Varenie

Cestoviny v tlakovom hrnci

sammsara - fotkasammsara, 8. februára 2020

Dobrý deň, prosím Vás, robí niekto cestoviny v tlakovom hrnci ? Ak áno, ako ich robíte? Na internete som našla jeden recept na cestoviny z tlakového hrnca. Môžu sa vôbec robiť cestoviny v tlakovom hrnci? Ďakujem pekne za všetky odpovede.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
@mirop (8.2.2020 14:15)
No preto lebo je jednoduchy sposob ako zablokovat ventil penou a nechat vybuchnut tlakac.
PS: to nie je odo mna len som bol zvedavy co ujo Google na to povie.
sammsara
Tak som nakoniec našla odpovede na moju otázku na zahr.fóre / www.discusscooking.com / a iných foŕach,kde varia cestoviny v tlakovom hrnci úplne bežne.
Ale ďakujem aj za Vaše vyjadrenia.
kucharka
Ani ja som nevedela, ze sa to da, tlakovy hrniec nemam, ale
zaujimalo ma to :-))
Hlavne treba cestovinu len zaliat vodou, aby pena pri vareni nezablokovala ventil, preto su porcie/davky jedla mensie. Tiez sa moze dat varit naraz aj cestovina s omackou alebo zeleninou, usetri sa cas, voda a elektrina...

Tu je zopar rad : vyhody a nevyhody, sice v anglictine ( ale aj tam google trochu poradi :-))

 www.leaf.tv/articles/how-to-cook-pasta-in-an-electr...


sammsara
@kucharka (8.2.2020 16:19) - ďakujem veľmi pekne.Takto som si predstavovala odpoveď na moju otázku. Hneď idem prelúskať link,čo ste mi zadali. Ešte raz vďaka.
evanaaa
Mám tlakový hrniec, ale myslím si, že je to pomôcka pri varení takých jedál, ktoré trvajú dlhšie, potrebujú zmäknúť, ap., nikdy by ma nenapadlo variť cestoviny v ňom, skôr mi to príde komplikované pri takom jednoduchom úkone.....ani zemiaky a ryžu by som v ňom nevarila. Ale ak niekomu uľahčí robotu a ušetrí mu pol minúty, prosím......
haji
@kucharka (8.2.2020 16:19)
Něco na tom postupu bude. Než jsem se naučila vařit sojové boby v tlakovém hrnci, svoje jsem si užila - zpočátku utěkalo, jemný prsk lepkavých aerosolových kapek byl po celé kuchyni, včetně záclon, linkdy, stěn. Chce to cvik a zkoušet.
@sammsara Pro někoho je papiňák pravá ruka, někdo po něm netouží. Živě si pamatuji počátek automatických praček - a že bylo odsudků jak praček, tak žen, které je používaly - kopce.
Jdou-li v papiňáku vařit těstoviny, proč to nezkusit? Mě odrazuje mytí papiňáku, které je v tomto případě delší než sama příprava. V pohodě v něm vařím rýži, brambory. S minimem vody, bez "utíkání", rychle hotovo. Vše je o zvyku. Někdy to s těstovinami otestuji. Ráda zkouším nové věci. Pokud se osvědčí, je fajn. Když neosvědčí, jdu dál. Ať se ti daří!
abdul
@2010 (8.2.2020 16:40)

A potom hodinu budeš umývať hrniec od vcelku kvalitnej peny. :-)))
sammsara
@haji (9.2.2020 14:59) - dakujem. Určite vyskúšam a asi idem aj hned na to,zo zvedavosti. :)

1x haji
sovka62
@haji (9.2.2020 14:59)
@Haji , musela som sa usmiat nad tou automatickou prackou. Mas pravdu, aj mne trvalo zo dva roky, kym som po nej zatuzila. A moja
starka kedysi odo mna neprijala darcek, haluskar - to sito s vacsimi dierkami. Mierne sa urazila, poznamenala, ze to je len pre lenive
gazdine. Dalej hadzala halusky nozom z loparika, az do veku 94 rokov
haji
@sovka62 (9.2.2020 19:50)
Haha, pobavila jsi mě! Mám takových přirovnání víc. Moje maminka dostala od svokra mixér se šlehačem eta, někde kolem roku 1970. Ale dobře do roku 1987 a ještě déle, jsme téměř všechno šlehaly a míchaly "v ruce". Neskutečné množství ručních šlehacích metel jsem měla a ničila je jednu za druhou. "Utáhnout" ruční šlehací metlou cca 20 a více bílků s cukrem v kotlíku - to byla fest makačka. Maminka vyžadovala ruční práci - prý je to nesrovnatelně líp vypracované, husté apod...
Když si pořídila automatickou pračku, prala v ní jen něco. Zbytek se pral postaru v historické vířivce v prádelně na dvorku. Já si svoje osobní věci prala v ruce do roku 1987. A dalo by se pokračovat. Pokrok je pokrok a ten nezastavíš. Miluju všechny vymoženosti, které usnadňují práci v domácnosti, kuchyni. Elektrické i ručně poháněné, vychytávky, prostě pokrok. Ne za každou cenu, ale když usnadní práci, tak sem s tím!
tomeska
Sammsara, neviem aký si gurmán, ale v Lidlu majú italské cestoviny ,čo sa varia 2 minuty - nie instant. Povaríš, necháš odstát 7-8 minút a možeš jest. Žiadna velká sláva, ale na rýchlu úpravu kvoli málo času sa dajú.
frezia
@haji (9.2.2020 20:43)

Presne tak, ja mam tiez doma na vsetko elektrospotrebice aj ich kazdy den pouzivam, ulahcia nam pracu, mame viac casu pre seba Nemam rada tie reci," vsetko najlepsie rucne"... Nuz, ved kto chce, nech sa trapi. Zivot je prikratky, treba si ho uzit. Na dovolenku si zoberiem e-book, naco mam teperit tazke knihy. Tam si ich mozem ulozit 4000. A trzbu knihkupectvam tiez urobim a setrim lesy. Ked si spomeniem, ako sa moja mama kedysi narobila, je mi zle. Aj by si rada ulahila pracu, ale ved v obchodoch bol tak maximalne mixer, vysavac...V pivnici sme mali jednu miestnost pracovnu, bol tam v rohu kotol, pod nim sa zakurilo a vyvarala sa v Mile bielizen. Potom sa to parkrat plachalo vo velkej vani, do poslednej vody sa pridala este svetlicka, aby bola bielizen ziarivo biela...Teraz si zapneme robota, automaticku pracku...Dakujem ti Pane Boze!
martamm
Nevarim, ake mam z Tuppervsre taku dvojitu nadobu, v nej ich zalejem vriacou vodou, za par minut su hotove
rulik
...o jeden špinavý riad na umývanie navyše...