Varenie

Cestoviny a "letné" obedy

twiiity - fotkatwiiity, 22. júna 2012

Ahojte Varecháči. Túto stránku zbožňujem, som tu každý deň a len listujem a slintám, samozrejme aj podľa vás varím/pečiem. No mám dva menšie problémiky ohľadom kuchyne a na koho iného sa mám obrátiť, ak nie na vás?? :)

Takže prvý:
Robila som zapekané cestoviny (šunkafleky), ale podarilo sa mi ich presoliť. Čo teraz? Cestovinky sú už hotové, zapečené a... dosť slané :) Máte nejaký nápad čo teraz s tým?

Druhý:
Čo zvyknete v takýchto horúčavách varievať?? Človeku sa pri hrncoch v takomto teple ani nechce stáť, nehovoriac o tom pribúdajúcom teple, čo stúpa zo sporáka. Človek chce mať varenie čo najskôr za sebou, nech je to ľahké na žalúdok, chutné atď. Nejaké nápady? :)

ĎAKUJEM za všetky rady a tipy :)

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
s tymi cestovinami uz podla mna nic neurobis, ak chces rychle recepty daj si vyhladat - rychla priprava, najdes ich tam kopu
hannah22
1. ak sú priveľmi slané tak už nič, ale ak tak pre pánov ,čo majú radi slané daj na vrch ako dekoráciu zakysanku alebo ľadový šalát s citron.šťavou trochu to stiahne a snáď ľadviny vydržia..... :)) 2. cestoviny s tvarohom,lečo, omelety s orestovanou zeleninou a syrom, hráškom a podobne..... :))
evusik
studené cestovinové šaláty - veľa zeleniny, cestoviny a dresing s kyslej smotany alebo jogurtu
rea1
u nas v lete dost fičia prívarky (bez zasmazky(!!), len smotana na varenie + prípadne trochu maizeny na zahustenie) - tekvica, kôpor, lúsky, potom lečo, zapekana zelenina, cestovinové saláty, palacinky plnene dusenou zeleninou (z jednej varky palaciniek dve vecere - dnes slana, zajtra sladka)... :-)
julica
My podobne ako evusik, same tzatziky, cestoviny s narýchlo opecenou cukinou, baklazanom a rajcinami, studene salaty (cestovinove ci zemiakovy s fazulou), studena krupicova kasa... nic, co sa dlho vari. ech, dusno
sylvinka
Podľa mňa s tými šunkflekmi už neurobíš nič. A leto a varenie: šaláty,baklažán zapekaný,rajčiny s mozzarelou a balzamikom,a samozrejme naša milovaná cukina...
babidka
mam vyhodu , ze mame zahradu av nej roznu zeleninu - takze vyjdem s kosikom na zahradu a zbieram co prave "ide" - a potom nasleduju skutocne rychle jedla z grilovanej ci surovej zeleniny plus nejake uhlohydraty ako je ryza, nove zemiaky ci cestoviny .Skus si pozriet recepty od @michsamat ktora ma nepreberne mnozstvo lahkych bezmasitych jedal alebo si este pozri vegetarianske jedla , salaty .Ak si posedis pri Vareche 30 minut , tak najdes dost receptov na cele leto:-)
hubata
Už je asi neskoro, ale ak ste ich nezjedli, tak skús uvariť nejaké cestoviny bez soli, premiešať ich s tými slanými a zaliať neosolenými vajíčkami so smotanou alebo s mliekom. Preložiť do čistého vymasteného pekáča a znovu dať zapiecť. Už by som asi šunku nedávala, a tak dať znovu zapiecť.
evanaaa
@hubata , dobre si poradila. ˇšunka je dosť slaná, alebo aj údené mäso, preto treba zo solou opatrne, aj mne sa stalo že som niečo presolila, ale ja zvyknem málo soliť celkovo.