Nemate prosim niekto nejaky fajn vyskusany recept ?? Este som nič taketo špeci nepiekla takze skusenosti mam nulove a pomoze kazda rada :) Alebo da sa piect hoci co len s prislusnymi ingredienciami ? nebude to mat inu konzistenciu alebo podobne ? ...proste coho sa mam vyvarovat :D ? dakujem :)
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/diety/bezlaktozova-dieta/...
varecha.pravda.sk/recepty/diety/bezlepkova/...
Ja pečiem skoro všetky zákusky bezlepkovo - nebudem sa predsa na mojich doma pozerať ako si pochutnávajú, a ja nemôžem. Väčšinou tam ide tak okolo 100-300g múky, a to sa dá nahradiť. A moje skúsenosti - aby sa cesto po upečení nedrobilo - keď sa dá iná múka - pridávam guarová (E412), alebo xanthanová (E415) guma. Píšu, že to ovplyvňuje štruktúru a viskozitu cesta. Nedávam toho veľa, ale vždy je také nedrobivé cesto. Dovtedy - pridávala som kukuričnú, pohankovú, alebo sójovú múku - dáva sa jej vždy menej ako obyčajnej - sa cesto drobilo. Teraz sa nedrobí. Dostať to v špecializovaných predajniach. Ale kým to nemáš piecť sa dá aj bez toho.
Prajem veľa zdaru !