnejšom chlebe, ale hlavne o kvalite jedla.
mariaklara
Ja pečiem chlebík už skoro 3 - 4 roky v pekárničke, jej pomoc oceňujem hlavne teraz, keď ma od mája bolí ruka. Nedala by som ju za nič na svete.
vren
kúp,kúp, kúp neobanuješ
tetuska
pečiem v nej chlebík,. robila som už aj škvarky a najviac mi chutí škoricový kysnutý závin, môže byť aj makový, cesto je bez vajec, je to aj na vareche, super koláčik... s bielou kávou...
lia66
Minulé vianoce som dostala pekárničku moulinex baguette-vyberali sme spolu s Miláčikom....neviem si vynachváliť!!!-niečo úžasnééé!!!...chlebíky super, bagetky super, džemy super, cestá na koláče a pod super-neviem, či som niečo nevynechala?!...hlavne sa mi na tom páči to, že sa už nemusím kafrať s cestom...dám do pekárničky-sama vymieša do správnej konzistencie, sama zohreje a vykysne...a pri príprave chleba, alebo bábovky s tým nemám žiadne starosti-aj sama upečie!...aspoň mám viac času na hranie s deťmi!
mery13
Presne su to aj moje slová...pekárnička je super vec, za nič by som ju nemenila, džem v nej robievam pravidelne aj v zime pomarančový do lineckých koláčikov ale čo som nevedela že sa dajú robiť aj škvarky, vedeli by ste mi prosím poradiť ako?...to je ten istý program ako na džem?
hruskar
Pekáreničku ano ,kup len takú čo má samostatný program.
Pečenie,kysnutie,miesanie.samostatńe sa nastavuje čas.