Po sviatkoch mi ostal ešte jeden krásny veľký chren. Dá sa
nejako, okrem chrenovej omáčky (tú sme už mali) použiť-
zamraziť-zakonzervovať? Alebo skončí v odpade? Škoda by ho
bolo.
Diskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 4 najnovší komentár včera 18:34
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 117 najnovší komentár dnes 20:24
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 11 najnovší komentár 30. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 117 najnovší komentár dnes 20:24
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 4 najnovší komentár včera 18:34
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 490 najnovší komentár 1. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 11 najnovší komentár 30. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 117 najnovší komentár dnes 20:24
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 88 najnovší komentár 1. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 5 najnovší komentár 30. decembra 2024
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 4 najnovší komentár včera 18:34
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 4. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Mäso na tanieri: 12 najlepších nedeľných obedov minulého roka
- TOP desiatka: Akú polievku uvariť na víkend? Odpoveď hľadajte v rebríčku najlepších polievok roku 2024
- To naj z Varecha.sk: Toto sú najčítanejšie recepty roku 2024. Od polievky až po dezert, nájdete tu všetko
- Pečené aj nepečené: 11 receptov na vynikajúce koláče a zákusky z tortových oblátok
- Jozefína Zaukolcová: Ktorý dezert zo šou Pečie celé Slovensko porotkyni najviac ulahodil?
- Viedenské, plnené aj opité: 10x nedeľné rezne. Dnes budú špeciálne, posledné v tomto roku...
- Sladký upgrade: 11 nových dezertov z vianočného pečiva, ktoré už doma nikoho „netankuje“
Zachová si peknú bielu farbu a nestratí nič na intenzite.
Postrúhaný chren môžeš zamiešať s maslom alebo taveným syrom ako pomazánku, do ušľahanej šľahačky k údeninám. V zime pri nádche postrúhaný chren dokáže riadne prevetrať všetky dutiny.
75 dkg očisteného chrenu rozmixujeme v malom množstve vody, dáme na panvicu, pridáme 4,5 dcl oleja, 5 dcl octu, 5 dkg kryštálového cukru a 2,5 dkg soli a za stáleho miešania zohrejeme na 45 stupňov.
Zohriatu zmes dáme do pohárkov. Dáme zasterilizovať na 10 minút ako uhorky. Zostane štipľavý 4-5 mesiacov.
Intenzitu štípania si nastavíte sami podľa toho, ako máte radi a koľko chrenu tam dáte.