Kuchyňa a vybavenie
čistenie " ponku " dosky z tvrdého lisovaného dreva
dostala som dva kusy na pracovný pult už dávnejšie, oba sú priskrutkované .Jeden hojne používam na robotu s cestom ( zoškrabem nožom zaschnuté cesto a vytriem papierovou utierkou ),ale ten druhý je ako nový ....nemám odvahu robiť na ňom s mäsom,vždy vytiahnem denko.Zaujímalo by ma,akým spôsobom sa dá vydezinfikovať,v niektorých zariadeniach ich majú slušne hrubé i veľké na plochu....
@zareaguj
Ináč som kdesi čosi začula, že v dreve sa drži niekoľkonásobne menej mikróbov ako napríklad v plaste.
Zdroj : Lepšie bývanie.
Drevená doštička na krájanie mäsa alebo cibule bude ako nová,
ak ju na tri hodiny namočíte do octovej vody. Zdroj:dobrá rada.sk
Pri krájaní niektorých potravín, najmä rýb a mäsa, je často problémom zbaviť sa nepríjemného zápachu. V takýchto prípadoch je možné využiť "dezodoračný" účinok zeleného čaju. Po umytí dosky potrite jej povrch mokrou "chagarou" a nechajte pôsobiť niekoľko minút. Potom dosku zmesou poriadne vydrhnite a umyte. Čajový výluh je možné využiť podobným spôsobom a to nieln na čistenie kuchynských dosiek ale aj iného kuchynského náradia.Zdroj:nissubashi.org
lepsiebyvanie.centrum.sk/kuchyne/555281/priserky-vo-vasej-kuchyn...
....uchynského náradia, ktoré príde do styku so surovým mäsom (doska na krájanie, nôž apod.), Zdroj:www.savo.eu/produkty-sk/savo
www.google.sk/search?client=opera&rls=sk&q=%C...
Tu je toho viac, len čítať všetko teraz nestačím. :-(.
www.google.sk/search?client=opera&rls=sk&q=%C...
Do googla dajte vyhľadávanie : krájanie mäsa čistenie dosky
Malo by to fungovať. Inak ten parný vynález je dobrý.