Varenie

Da sa to papat?

smajliqa - fotkasmajliqa, 17. decembra 2011

 tortyodmamy.sk/ihlicnaty-stromcek-0...


myslite, ze sa to da jest??? akoze viem ze je to z jedlych surovin, ale kedy to mam uobit??? mozem aj dnes,a 24 todat na stol? nebude to suche?
a ao to skladovat? vdaka :)

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
No neviem, je tam jedna zmrzlinová oplátka a hádam pol kila tukovej plnky, takže s jedením asi radšej opatrne. A za seba môžem povedať, že tá zelená farba by ani nelákala.
zdenkas
Ako dekorácia je to celkom fajn,ale chute by som si na to nerobila.
smajliqa
mozno by som to mohla niecim naplnit, a na spod prilepit piskot,,,, hm???? aby tam ta plnka drzala vo vnutri.,. ale aku plnku zvolit?
ela77
a čo tak dať to jemne sušiť do rúry ako snehovú pusinku. Veď tá zelená ozdoba je vyšľahaný sneh. Ale asi by som ho skúsila šľahať nad parou a potom zdobiť a dať posušiť do rúry. Skús sa spýtať na tom fóre, kde je ten stromček.
evanaaa
Hľadám tú plnku, vidím, že žiadnu nevidím - len oplátku a sneh, takže prečo nie, ja by som to zjedla. @Sovka , nevidela si omylom niečo iné?
Celkom sa mi to páči, škoda, že nie je ďalší postup, ale ten sneh by som robila ako radí @Ela77 , šľahať nad parou.
matata1
@evanaaa ja vidím to isté, len oblátku a bielkový sneh. Len by som ubrala tej zelenej (je dosť strašidelná), alebo by som robila biele "zasnežené".
nika60
Ako dekorácia by to nebolo zlé ,ale by sa to malo asi sušiť,ako snehové pusinky
hubata
určite nejesť: keď to urobíš dnes tak 24.12. zjete zaprášené sušené bielky so zeleným farbivom a cukrom. Nie sú to pre teba zbytočne vyhodené peniaze?
(potrebuješ na to cca 5 bielkov, aspoň 300-400 g cukru a farbivo neviem čo stojí, lebo to nepoužívam ..... takže radšej by som z tohto materiálu urobila kokosové pusinky a zo žĺtkov napr. vaječný koňak).
marikafil
Nuž, dalo by sa to zabaliť do celofánu, aby sa na to neprášilo...zelené je to až strach, piplačka veľká - nuž ale proti gustu žiaden dišputát - ak má niekto rád takéto sladké, treba vyskúšať a potom už uvidíš, či to bude vianočná stálica alebo len 2x urobené (myslím prvý aj posledný raz).
sovka62
Aha, ja som recept nečítala, len pozrela obrázok, myslela som si, že to zelené je maslový krém. Ale iste by mi to nechutilo ani so snehom, tá zelená ma odrádza.
irenaw
myslím, že to nie je určené na jedenie, iba ako dekorácia. vyzerá to ako veľmi hustá poleva na medovníčky. stvrdne to aj na vzduchu len to bude trvať vzhľadom na množstvo. mne by sa to asi viac páčilo biele bez farbiva :)