Varenie

čokoládová/kokosová plnka

fantaghiro - bez fotkyfantaghiro, 4. augusta 2011

Prosím vás o recept na čokoládovú plnku alebo kokosovú plnku, našla som tu recept na čokoládovú formu od pani Ivosenky, chcela by to naplniť čokoládovým krémom a na vrch dať marcipán, prípadne ak by bola kokosová plnka tak to polejem čokoládovou polevou. Robila som už orechové plnky, ale tie sa mi zdajú príkre, nemám rada moc sladké.Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

pachola
moja najlepšia čokoládová plnka 4 celé vajcia s 180 g cukru šľahať nad parou do takej doby ,aby plnka bola ako puding potom odstaviť pridať celú čokoládu premiešať,pekne sa v teplom kréme rozpustí
po vychladnutí spojiť s 300 g hery a a k chcete mať jemnejší krém/a trochu viac/ tak pridám 8 PL/polievkových lyžíc/ rumu a 4 kopcom PL sušeného mlieka krém je fantasticky jemný a chuťovo veľmi dobrý
jeka
ja robím kokodovú plnku z pudingu s pridaním masla a cukru podľa chutí a zatiaľ to chutí, čokoládová plnka- pozri si recept na čokoládový koláč s čokoládovou plnkou,ta je tiež dobrá.
marula
Čokoládová plnka: 100 g práš. cukru, 100 g čokolády, 150 g masla, 2 dcl mlieka, 1 PL rumu - V mlieku za stáleho miešania varíme čokoládu, kým nezhustne. Maslo a cukor vyšľadáme a do toho pridáme vychladnutú čokovádovú zmes a rum.

2010
Ja som robil len marhulovo kokosovu plnku ,
( ja len testujem ci mi to pridava fotky do diskusie ...)


2010
super ide to, takze mozete vymazat, sorry.
fantaghiro
Ďakujem vám pekne za rady, 14.8. má moja Nelka 3 ročky, tak vyskúšam niečo z toho použiť, potom priložím čo z toho vzniklo:-)
jeka
@evanaaa ,a ako veľmi chuti,ked sa pridá ešte kokosová múčka ...
evanaaa
Jeka, verím, že je to dobré, ale prejdi si pozorne to, čo si napísala , preto sa pýtam......
evanaaa
Ty si si to všimla? No, možno aj taká chutí, chichi.....
fantaghiro
tak nakoniec som robila kokosovo čokoládovú tortu a môžem povedať, že bola výborná, všetkým chutila. recept na korpus som použila od pani ivosenky, prvú vrstvu čokoládovú som použila z hriešnej torty od p. alexdidi a druhú kokosovú od p. sovky 62, bola som prekvapená, že korpus sa naozaj zdvihol aj napriek tomu, že tam nejde kypriaci prášok a tortu som rozdelila na 3 časti. na vrch torty som dala marcipán a podľa mojej chutí aj hostí bola sladká akurát.