Prosím o radu, môžem dať do mrazáku bryndzu? Mrazím všeličo, aj šľahačku, maslo, mlieko, syr nie, ten sa po rozmrazení drobí. Nechcem túto našu lahôdku, bryndzu, nijako "zdevastovať", tak sa radšej pýtam vás. A čo vy najradšej pripravujete z bryndze okrem halušiek a pomazánky? Ďakujem vopred za odpovede :-)
@zareaguj
evkalibka, dík, ja som ju dostala priamo z farmy, preto si ju chcem uchovať čo najdlhšie a najkvalitnejšie :-)
ryby, lístkové cesto, zeleninu a nasekané bylinky( kôpor, petržlen, zeler) a ovocie (višne, arónia), a diatoust porcovaný chlebík- ten kupujem do zásoby.
pre zvonček - vyskúšajte nasekaný kôpor natlačiť do pohárika /čím menšie/a zaliať až po vrch kvalitným octom, vydrží až do druhého roka ako aj bazalka v oleji a je to aromatické aj ocot aj olej, tiež sa dajú použiť, skladovať len v chladničke
opäť ďakujem všetkým za odobrenie mrazenia bryndze
Ale podotykam, ze vsetky mliecne vyrobky /tvaroh, maslo, syr atd./ v mraznicke stracaju na kvalite. Vitaminy totizto vymrznu. Kupovat v CR a skladovat doma sa nevyplaca, lebo treba pripocitat spotrebu elektriny na chod mraznicky. :-)