Ahojte,
rada pečiem s minimom cukru, ale pokiaľ ho pôvodný recept obsahuje nie málo, nie vždy je výsledok ideálny, pokiaľ jednoducho rapídne znížim jeho množstvo (vznikne napr. mokrý koláč). Klasickou múkou ho nahrádzať tiež nechcem (bezlepkovou možno). Čo by mohlo pomôcť, aby výsledná textúra koláča bola "normálna"? Viac vajíčok? Iným druhom cukru a sladidla ho nahrádzať nechcem. Mám rada len prirodzene sladké koláčiky. Niekde možno existujú recepty podľa mojich predstáv, ale hľadanie trvá taaak dlho :/
Ďakujem za rady a nápady :)
Áno, med používam. Len ak je napríklad v recepte 200g cukru a ja dám namiesto toho 2 PL medu, tak to dosť zmení konzistenciu cesta...
tu som tiež trochu experimentovala a výsledok je - varecha.pravda.sk/recepty/datlovo-orechove-placky-fotorec...
alebo varecha.pravda.sk/recepty/arasidove-chrumky-fotorecept/62...
od @tiginko tento recept je výborný - varecha.pravda.sk/recepty/makovo-tvarohova-kocka-bez-muky...
treba sa trošku pohrabať a nájsť si niečo podľa svojej chuti.
Ďakujem za tipy :) Zdravých receptov mám celkom dosť, ale aj tak sa mi často stane, že chcem taký koláčik, na ktorý nájdem len klasický recept...
tak vyskúšam niekedy oriešky alebo podobne. Treba potom ešte doplniť olej alebo niečo? Neviem presne ako sa správa cukor pri pečení, či dodáva vlhkosť, pevnosť, "lepivosť" a tak...
A akú mierku používate prosím? Zhruba 100g cukru= koľko medu?
A aky je rozdiel medzi cukrom zo suseneho ovocia a bielym repnym cukrom?
No...nijaky