Varenie

Čím nahradiť huby

ajuschka - fotkaajuschka, 25. júla 2011

Milé varecháčky, chcela by som sa opýtať, čím by som v jedlách mohla nahradiť huby (aj šampiňóny) keďže môj priateľ má na ne silnú alergiu :(
Hubovú chuť máme ale veľmi radi, a do niektorých jedál jednoducho patria... Nemôže ani jedlo v ktorom sa huby varili (ako napr. v kulajde). musí sa robiť bez nich. Prosím prosím čakám na vaše nápady, v kuchyni mi už pomaly dochádza inšpirácia

vďaka a pekný, i keď upršaný deň

aja

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Huby sa ťažko dajú nahradiť, jedine ak hubovým bujónom a lebo hub. korením, ale pri tej alergii to tiež asi nebude môcť.
Alebo- slimáky, tie chuťou pripomínajú hríby, chacha, to bol len žart, ale ináč je to pravda, práve pred pár dňami sme sa o tom bavili. Ja som jedla slimáčie fašírky a mne to tiež pripomínalo huby.
julica
Ako huby chutí mladá cuketa s rascou podusená na oleji alebo masle. Ale či bude dobrá náhrada, to neviem. V praženici to funguje :)
alexdidi
Pridávam sa k @julica , tiež robievam takto cuketu, aj málo cibuľky a pripomína chuťou huby...
2010
Take pevne tofu co dostat v aijskych obchodoch nakrajane na sliziky ani nerozoznas.
zvoncek
tiež sa pridávam k@julice a @alexdidi , postrúhaná cuketa mierne posolená a s pridanou mletou rascou krátko podusiť, a pridať vajíčko-
zvyknem pridať 1PL ovsených alebo pohánkových vločiek.
veronika353
Podobnou chuť mají dušené ředkvičky,když přidáš vajíčko, je to od praženice k nerozeznání.
ajuschka
fíha no vyskúšam, máte celkom dobré nápady. Len neviem ako ho oblbnem, lebo je to ten typ: "a čo som koza aby som furt žral zeleninu?" moja stará mama raz spravila tak baklažán, že to bolo ozaj ako masliaky na cibuľke. ale keď som od nej chcela recept, tak povedala že ani nevie čo do toho dala.....
Len na rascu ma tiež alergiu.... :) každopádne ďakujem, budeme skúšať :) šikovné ste
babi
@ajuscha , viem o čom hovoríš, ja mám na hríby tiež alergiu. Hubový bujón radšej neskúšaj, lebo aj ten je z hríbov. Ja robím tak, že keď pre rodinu varím niečo s hríbami, sebe urobím verziu bez hríbov,alebo niečo úpneiné. Musí sa s tým zmieriť, lebo z alergia nie je sranda.
ajuschka
no veď hej, ja viem, ono už máme tých potravinových výluk a obmedzení celkom dosť. On - kým mohol - tak mal ale huby strašne prestrašne rád, preto mu hľadám náhradu, aby mal aspoň trošku radosti a chuti. Niekedy zvláda žampióny, ale iba občasne. uvažovala som o hlivách, babi ani tie nemôžeš? možno aspoň ako polievka.....? neviem :(
tatianafm
Pripájam sa k tej smaženici s redkvičkami, to je naozaj ako s hríbami. Alebo nahradiť tými sójovými hranolčekmi, to má aspoň podobnú konzistenciu. Držím palce, k vymýšľaniu jedál. My strašne ľúbime huby, to si ani neviem predstaviť, že by sme ich nemohli.
ajuschka
u nás sa nemôže viacero vecí, z niektorých sa vysomáriť dá, ale s tými hubami je to ťažké.... odskúšame a uvidíme čo stravník povie :)
evusik
ja robievam Hubník je to taká plnka len miesto pečienky idú huby. V časoch chudobných na huby som miesto nich dávala veľa, veľa na drobno nakrájanej a opraženej cibuľky a napodiv aj bez húb to malo hubovú chuť.
ajuschka
hmmm to by tiež mohlo byť zaujímavé. idem pozriet recepis :)
babi
@anjuscha , ja ani hlivu ani nič čo chodilo okolo hríbov,ani šampióny.
smazenka
huby nahradis zo zelenej fazulky...nakrajaj a podus na cibulke. treba to dlhsie dusit,ale stoji to zato. potom dat vajicka a ochutit...je to na nerozoznanie...dobru chut!!!