Rôzne

Čia je táto stránka? (www.hladamrecept.sk)?

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. februára 2016

náhodou som na ňu naďabila a ako vidím, je celkom čerstvá. Kto ju prevádzkuje? Je toto legálne? HladamRecept.sk -  hladamrecept.sk
?

@zareaguj


Diskusia k téme

zolik
@kuku ved je tam tvoj recept prevzaty z tvojho blogu "Babocka so slahackou"! soce je uvedeny zdroj, ale ty o tom asi nevies.
evanaaa
Všetky recepty sú od autorov z Varechy, veď to tam aj je písané, len nechápem, načo si niekto zakladá stránku s receptami z inej stránky, alebo si z nich spraví svoj blog.....? Zdá sa, že najká Luccy, alebo kto.........
evanaaa
Napríklad - Bielé makové rezy od @ancicka , aj s dĺžňom na " e", ( ktorý by tam nemal byť....)......
tomas
Takéto veci sa dejú občas. Na Slovensku (ale aj vo svete) je pomaly viac stránok, ktoré kradnú obsah. Možno ste videli aj na Facebooku rôzne "vtipné obrázky" kde je anglický text prekrytý slovenským textom vtipu a je tam obrovské logo "FB niečo", že to prináša tá stránka, ktorá to niekde ukradla. Takých webov je žiaľ strašne veľa.

Pokiaľ by zverejňovali obsah RSS kanálu Varechy (čo robí zopár webov), tak by sa mohli oháňať tým, že vlastne len "propagujú" web a zverejňujú obsah RSS kanálu, to by bolo akceptovateľné. Lenže v RSS kanáli je síce názov receptu a jeho úvodných pár riadkov, ale napríklad už taká fotka tam nie je. Čiže akonáhle zverejnia aj fotku už sa jedná o "kradnutie obsahu". V tomto prípade to vyzerá ešte horšie.

V jednom z receptov (Mäso s paprikou na sladkej chilli omáčke) dokonca ani nie je recept, len skopírovaný text článkov z pravého stĺpca Varechy, a predpokladám, že človek, keby to kopíroval by až tak blbý nebol. Toto je zle naprogramovaný kopírovač receptov.

Na každej stránke je reklama na nejaký obchod (eshop) Luccy.sk, čiže predpokladám, že človek, ktorý prevádzkuje obchod Luccy.sk toto využíva ako svoju podlú reklamu (ľudia nájdu na Googli recept a uvidia reklamu a berie to tak, že má reklamu zadarmo).

Vidieľne to robil človek ktorý je:
a) hlúpy a netuší ako funguje internet (a marketing)
b) je to decko, ktorému je úplne jedno aká bude efektivita, hlavne, že to urobil zadarmo
tomas
My teraz v rámci Varechy zablokujeme v diskusiách aj "hladamrecept.sk" aj "luccy.sk" lebo ich vďaka tomuto považujeme za weby, ktoré kradnú obsah alebo robia nekalú reklamu. Čiže by sa nemali dať pridávať do diskusií (aby náhodou ich nelinkoval a ešte nebodaj nepropagoval).

Čiže Varecha zablokuje akékoľvek príspevky s linkou na ich web.
tomas
Mimochodom teraz som si všimol, že ten eshop Luccy.sk porušuje aj zákony SR o internetových obchodoch, dokonca ani kontakt na prevádzkovateľa tam nie je, všeobecné obchodné podmienky, nič.
To tiež svedčí o serióznosti, a potom sa ľudia čudujú ako naletia nejakým podvodníkom ... :(

Pošlem rovno podnet na Slovenskú obchodnú inšpekciu (riešiť autorské práva na Slovensku je zdĺhavejšie cez súdy, ale podať podnet na prevádzkovateľa eshopu je relatívne jednoduché a rýchlejšie, lebo tam je to jasné).
tomas
Ak je toto jediný kontakt na ESHOP, tak je to naozaj strašné. To si môžu dovoliť možno stránky, ktoré nič nepredávajú, ale obchod?! Smutné...


babkamt
na stránke som našla vyše 10 mojich receptov a to som si ju neprezrela celú.
kukulienka71
Áno, @zolik , na blogu si viem pozrieť, odkiaľ si moje recepty pozerajú a tam som to našla, bola som zhrozená, hlavne tým množstvom receptov a vymazaním loga Varechy z fotiek. Síce tam je uvedené, že to je z Varechy, ale to by malo byť s jej dovolením(šírenie obsahu stránky...) a tiež v tom potom nevidím logiku ako píše @babkamt. Tomas to pekne vysvetlil, veru robia si reklamu pre obchod takto cez recepty:-( človek, ktorý sa stane obchodníkom, by mal mať aspoň základné znalosti o zákonoch a určite aj etiku správania. Je mi smutno:-(
buchtabuchta
Treba aby si každý vrecháč na tom luccy naobjednával kopu tovaru, nak má Lucka chvíľu čo robiť - baliť balíčky, potom nebude kradnúť recepty.
izabella929
Tak na toto že mi kradnú recepty som si už zvykla..ale majiteľ to robí dosť neprofesionálne a neohrabane..mám tam množstvo mojich receptov..keby kopíroval úvodný recept, tak by tam mal aj moje logo a tým že tam dá niektoré foto z prípravy jedla, je riziko, že tam logo moje nebude...našla som na FB jednu stránku, kde mi majiteľka kradla všetky moje zákusky, ale čo na tom bolo najvzrušujúce, že každý zákusok pracne prepísala a finálny zákusok každý prekrstila podľa svojho vkusu...keď som sa ohradila, tak ma zablokovala a nemohla som tam viac ísť..ale priateľky mi pomohli a cez admina zablokovali túto stránku..nemyslím si, že som vyhrala, lebo aj naďalej sa objavujú nové šikovnice, ktoré sa chvália s cudzím perím a čo naviac,majú svojich podporovateľov z radu tiež šikovníc..dokonca som len tak náhodou raz prišla na Fb a tu vidím reklamu z PAB pozývame vás na naše dennú menu a na fotkách moje jedlá z Varechy..napísala som im, tak som odmenou dostala body virtuálne a mohla som k nim prísť na denné menu...takže až takto pažravá nie som, aby som cestovala do Trnavy na obed..takže na záver, čo je verejne dostupné, je aj verejne odcudziteľné, či sa nám to páči a či nie..je to nehoráznosť, ale čo nie je privarené, všetko sa dá ukradnúť a privlastniť si..
izabella929
@tomas , ďakujem pekne za Vašu iniciatívu a že chránite naše práva a týmto máte u mňa veľké plus, že Vám záleží na nás poctivých varecháčoch, aby nás veľmi šikovní a podlí špekulanti neokrádali..
veronikkka
@tomas , blahoželám. veľmi správne!
poznám jednu stránku s receptami, ktorá je veľmi nekompromisná, ak zistí kradnutý recept od nich na inú stránku, zariadi dokonca promptne likvidáciu tejto stránky z netu.
klukodvody
No je to fofr jak to kopírují. Včera jsem dal recept a dneska je tam. Je pod ním sice odkaz na Varecha .sk takže tam je jen název a dole kde se na nej podívám.
tomas
@Klukodvody (18.2.2016 16:21)
Asi to nerobia ručne, majú to naprogramované (nejaký automatický kopirák), ale dosť zle. Alebo to nastavili na starú Varechu.
Ale asi to je automat
tomas
@Veronikkka (16.2.2016 17:47)
Závisí kde, napr.ak by to bolo ma Facebooku sa dá nahlásiť stránka "a dosiahnuť jej zmiznutie", ale nie všeobecne všade...