Varenie

ČO použit namiesto kečupu na PIZZU

simonkamatkova - fotkasimonkamatkova, 19. januára 2013

KAzdy vravi ze dava kečup lenze na by zaujmalo niečo viac ako
kečup na pizzu niečo s paradajok niečo čo by tu pizzu spravlo lepšou
čo vi davate na pizzu??

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
ja davam to co taliani : paradajkovu stavu /resp. je to nieco medzi stavou a kuskami paradajok/ s bylinkami - dostat hotove napr. v talianskych obchodoch ale myslim, ze aj v niektorych hypermarketoch. je to sice drahsie ale s kecupom sa to neda porovnat.
elian44
ja dávam paradajkový pretlak zmiešaný s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom a oreganom
inga
no ja na pizzu davam tiez nieco take ako paradajkovy pretlak.Mozes ho kupit v Lidli,Hypernove ale aj v inych vacsich obchodoch.Ja zijem v Taliansku a tu nikdo nepouziva na pizu kecup asi by ti tu odsekli ruky :) Do tej paradajkovej stavy das trochu olivoveho oleja ,sol a oregano ak ti chuti .Daj mi vediet ci ti to chutilo
helica
Tento recept mám z internetovej stránky, teraz si nespomeniem z ktorej, ale mám ho opísaný, a hlavne odskúšaný. Je skutočne veľmi dobrý. Tak teda: 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv. olej, 1 mrkva, 1/4 celeru, paradajkový pretlak ( doporučujem v 1/2 kg papierových krabičkách) z Billy, Lídlu ap., cca 1 dcl kečup, oregano, bazalka.
Na oleje speníme cibuľku, pridáme roztlačený cesnak, na jemno postrúhanú mrkvu a celer, osolíme, okoreníme a mierne dusíme, postupne pridávame horúcu vodu, celkom asi 1,5 dcl a rajčinovú šťavu (pretlak). Keď je omáčka do mäkka udusená, dochutíme bylinkami a podľa chuti prisladíme. Do trošku vychladenej omáčky pridáme kečup. Najlepšia je z čerstvými bylinkami, ale ak nemáš, stačia aj kvalitné sušené. Každý, kto pizzu ochutnal, pýta recept. Fakt je dobrá. Vyskúšaj a daj mi prosím vedieť.
lucka27
Dobrý deň , mám taký menší problémik :) A neviem si rady :( ..Nevedeli by ste mi poradiť ako si môžem z mojich receptov vymazať recepty?? Lebo to študujem už hodinku a neviem nato prísť:( Vopred Ďakujem :)
klaura
tiež dávam paradajkové pyré ... je toako pretlak ... pridám cesnak, olivový olej a trošku cukru ... kečup už nepoužívam roky ... ani vlastný ... :)
klaura
@lucka27 musíš požiadať redakciu a oznámiť im, ktorý recept chceš vymazať ... urobia to za teba ... :)
evusik
@lucka27 záleží od toho aké recepty chceš zmazať.. ak chceš vyzmazať cudzie recepty ktoré si si vložila do svojej kuchárskej knihy tak stačí si otvoriť KK a pri každom vloženom recepte je červený krížik na ten klikni a je to.
gordonko
mi sme robili PIZZU predvčerom a robili sme to tak ,že do misky prelisujem cesnak pomiešam ho zo solou a anto iba cvrknem z kečupu vymiešam a ponatieram cesto
jeka
My máme domáci ajvar,a ten daváme.Dodáva takú zvláštnu chuť.
dorisa
.....na pizzu sa nikdy nedáva kečup....ja dávam paradajky zavarané, (príp. paradajkové pyré), alebo si obarím svieže a urobím si paradajkový základ:))))
bodenloos
kečup na pizzu je barbarstvo... Paradajokový základ, alebo smotanový základ.... podla obsahu.
simonkamatkova
LUdia dakujem vam za vsetky rady nasla som uzasny recept na pizzu vándu mi asi 5 pizze okruhle tk idem vysusat mnam neze sa tešm včer som už niečo skušala a bolo to super dakujem vsekym :)
dorenika
ja rozmixujem supane rajciny v stave a pridam cesnak,a bazalku so slaviou