Varenie

COKO SISKY

smajliqa - fotkasmajliqa, 22. januára 2012

ahoj ludia ..
klasicke kysnute sisky urobit viem, ale chceli by som urobit cokoladove, s nutellou....
ako na to?
mohla by som ich naplnit striekackou z vrchu?
chcela by sm ich urobit fakt hodne moc cokoladove, uplne naplnit...
a na vrch klasika dzem,,,
poradte mi prosim, ci mozem striekackou a aka je najvhodnjsia cokolada, alebo teda ci ta nutella moze byt... alebo topping??
dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

perla61
smajliqa, vôbec nemusíš špekulovať nad plnením striekačkou, ale ich naplň normálne tak, že spojíš dva vykrojené krúžky. Ten spodný naplníš nutelou,dobre popritískaš okraje a znovu obkrojíš.
irenaw
moja skúsenosť je taká, že plničkou dostanem do šišky oveľa viac náplne ako klasicky keď sa dáva plnka na jedno koliesko a druhým sa to priklopí. u nás vedie ganache, sú tu recepty, zadaj do vyhľadávača. držím palce.
babidka
Irenka ti radi dobre , skus to plnickou .Kamaratka plnieva sisky hned po upeceni kym su teple normalne vrecuskom na plnenie tzv.ihlou - to je ta koncovka co pripomina poriadne tucnu injecnu ihlu . Ja som to skusala , prve boli mensie nepodarky, potom to uz slo dobre :-) Nutela napr. pre mna nie je dost cokoladova - treba urobit cokoladovu plnku :-)
jozefj
Na Morave plnia šišky takto na polovicu rozvaľkaného cesta sa pokladu kôpky náplne, preložia druhou polovicou cesta .Vykrajuje sa pohárom. Šišky majú náplň hneď vo vnútri. Už len vyprážať.
eitsirch
Ja prave s takymto plnenim (cize najprv naplnit potom vyprazat) nemam dobre skusenosti, vzdy sa mi "roztrhnu" v tom spoji a plnka je prec. Idem ich preto skusat napichat :-)
mojabaka
ja robím čokoládové šišky plnené ganážou, alebo nutelou (ak nemám smotanu alebo čokoládu).
ganáž: 1 šľahačková smotana, 100 g horkej čokolády, 1 pol.lyžica masla. dám do mikrovlnky zohriať asi na 1 minútu. vymiešam do hladka a plním upražené šišky zdobiacim sáčkom - tenkou trubičkou.
ak použiješ nutelu, tiež je dobré ju trochu zohriať, aby sa ľahko vytláčala. šišky vopred neplním, lebo sa zle vyprážajú.
kiminka1
Ahojte, aj ja rada plním šišky plniacou pištolou, ktorá sa dá kúpiť v predajni s domácimi potrebami. Máme najradšej vanilkový krém, ktorý robím zo zlatého klasu. Šišky plníme po usmažení keď sú ešte teplé. Do krému zvyknem pridať trochu rumu, alebo karamelového koňaku. Sú fantastické:-)))