Varenie

Cesto na pizzu

jaroslav110 - fotkajaroslav110, 23. apríla 2020

Čaute Varecháči, máte nejaký
spoľahlivý a vyskúšaný recept na
tenkú pizzu? Ja keď robím, vždy je z
toho vysoký koláč.

@zareaguj


Diskusia k téme

7 komentáre k článku
Uz tu boli taketo diskusie
Pozri pizza ako z pizzerie, pre nas top
Treba robit len z 20dg muky na jeden plech.
Prave vcera sme sa na tuto diskutovali, a jeden kolega co s tym profesionalne robi, to vysvetlil.
Vsetko zalezi aku teplotu si schopny dosiahnut v peci, optimalna je okolo 400C, vtedy nedavas nic extra do cesta ani olej ani cukor.
Ked mas domacu teplotu okolo 230C tak si musis pomahat olejom a cukrom na farbu.
500g hladkej múky,30g droždia,1KL cukru,4PL oleja 1Kl soli a 2+0,5dl vody (je to na 1plech alebo na dve pizze).Kvások z droždia+cukor + teplá voda +poprášiť múkou,nechať 10min vzísť.Preosiatu múku zaliať 2dl vriacej vody,zamiešať a nechať vychladnúť na 45°C.Do toho pridať kvások,olej a vypracovať cesto,natenko vyvaľkať a pokračovať podľa svojho receptu.Piecť na 250°C pár minút (podľa svojej rúry-sledovať).