Rôzne

Čučoriedky z vlasnej úrody

kecupicek - bez fotkykecupicek, 25. septembra 2017

Zdravím všetkých Varecháčov, ktorí radi pečú koláčiky s ovocím. Aby sme sa nepriživovali na úkor medveďov, snažíme sa dopestovať drobné ovocie vo svojej záhrade. Pred rokom som zasadila brusnice, tento rok zarodili. Chcela by som aj čučoriedky, lebo ich už od detstva nadovšetko milujem. Ako na to? Je to veľmi zložité? Napíšte, prosím ak máte s pestovaním skúsenosti.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@Kecupicek

čučoriedky len v kyslom prostredí-rašelina 3,5 až 4,5 HP..muž zo šetrnosti nadstavuje pilinami z mäkkého dreva-teda smreka..
aj hnojiť hnojivom ako azalky
počas sucha polievať chrániť plody pred vtákmi-dokázali nám všetko zožrať pred dozretím..preto hádžeme na ne sieť../dobré by bolo niekedy na politikov..chichi..hodiť/
kecupicek
Vďaka za radu. Mala som už zasadené pred mnohými rokmi, ale na jar nám voda zaliala tú časť záhrady, kde rástli a už sa nespamätali. @Radost (26.9.2017 09:04)

astor
@Kecupicek (26.9.2017 17:03)

Treba ich sadiť tam, kde na jar vode nešibe. Nie tam, kde si ich nasadila pred mnohými rokmi.
zolik
@Kecupicek
my mame cucoriedky zasadene vo velkych kochloch. V kyslej raseline s trochou zeme. Ziviny zostanu v kochloch a nerozpustia sa tak rychlo do pody. U nas navyse velmi pieskovej. Sadili sme takto pred rokom. Nevymrzli a uz bola aj prva uroda. Inak ako pise @Radost. Nesmu vyschnut. Prajem vela zdaru
kecupicek
Neprajem ti, aby ťa veľká voda nikdy prekvapila, potom by si zistil čo je skutočná hodnota.@Astor (26.9.2017 17:13)

janealli
Už asi 4 roky máme aj my čučoriedky. Keďže potrebujú kyslú pôdu (ako už písal Radost) vykopali sme bližšie k plotu velikú jamu, do ktorej sme osadili vyradenú vaňu z kúpelne. Na spodok vane išla vrstva štrku, potom hnoj a naň veľa rašeliny, do nej som zasadila 3 kríky čučoriedok. Čučoriedky nám bohato rodia, len tento rok bolo úrody menej, lebo v čase kvitnutia bol silný mráz. Týmto spôsobom sadby sa okolitá pôda nezmieša s tou, ktorá je vhodná pre čučoriedky a stačí raz za 2 roky dosypať rašelinu.
kecupicek
Ďakujem ti za radu, mám rada ľudí, ktorí majú odvahu niečo nové vyskúšať a podeliť sa so skúsenosťami. Keď som bola ešte v zamestnaní, mala som šéfa a ten nám vždy hovoril: Neriešte prečo sa to nedá, ale rozmýšľajte, ako sa to dá.@Janealli (28.9.2017 07:49)