Varenie

Buchty na pare - varené vo vode

marylan - bez fotkymarylan, 29. augusta 2012

Prosím Vás o radu, priateľkyna mama robila fantastické buchty na pare, ktoré ale neparila ale varila vo vode. Boli aj na druhý deň mäkkučké, nadýchané. Pozná niekto tento spôsob prípravy buchiet na pare, je to niečo podobné ako keď sa knedľa neparí ale varí sa vode. Ma by zaujímalo koľko minút by ste poradili variť buchty vo vode? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

slebodka
Robím to na panvici, ktorú potriem olejom - buchty poukladám na horúcu panvicu - je ich 5 dookola panvice a 1 je v strede - podlejem cca 1- 1,5 dl vody - prikryjem. Voda sa začne hneď variť, tak znížim teplotu na menej a takto to robím cca 12 minút. Raz bola relácia s Dominikom Hrbatým a ten spomínal takto robené buchty od svojej babky, tak som to skúsila a odvtedy to robím len takto. Sú výborné, keď sa dá menej vody, tak sa trošku pripečú, ale to nevadí.
Treba to len vyskúšať - veľa úspechov.
martamm
Ja takto robim v hlbsom kastroli s neprilnavym povrchom. Samozrejme kastrol prikryjem sklenenou pokrievkou, takto vidim, ako sa buchty pekne zdvihaju...
marylan
Také robievala kedysi aj moja mamka, zbožňovala som ich. Ďakujem, že si napísala podrobný spôsob prípravy, veľmi sa teším a určite vyskúšam.
Tie, ktoré som spomínala sa varili vo vode približne päť minút, nie som si istá, vyskúšam jednu dávku a keď nie tak budem robiť podľa Tvojho receptu. Ďakujem pekne.
hahaias
ajaj - aj ja som si spomenula na babku. Tiež ich tak robila, ale dala málo vody a buchty sa pripiekli - chutili fajnovo
lubjak
moja mamicka varila parene buchty vo vode,aj parenu knedlu,vlozila ich do vriacej,osolenej vody,varili sa, kym nevyplavali.Hned ako buchty vybrala, ich omaslovala roztopenym maslom.Nikdy ich nemala vraskave alebo plasknute.Boli nadychane ,makkucke.Zial, mamkine buchty,mne sa nikdy nepodarili ,bud boli malo uvarene ,alebo klzke,radsej ich naparujem .
olinka12
jááááj varešky aj sa si spomenula na mamine buchty na pare z kastróla a tie na okraji čo boli pripečené boli najlepšie ja som sa ich nikdy neodvážila robiť, ale marylan ma inšpirovala ja ich skúsim.
marylan
Veľmi pekne ďakujem za dobré rady, aj maminka robievala na pekáči, boli chrumkavé od spodu a ja som sa nevedela dojesť, skúsim podľa Vašich rád. Egreska Tvoje vyzerajú byť prudko jedlé, šikulka ako vždy. Olinka tak poďme do toho, budeme sa riadiť radami Slebodky, Martamm, hahaias, lubjak a egresky.