Po sviatkoch mi ostal ešte jeden krásny veľký chren. Dá sa
nejako, okrem chrenovej omáčky (tú sme už mali) použiť-
zamraziť-zakonzervovať? Alebo skončí v odpade? Škoda by ho
bolo.
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 172 najnovší komentár dnes 04:14
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 172 najnovší komentár dnes 04:14
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 122 najnovší komentár dnes 04:14
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár 21. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Zachová si peknú bielu farbu a nestratí nič na intenzite.
Postrúhaný chren môžeš zamiešať s maslom alebo taveným syrom ako pomazánku, do ušľahanej šľahačky k údeninám. V zime pri nádche postrúhaný chren dokáže riadne prevetrať všetky dutiny.
75 dkg očisteného chrenu rozmixujeme v malom množstve vody, dáme na panvicu, pridáme 4,5 dcl oleja, 5 dcl octu, 5 dkg kryštálového cukru a 2,5 dkg soli a za stáleho miešania zohrejeme na 45 stupňov.
Zohriatu zmes dáme do pohárkov. Dáme zasterilizovať na 10 minút ako uhorky. Zostane štipľavý 4-5 mesiacov.
Intenzitu štípania si nastavíte sami podľa toho, ako máte radi a koľko chrenu tam dáte.