Varenie

Bryndziar 125g

rulik - fotkarulik, 30. marca 2015

Neviete čo je to " Bryndziar na varenie aj pečenie"? Našiel som to v letáku Tesco a zaujímalo by ma na čo je to vhodné, dá sa to použiť trebárs ako vyprážaný syr? Podľa zloženia by to mohla byť zaujímavá kombinácia. Slovenský výrobok z Červeného Kameňa

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Už názov napovedá, že to bryndza nebude. A veru nie je, aspoň nie pravá, pozrela som si zloženie, obsahuje 22% ovčieho syra, okrem neho kravský a srvátkový. Asi by mi zaň bolo ľúto peňazí.
rulik
myslel som, že tam je trochu toho ovčieho mlieka, že by z toho mohol byť zaujímavý vyprážený syr, ale tam píšu, že je mäkký, tak sa mi nechce riskovať nejakú gebuzinu
rea1
asi pred rokom to predávali v mojom obľúbenom obchode, volalo sa to Bryndziar a bola to taká pseudobryndza, kde ovčie a kravské mlieko bolo 50/50. ale bolo to dobré a ak niekto nemal taký bryndzový zobák ako my doma, ani nespoznal, že to nie je pravá bryndza. a predávalo sa to tuším v kilových sáčkoch, len v tom obchode ho aj rozvažovali. rozhodne to nevyzeralo ako syr na vysmážanie. musím niekde pohľadať a pozrieť, zvedavosť mi nedá.
brambora
pokial ja viem, tak bryndziar je bryndza od agrofarmy. teda aspon tak som to videla ja napisane na obale. ;-)
rulik
Kravský hrudkový syr 43%, Srvátkový syr 35%, Skladovaný ovčí syr vyrobený zo surovým mliekom 22%, Pitná voda, Jedlá soľ, Sušina min. 42%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 2,5%
toto je jeho zloženie, len neviem ako to vyzerá vo vnútri a či sa s tým dá narábať ako so syrom na vyprážanie, ono originál bryndza tiež nebýva celkom čistá ovčia, ale dá sa kúpiť napr. v Slatine aj čistá len je o dosť drahšuía, myslel som či nemá niekto skúsenosť
a áno je to Agrofarma asi Červený Kameň
rulik
keby som chcel obrátiť na srandu tak poviem :kravský syr potretý bryndzou-podľa % obsahu
rea1
dá sa to použiť ako tvaroh či bryndza, rozhodne nie na vysmážanie, má konzistenciu bryndze - a vysmážať bryndzu by mohol byť zaujímavý zážitok - tak kulinársky ako aj pracovný. :-)))))))))
1x vini55
radox1
zial vela ludi je v domneni,ze to bryndza naozaj je.preto aj nemoze mat nazov bryndza,lebo nema 50% ovcej hrudky.
rulik
ďakujem za komenty, dozvedel som sa čo som chcel, ešte raz šakujem
možno kúpim 1 a urobím poazánku
katka78
Bryndziar síce nepoznám, ale teším sa z jari a neviem sa dočkať májovej bryndze. Okrem iného aj preto, že si môžme dať repete čerešňovo-bryndzového koláča (od @eraserhead ), ktorý nás minulý rok vážne nadchol :-)
gordonko
májová bryndza je tiež blbosť .... skúste sa opýtať baču na salaši kedy začínajú pásť a dojiť - teraz tak akorát jahňata cuckajú od oveček ...... alebo že by májová bryndza bola z baranou ????
radox1
takze kedy sa zacinaju vyhanat ovce na pašu?
pokial viem,ak to pocasie dovoli,standartne na Juraja az koncom aprila sa vyhanaju ovce na pasu,a uz v maji je bryndza na svete,ale kedze jej kvalita je rovnaka az do jesene,spravne sa vola sa letna.