Rôzne

Chlieb

pupava - fotkapupava, 21. marca 2014

Máte nejaké skúsenosti s nahradzovaním chleba? Čím ho nahradiť? V čo možno najzdravšej alternatíve. Budem vďačná za akýkoľvek nápad, radu, skúsenosť :)
(Mimochodom, ďakujem za rady ohľadom sušičiek :))

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Aký máš problém?Intolerancia na múku,droždie,celiakia,alebo......?
smejkad
neviem co za problem ma @pupava , ja mam alergiu na moju osobnu vahu a co je horsie, s pecenim som sa uz dostala do takej fazy skusenosti, ze mi chlieb,rozky,kolac-CHUTIIIIIII :-)))
kimlo
Chleba sa clovek nikdy neobje, a treba si ho vazit, ak nemas nejake zdravotne problemy tak nevidim dovod niecim ho nahradzat, ked tak to vyskusaj s kvaskovym...
pupava
Ja osobne nemám na nič, ale občasne pripravujem jedlo aj pre ľudí, ktorí sa chleba stránia (z rôznych dôvodov) a tým pádom im zväčša nemôžem dať ochutnať z nátierok, ktoré pripravujem. Tak hľadám cesty, ako vyhovieť viacerým.
rulik
niekde som videl používať knekebrot a podobné sušienky, ale ako píše @kimlo chlieb sa neobje a nenahradíš ho
pupava
Osobne chlieb milujem aj pečiem, no chcela som urobiť radosť aj priateľom a známym, ktorí ho nejedia. Vďaka za všetky rady :)
frezia68
Snáď maces-je bez chuti a nátierka vynikne,alebo ryžový chlebík ( my to voláme polystyrén).....ale chlieb a ešte domáci?Nič nenahradí a snáď len zdravotné problémy ma prinútia sa ho vzdať,lebo je to denná pochúťka :-)
egresik
Ked pre ludi ktori sa chleba strania, tak natierku podavat v miske ako dip a k tomu po dlzke nakrajanu mrkvu, uhorku, stonkov zeler ( sedano). Spravit syrovu misu... Ak sladke tak moj typ je  angiebakes.com/2013/04/30/oreo-torticka/...

(Miesto oreo keksikov som to ja osobne robila s 1 naviac korpusom, aby som zachovala bezlepkovost)
Zalezi ci hladas slane, sladke, hlavne jedlo, pochutiny alebo co konkretne
babidka
pre tych , co nechcu alebo nemozu chlieb - nakrajaj na platky mlady kalerab , velku bielu redkovku ,uhorku alebo aj jablko ci hrusku . Ver mi , tie natierky nielenze nestratia nic z atraktivnosti ale chutovo dostanu este dalsi rozmer .