Po sviatkoch mi ostal ešte jeden krásny veľký chren. Dá sa
nejako, okrem chrenovej omáčky (tú sme už mali) použiť-
zamraziť-zakonzervovať? Alebo skončí v odpade? Škoda by ho
bolo.
Po sviatkoch mi ostal ešte jeden krásny veľký chren. Dá sa
nejako, okrem chrenovej omáčky (tú sme už mali) použiť-
zamraziť-zakonzervovať? Alebo skončí v odpade? Škoda by ho
bolo.
Zachová si peknú bielu farbu a nestratí nič na intenzite.
Postrúhaný chren môžeš zamiešať s maslom alebo taveným syrom ako pomazánku, do ušľahanej šľahačky k údeninám. V zime pri nádche postrúhaný chren dokáže riadne prevetrať všetky dutiny.
75 dkg očisteného chrenu rozmixujeme v malom množstve vody, dáme na panvicu, pridáme 4,5 dcl oleja, 5 dcl octu, 5 dkg kryštálového cukru a 2,5 dkg soli a za stáleho miešania zohrejeme na 45 stupňov.
Zohriatu zmes dáme do pohárkov. Dáme zasterilizovať na 10 minút ako uhorky. Zostane štipľavý 4-5 mesiacov.
Intenzitu štípania si nastavíte sami podľa toho, ako máte radi a koľko chrenu tam dáte.