Rôzne

Chlebnik

ariela6 - fotkaariela6, 1. septembra 2013

Dnes som musela vyšmarit do smeti chlebnik taky obyčajny plastovy kde som odkladala chleba lebo sa mi dolamal a nebola som s nim velmi spokojna . Chlieb som musela davat vždy do sačku inač bol za chvilu tvrdy . Chcem sa spytat ake mate vy skusenosti s chlebnikom a či mate nejaky iny druh kde chlieb tak rychlo nestvrdne, budem rada ked mi napíšete svoje postrehy a skusenosti. Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Myslím, že chlebník ako chlebník, vylúčila by som len kovový, lebo na takom mi pôsobením kyselín z chleba zhrdzavelo dno. Podľa mňa je podstatné, že v každom chlieb najdlhšie udržíš čerstvý a chutný, ak ho zabalíš do ľanového alebo bavlneného obrúska. Na rozdiel od plastového obalu v obrúsku dýcha, takže neplesnivie a ani netvrdne.
smejkad
suhlasim so sovkou, ja som dostala Tupperware chlebnik, ale aj tam teba dat chlieb do obruska, aby nezatvrdol :-)
monnikka
ja mám kovový asi tri roky, zatiaľ mi nehrdzavie, tiež dávam chlieb do bavlneného obrúska,
pachola
v linke mám hlbšiu zásuvku, tam držím chlieb v obrúsku
marikafil
ja som si kúpila chlebník keramický, teda skôr kameninový - výrobca Sekulská keramika Sekule - jediná nevýhoda je, že je ťažký. Vychladnutý chlieb balím do obrúska, ideálne ľanového. V pokrievke chlebníka je zopár dierok, takže tam chlieb "dýcha" a vydrží celý týždeň (teda kým ho skôr nezjeme) .
 www.sekulskakeramika.sk/,...
treba hľadať pod Taniere/misky...
egreska
ja som chlebník zrušila už dávno,všetko pečivo skladujem v mraziaku a vyberám podla potreby..je ako čerstvé,za pár minut rozmrazené..odvtedy nemáme žiadny pečivový "odpad".
perla61
My máme drevený, ale tiež dávam chlebík do bavlneného obrúska a neskôr,ak zvýši aj s obrúskom do sáčku a vydrží nám aj týždeň. Teda ak sa nezje ešte v ten deň keď som ho upiekla. S kupovaným sa už ani nezaoberám, odkedy pečiem domáci tak nemá u nás šancu.
evanaaa
Ja mám síce umelohmotný, ale skôr slúži len ako schránka pre chlieb a pečivo, to držím vo vrecúšku (asi tiež ľanovom) s igelitovým poťahom zvnútra kúpeným v Kauflande. Ale chlieb zjeme skôr, než by mal nejako strvdnúť, tak neviem.......
wevewe
Robim presne tak ako @egreska. Rozky tiez hned do mraznicky a to aj vtedy ked rano kupim a vecer chcem zjest. Nemam rada "zuvackove" rozky
ariela6
velmi pekne vam dakujem za nazory su pre mna prospešne a tiež sa pozriem na ten keramicky od marikafil alebo si kupim dreveny a budem davat chlieb do obruska pretože teraz ho mam len tak v takej miske pokym sa rozhodnem kupit novy chlebnik
dodik

ja som si chlebnik odlial zo sádry -zatiaľ funguje -dýcha .....
v sáčku mi chlieb splesnivel,drevenný je tiež ok.,ale rokmi a manipuláciou
sa znehonotill a skončil v peci - test experimentu prebieha -po roku sa prehodnotí a t d ....