Mám veľmi rada broskyne a keď je sezóna, chcem si na nich pochutnať a najesť sa ich. Ovšem po celú sezónu sa stretávam s rovnakým problémom: Oberajú ich nezrelé, (aby vydržali cestu) a spoliehajú sa, že cestou zmäknú a chuť nadobudnú. Niekedy to aj vyjde, ale často nie. Aj teraz som kúpila v Lídli a hoci mäknú, sú bez chuti. Ak ich aj dám do kompótu, či koláča, tá chuť tam bude chýbať. Čo s nimi? A už vidím, že sa s tým budem pasovať celú sezónu.
@zareaguj
@medulienka , veru nás bude viac takto sklamaných.
V druhej polovici 60. rokov min. storočia (bože, ako veľa pamätám.-)) predávali v pouličných stánkoch v lete broskyne, boli dozreté, voňavé, božskej chuti a stáli 10,- Kčs kilo. Ako to robili, keď vydržali aj prepravu?
Keď tesne pred ústavom, pred lekárňou, zabočíš doľava k tým malým obchodíkom, na konci je malá mliekáreň. Tam majú fľaškové mlieko, polotučné, pasterizované z oravskej mliekárne, ale je trochu drahé, 89 centov. Tiež bryndzu zo 100 % ovčej hrudky, nepasterizovanú. Výborný Olešnický tvaroh a rôzne iné výrobky. Dokonca aj sudové víno. :-)))