Raz mi môj dom (teda byt, aby som bola presná) dal palacinky, mäsovú paštétu a strúhaný syr. Natrela som to, zakrútila, zvrchu posypala syrom a dala na minútku do mikrovlnky. A možno to bolo omylom alebo zo srandy... no čo ja viem. Ale výsledkom bolo niečo super lahodné, jemné, zaujímavé, konzistentné... Skrátka, odvtedy si to u nás občas robíme ako čisto súkromnú, tajnú dobrôtku - a jedli ju u nás už aj niektorí hostia. (Ja viem, poviete si, že nepozeraj darovanému koňovi... ale nie, vracajú sa k nám a pýtajú si to znova. Ja im ale nikdy (zatiaľ) neprezradím, čo to jedia - doteraz to nik nevedel dešifrovať. ) Nuž, mnohé svetové gastronomické objavy (viď známy prípad plesňového syra) vznikli náhodou, omylom alebo metódou čo dom dal. Napokon, varia tak aj v najslávnejších reštauráciách. Ale iba občasulinko sa stane, že vzniká celkom iná nečakaná kvalita. Varešuľky a Varešníčkovia, máte podobnú skúsenosť, objavili ste pri "domdávaní" nejaký vynikajúci tajný recept? Von s ním na svetlo Varechy, pjosím, pjosííím...
@zareaguj
tak ako na Slovensku retazce a obchodne centra nicia vsetkych malych obchodnikov tak je to len otazka casu ze na Slovensko zautocia dalsie fast food velke retazce s takou silou a ponukou a cenou ze uplne znicia konkurenciu a kreativitu domacich gazdiniek.Takze ako tu nikdo nic nema len mobil a je to vyriesene, a je to smutne lebo pre mladu generaciu je to samozrejme ze sa to len objedna.
Len taky priklad len pred 4 rokmi Dominos piza "zautocili" na europu a uz maju vyse 300 obchodov na kontinente a vyse 600 v anglicku o amerike ani nehovorim myslim ze cez 9000.
www.dominos.com.au/?gclid=CIOL1b7O4aQCFQjPbgodH3v0-Q...