Rôzne

Chutné klobúky

altyn - bez fotkyaltyn, 21. februára 2016

Včera ma moje kroky zaviedli do Auparku a tam som šťastnou náhodou natrafil na malú vystavu klobúkov. Sú to ručne vyrábané klobúky izraelského umelca menom Maora Zabara. Odfotil som si tie, ktoré sa mi najviac páčili. Mohol som vyfotiť všetky, no vtedy ma nenapadlo že je to vlastne vhodné aj na Varechu. A tak Vam chcem ukázať aspoň tieto. Čo poviete, úžasná práca, však? Ako živé...

@zareaguj


Diskusia k téme

altyn
Prosím o trpezlivosť, požiadal som redakciu o pridanie fotografií, tak musíme vydržať. :-)))
altyn
Teraz som zistil že si ich môžem pridať sam, fajn, idem na to!


zolik
tak ja neviem, ale na takyto druh umenia mam dost vyhraneny nazor. na druhej strane by som urcite obdivovala kazdu damu co by si to dala na hlavu. za odvahu.
altyn
@Zolik (21.2.2016 11:11)
Áno, to aj ja,ale páči sa mi tá precíznosť. Ale viem si to predstaviť na pekných hosteskach na gurmánskom festivale :-)))
evita1b
Ťiež si myslím, že na prípadné nosenie treba odvahu.
altyn
Dievčatá, veď je jasné ze tu nejde o bežné nosenie, je to umelecká ručná práca. Krása, zručnosť a trpezlivosť. A to nevravím o tej fantázii... Každý kusok látky museli spracovať zvlášť, premýšľať ako to urobiť, ako to nafarbiť, našiť. Veď si to malinko zväčšíte a pozrite si tie detaily. I to rozliate vino vypadá ako naozajstne rozliate vino.
altyn
Apropo,, klobúky ktoré sa dajú bezne nosiť, boli v butikoch, no boli také normálne, ktoré mate možnosť vidieť bežne na ulici. A však tieto sú výnimočné štýlové. No, myslel som, že by sa to niekomu mohlo páčiť.
zolik
@Altyn (21.2.2016 16:45)

urcite. je to zaujimave, nevsedne a prijemne ozivenie Varechy.
altyn
@zolik ďakujem, o to mi išlo. Veď nie každý má možnosť nieco také vidieť. :-)))
jamalinka
kuchárkse umenie sa postupne stáva umeleckým dielom, ktoré je naozaj hodné mena maliarského či sochárskeho umelca a ja si dovolím tvrdiť, že ešte aj viac, lebo pracovať s čerstvými potravinami, ktoré veľmi rýchlo menia svoju stálosť, tvar,farbu a vzhľad, kvalitu, vždy sa musia pripravovať v noci, aby cez deň boli k dispozícii krásne a svieže je naozaj obdivuhodné, ja osobne chodím na gastronomické akcie a stále sa čudujem kam chodia kuchári na tie nápady, že je to vždy umelecký kulinársky zážitok a určite medzi ne patrí aj tento originálny nápad s kolbukmi ( nerozumiem tomu ako to niekto môže prirovnávať ku klobúkom, ktoré sa nosa na hlave, veď aj tie nespočetné tvary tôrt obdivujeme napr,. autá v ktorých sa nebudeme voziť) a Vás Altyn môžem len pochváliť za vašu ochotu dať si námahu takto nám ukázať čo všetko pekné sa dá vytvoriť, ešte raz vďaka Jamalinka
bubaya
Mne sa zas nepáčia torty v rôznych živých tvaroch - pes, dieťa, bocian, ženské prsia alebo zadok...... . Neviem, či by som si dala hlavu, alebo labku, alebo bradavku. Skôr by som si asi dala tie makrely na hlavu.
bubaya
Mne sa zas nepáčia torty v rôznych živých tvaroch - pes, dieťa, bocian, ženské prsia alebo zadok...... . Neviem, či by som si dala hlavu, alebo labku, alebo bradavku. Skôr by som si asi dala tie makrely na hlavu.
zolik
@Bubaya (22.2.2016 19:33)
nemozem inak, len s tebou suhlasit! ja tie torty az bytostne neznasam.
P.S. ja by som si vybrala ten s kreverami :-)
evanaaa
Ozaj precízna práca, ako píšeš, @altyn , ale mám dojem, že tí, čo písali sem komenty akosi nie sú v obraze - už len to, že by sa nosili na hlavách.....ale zdá sa, že si aj myslia, že tu ide o pečené výrobky - torty, alebo sa mýlim? Lebo píšeš, že sú robené z látok, teda z textílií. Ale uznávam, zručná a piplavá detailná práca.......
zolik
@Evanaaa (22.2.2016 21:01)
ano, mylis sa. bud si si neprecitala celu diskusiu pod tymto prispevkom, alebo nemas zmysel pre humor.
samozrejme, ze klobuky su cele z latky, ale pre mna to nieje umenie. je to ale prijemna recesia. o tych tortach to bolo z trochu ineho sudka.
P.S. som uplne v obraze :-)
zolik
@Altyn (22.2.2016 23:54)

to som velmi rada. dufam, ze pochopia aj ini :-)
a ked opät niekde na nieco zaujimave natrafis, tak urcite pridaj. ako som ti uz pisala - je to prijemne osviezenie tejto stranky. sa maj
buchtabuchta
Som si predstavila, ako si dám taký kalapík na hlavu, a niekto za mňou bude chcieť ochutnať a začne mi to otrhávať. Prípadne priletí čajka od Dunaja a bude chcieť tie makrely. A uletí mi aj s klobúkou. :DDDDDDD
zolik
Komu tento prispevok od @Altyn usiel, odporucam pozriet. Prajem pekny piatkovy vecer.
altyn
@Zolik (10.11.2017 20:49)

Ďakujem, ale netreba ho odporúčať, je málo ľudí ktorých niečo takéto zaujíma. Nie každý má umelecké sklony. Nezaujalo to vtedy, nezaujme to už ani teraz. Zvlášť preto, lebo to nieje naozaj jedlé. Ale cením si snahu. Prajem ti pekný víkend. :-)))
luss44
@Altyn (11.11.2017 05:31)

práve naopak, ja som vďačná @Zolik že to tu pripomenula, toto mi v čase pridania ušlo. Vždy si rada pozriem podobné veci, vidím za tým kus roboty a fantázie. Do Auparku veľmi nechodím takže toto som naživo nevidela, mám ho " od ruky", ja celkovo OC moc nemusím, no ale občas sa inak nedá a aj včera som po dlhej dobe mala v jednom pocit že som tam strávila mladosť a prišla o nohy :) Ale zasa viem, že sa v nich občas objavujú rôzne zaujímavé výstavy a výzdoby, raz som tak natrafila pred Veľkou nocou na domček so záhradou a veľkými zajacmi, perfektne nastajlovanými, pôsobili ako veľká rodina, každý vykonával svoju činnosť. Bolo to obrovské a vtedy som sa nevedela vynadívať, koľko práce s tým mali, krásne a do detailov prepracované. Takže mne si ulahodil, aj keď po dlhšej dobe.
altyn
@Luss44 (11.11.2017 17:09)

Ahoj, som rád že sa ti to páči. Aj ja tam chodím len raz za čas , keď naozaj musím, no mal som to šťastie že som natrafil akurát na túto peknú výstavu. A stálo to za pozretie.:-)))
luss44
@Altyn (11.11.2017 19:16)

to verím že to za to stálo. Pre mňa majú OC málo pozitív, ale toto je jedna z nich. Pekný víkend prajem.