Varenie

čo zas variť???

delikatesa - fotkadelikatesa, 29. apríla 2010

Toľko receptov a ja neviem čo navariť na obed. Jeden člen je najspokojnejší keď všade vonia mäso, iné jedlo je pre neho "dieta" a ja by som si dala niečo "hlúpe" a hlavne nenáročné na čas. Ach jaj :((

@zareaguj


Diskusia k téme

jezibabka1
@delikatesa :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tento problém mám aj ja ( a myslím, že viacerí ) bohužiaľ musí sa jesť to aj to, takže sa snažím variť tak, aby som aj ja bola sýta (som mäsková) aj zbytok rodiny (tí sú zas na zeleninu a cestoviny) spokojný:)))
sjuz
praženička z domácich vajíčok na cibuľke a masle... :)
alena45
dnes mám aj ja ten problém, lebo chcem ísť na rýchlu chôdzu a tiež som rozmýšľala o praženičke alebo o cestovine s vajcom...
egreska
dnes bude krasny skoroletny den tak nejaký šalat s kuracím mäskom?? @2010 ma teraz navnadil,tak si utieram klavesnicu od slín :-))
verka1
Deli, tento problém mám aj ja. Furt varím dokola to isté, lebo varím denne. Včera bolo hovadzie ala stroganov a dnes som vymyslela kuracie pečienky so zemiakovou kašou. Ale keďže som sa naučila variť pre dvoch, tak zajtra zase riešim problém. Keď sme sa stravovali v závodke a školskej jedálni cez týždeň, potom bolo radosť variť tých pár jedál cez víkend.
hera
Ahojte, ja som robievala tak ze som jeden den urobila harulu s kysle mlieko,harulu som piekla ako palacinky a odlozila som si aj do ladnicky-kolko clenov domacnosti tolko kusov.Na druhy den som robila pecienku na cibulke a ryzu a tiez som si odlozila z pecienky aj z ryze no a na tri den som to dala dokopy tak ze som naplnila harulu pecienkou a ako prilohu som dala kazdemu trochu ryze a trochu oprazenych zemiakov k tomu bola calamada alebo nejaky iny salat.@verka a @delikatesa mozno vam to pomoze.Prajem dobru chut.
hera
@sjuz , @alena45 a ked ju urobis ako placku a pelozis na polovicku a dovnutra das trochu struhaneho syra a k tomu oprazene zemiacky a nejaky salat tak je obed ako "vysity".
hera
Ked mam doma nejake zbytky tak robim tzv.sedliacku omeletu- je to vzletny nazov ale chuti.Oprazim na cibulke zbytky z klobasky alebo udene zbytky, alebo hribiky,kukuricu,fazulove struky atd. alebo z kazdeho trosku .Rozslaham vajicko s troskou mlieka a muky,pridam na spic noza prasok do peciva,osolim a okorenim a vylejem na to co som prazila.Necham to stuhnut a k tomu salat a je to .Pravda je treba urobit takuto "placku" pre kazdeho clena domacnosti -da sa urobit aj vacsia pre muza a mensia pre deti - zuzitkuje sa vsetko co poostavalo v ladnicke.
evusik
@hera u nás sa robieva sedliacka omeleta tiež, ale celkom ináč, ale je tiež "zbytková". Keď mi ostanú varené zemiaky an druhý deň ich opražím na panvici, pridám k tomu čo je v chladničke, klobáska, párok, slanina, paprika, rajčina - skrátka čo je doma všetko sa to dobre opraží, zaleje rozšľahaným vajcom a nechá stuhnúť. Je to dobrotka.
evusik
čo sa týka denného varenia tak to je nočná mora každého kuchára, keď sa opýtam čo mám navariť, dostanem odpoveď "čo chceš, niečo navar, to je jedno ...." a ja aby som vymýšľala. Na druhej strane odkedy som na Vareche pribudlo do môjho repertoáru niekoľko dobrých jedál, ale dnes budem robiť klasiku - cestovinový šalát á la čo chladnička dala :-)
frezia68
A my sme dnešný deň využili v lese,tam sme mali len banán,nabrali sme si kyselku aj domov do zásoby a zjedli od včera zaprávanú kuraciu polievku-stačilo :-)))
sjuz
tak to je jasné, že praženica pre syna na obed je nie dobrý nápad:), tiež by ma s tým poslal... :))
Ale cestoviny miluje, a keď už nič iné, tak tuniakový cestovinový šalát, ale mávam v mraziaku aj pár obalených rezňov, ktoré v prípade potreby synovi vysmažím, ako aj omáčku na cestoviny - boloňskú. Je rýchlo rozmrazená a cestoviny sú za pár minút....
delikatesa
keby ste vedeli aký bol "obed"tak ma zabijete. Kúpila som mu klobásu, uvarila a s chlebom.Mali ste vidieť ten blažený pohľad:-)) Zostaté cestoviny od včera som si urobila so strúhankou a bolo. Cestovinové šaláty u môjho adolescenta nehrozia,palacinky a pod. to je "dieta". Ani jedna by ste nechceli pre neho variť.
tinca
Veru vymýšľať každý deň obed je náročné. Aj moja mamina kedysi denne varila a vždy pri odchode do práce mi dala otázku, čo budem variť a ja na to barz-čo. A čo je to to bárz-čo. Delikatesa a čo tak zohnať si tie halušky čo radila Sovka a s vajíčkom a s upraženou cibuľkou a k tomu čalamáda,čo povieš?
sovka62
Ja celý život tvrdím, že nemám problém uvariť čokoľvek, len nech niekto pre pána Jána povie, čo to má byť. Dlhé roky u nás žila moja svokra a keď som sa už celá zúfalá pýtala, čo zas budem variť, vždy mi poradila: malý hrniec vo veľkom a vodu na mäkko.
delikatesa
@tinca noo veru halušky s vajíčkom mňam .-)) zajtra budú halušky,ale s bryndzou už 3-tí piatok za sebou :oo)nejako im zachutili.
jezibabka1
vidím, že niesom sama, ktorej na otázku "čo na obed" odpovedajú "čo chceš":)))))) a to varím dennodenne
huggies
ja uz som zufala , kazdy den jeme skoro to iste. A ja zajtra neviem co mam varit
delikatesa
Včera som dala do marinady kuracie prsia nakrajané na drobno a dnes ich urobím so zeleninou a naplním "arabský chlieb".