Rôzne

DIA vánoční cukroví

moravanka - bez fotkymoravanka, 10. novembra 2014

Ahojte, má někdo osobní zkušenost s opravdu dobrým vánočním receptem na cukroví? A taky opravdu dobrým umělým sladidlem? Zatím mám zkušenost, že v ústech po umělém sladidle zůstává v pachuť. Díky moc.

@zareaguj


Diskusia k téme

pipnat
Ahoj, ja používam práškovú stéviu z dmky a som spokojná:)tento rok chcem použiť aj do medovníkov...doteraz som s ňou nemala problém, akurát hneď prvýkrát som neodhadla množstvo, koláčik bol príliš sladký...používam ju všade, do ovsenej kaše, koláčov, pudingov...:)
sovka62
Nepoužívam často, občas pre švagra, ak majú prísť na návštevu. Používam Biodar, pomer s cukrom 1:10, takže recept sa ľahko prepočíta, nemá žiadnu pachuť, koláčiky chutia tak ako s cukrom.
evanaaa
Pachuť má možno sacharín ale mám dojem, že už sa ani veľmi nepoužíva, ja som kupovala najprv sladidlá Sorbit ( asi 2 druhy) a potom tie pod značkou Imber Street, tie sú ešte akože prijateľné, neskôr Xylitol - Xylovit, ale ako som počula - čítala, aj tu na Vareche, dobrý je aj Zero cukor ( predajne Norbis Update). Teraz už ani tak nepečiem, ale ten Xylitol mám, je podobný cukru. Potom je ešte Sukralóza, ale s tým skúsenosť nemám. Stéviu mám rastlinku, listy som obrala, usušila ale ešte nepoužila, mám ich málo. Treba si ozaj všímať aj sladivosť jednotlivých cukrov a podľa toho si prispôsobiť ich množstvo.
azucena
Máte niekto skúsenosti s tekutou alebo práškovou stéviou a jej dávkovaním?Veľmi sa poteším informáciám