Dnes som našla veľmi zaujímavý článok. Myslím si, že prekvapí viacerých, či už celiakiou trpia, alebo nie. Ja sama sa už dlhšiu dobu zamýšľam nad tým, prečo sa z nej stáva epidémia a prečo až teraz, veď pšenica je jedna z najstarších potravín, ktoré ľudstvo pozná. Možno práve tento článok poskytuje odpovede.
docs.google.com/document/d/1w6nsRo8fh1G833QoSGA6yaEevT5...
tak neviem
Potravinarsky priemysel je uz dlho prechemizovany ,pocnuc zrnom a konciac vsetkymi vyrobkami z bielej muky .
www.thehealthyhomeeconomist.com/can-celiacs-eat-true-sourdough-bread/...
Tak isto je na smiech ked vidim ze sa pecie pre diabetikov bez cukru ked kombinacia muka, tuk, mlieko je tak isto skodliva, ale to je ina tema.
mlynceky na obilie drahe ako blazon :-(
potravinarske obilie predaj iba na tony a metraky :-(
a som vybavena, bez ohladu na dobry umysel :-(((
A žito na "hóre" je tiež tuším neaké vo vreciach :D
ok, tak ja sa este poobzeram okolo bytovky po vhodnej zastrcke a potom sa dohodneme, dakujem :-)))
ak som dobre citala, ta cista celozrnna muka ma kratsiu trvanlivost ako bezna kupna
a ak som dobre pozerala, mlyny su akurat na juhu slovenska, tu na okoli RK o ziadnom neviem :-(