Rôzne

Buchty

morenajea - fotkamorenajea, 29. novembra 2011

Ahojte Varecháči, potrebujem radu. Čo mám robiť aby sa mi pečené buchty krásne oddeľovali od seba? Potieram ich medzi sebou olejom ale aj tak sa mi niektoré boky pretrhnú alebo lekvár presvitá. Niekde píšu že potierajú buchty pred pečením roztopeným maslom. A ako hrubé má byť cesto? Možno ho moc rozvaľkávam. Máte nejaké overené recepty? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzliak
@morenajea ja ich potieram tukom na pecenie (Hera) a nikdy sa mi ziadna nezlepila. Prave naopka- uz v rure sa mi oddeluju jedna od druhej a ak nedam pozor a poukladam ich prilis natesno, prepadavaju sa dole pod pekac, ked sa zacnu jedna od druhej oddelovat :) Nebudes mat tie buchty mozno nedopecene, alebo mas zlu teplotu, ci nespravne vymiesene cesto?
pivonka
Tiež potieram olejom a oddeľujú sa. Možno máš naozaj cesto veľmi tenké.
julica
@morenaja , robis buchty tak, ze ich ukladas tesne k sebe, aby boli opecene len zvrchu? (tvarohove sa tak zvyknu robit)
pachola
cesto potrebuje svoju hrúbku ,dobre lekvár zabaliť a ja namáčam buchty v roztopenej masti na malom tanieriku krásne sa od seba oddeľujú
jeka
ja buchty nepotierám,ale ich nedavám natesno vedľa seba.Pečiem ich v takom starom pekáči v šírke 22 cm a vojde sa mi ich 6 ks na šírku,po upečení sa mi pekne oddelia.
astheart
Já to ani nerozvaluju. Uždibnu kus lžící, rozplácnu rukou, do středu dám náplň a zabalím jako knedlík. Potírám mezi sebou olejem a nikdy se neslepily nebo netrhaly.
hubata
Plech si troška nakloním, do jedného rohu nalejem olej a bok zakrútenej buchty v ňom omočím - a tak rad-radom postupujem pri všetkých buchtách. Mne sa nechce babrať pierko alebo iný tanierik......
45678
Podľa rady starších som si osvojila jednoducho pomastiť povrch kysnutého pečiva-normálne to polejem olejom, alebo rozpusteným maslom, najnovšie som použila rozprašovaciu fľašu a postriekala som výdatne celý povrch. @hubat á budeš to mať ešte jednoduchšie sledujem, si praktický človek :-)
bozulka
Robím to presne ako @hubata , tak som to odpozerala u svojej maminky a vždy sa mi to osvedčilo.Je to asi záhorácky zvyk..:-)))
dania13
Som vekom pokročilá,ale v kuchyni začiatočníčka.Vaše skúsenosti ma posúvajú vpred.Ďakujem srdečne a prípadné úspechy napíšem.