Varenie

Co kuchtit na Velkonocne sviatky

certovknaz - fotkacertovknaz, 23. apríla 2011

Ak sa mili kucharikovia budete nudit,mozete sem dat tipy,co vycarujete na sporaku,alebo v trube pocas "vajcovych"sviatkov :)

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Peciem Sacher tortu, budem sa snazit pridat sem recept, lebo rodina zahlasila, ze je vyborna! Dnes som mala premieru pecenia veternikov, zajtra ich plnim.
V nedelu bude hovadzia rostenka na hubach, ryza, hovadzi vyvar. Na pondelok chystam udene varene v pare a plnene vajicka preliate takou polevou s majonezy+jogurt+bylinky.
Mazenec uz kysne.
sovka62
Zatiaľ som napiekla jablkové rezy, uvarila vajcia, klobásy a údené na pare a na zajtra si môj manžel rozkázal guláš s haluškami, lebo takých obyčajných jedál, ako je napr. vyprážaný rezeň, je už vraj objedený. Varím len pre nás dvoch, takže mu spravím po chuti.
babidka
Zajtra iba kuraciu polievku s domacimi rezancami a "zvysky z ranajok" , upiekla som kolaciky a mame kopu ovocia a zeleninku -kazdy si vyberie :-) V pondelok sunku a klobasky plus tradicne salat a rezne pre kupacov :-(((( a pre nas nove zemiacky s maslom a kralik na horcici z Varechy s hlavkovym salatom . Myslim si ze som vo vareni dost kreativna ale na sviatky sa velmi netrham - zvycajne vystacime s klasikou /ktoru vsak bezne nevarievam:-))))/ a radsej sa venujeme navstevam....mozno sa bude dat aj grilovat , takze klobasky aspon nesplesniveju v chladnicke a bude zabava:-)))
kuchticka
Dnes (v sobotu bol este post) som iba zohrievala zbytky jedal. V nedelu ideme k dcere, takze nevarim. V pondelok bude Roast beef, pecene zemacky so zeleninou. Mam upecene bochanky a linecke zlepovane vykrajovane vajicka. Vela ovocia. Kazdy rok robievam moj special recept s duhovym kremom - tri vrstvy roznofarebneho kremu a ovocim. Tento rok poprve nerobim, ked ideme na navstevu.
tetrisss
Zdravie je zdravie a sviatky su sviatky :), takze upiekla som veterniky, kremove rozky, macacie oci, pagaciky z kyslej smotany, plnene slane rozky, no a samozrejme salat a sunku, v nedelu bude jahnacina s plnkou a moj muz vari aj jahnaciu polievku, no tu urcite jest nebudem.
dorisa
Ja dnes idem variť klasické rezne a ryžu, dáme si kompótik k tomu a mala by som aj niečo upiecť,lebo nemám nič, okrem ozdobných malých koláčikov. Takže nejaký koláč zas s kompotom, už mám vybratý. A zajtra? netušim, tradície nedodržiavam,priateľ pracuje a sama sebe si uvarím hocičo.
marianne69
....a my si pripominame domov,slepacia polievka,zemiakovy salat s udenym,zajtra rezniky....a jojurtovo-ovocna nepecena torta.....aj ked sa snazime stravovat zdravo,na Velku noc a Vianoce to neplati,jeme co nam chuti...ale ktomu mam vzdy urobene aj zeleninove jedla,dnes som privarila aj bulgur a zapekane baklazany z varechy:-)
jan1950
vypukla sparglova sezona,tak aj u nas je dnes cerstva spargla,zarolovana v palacinke a varenej sunke...zo zemiakmi a holandskou omackou...a kremese,na tie sa tesim...:-)
zajtra bude zemiakovy salat,udene,rezne,ako sme zvyknuty z domova...
alexdidi
Upiekla som linecké vajíčka a zajačikov, veľkonočnú tortu, griláž a mozartove gule...včera sa varila tradičná veľkonočná juškovo-šunková polievka, dnes pečená kačica, červená kapusta a polievka s pečeňovými haluškami....v pondelok nevaríme, je sa šunka atď., ináč u nás výborná klasicky údená a varená na pare, podľa receptu a rád z Varechy...