Ahojte, prosila by som o pomoc šikovné gazdinky, ktorých je tu
neúrekom. Vývary máme radi, no bravčový robím málokedy, keďže
je polievka vždy mútna od krvi, hoci kosti dôkladne poumývam.
Včera som skúsila namočiť do vody kosti, pred spaním som aj vodu
vymenila a do rána som si myslela, že všetka krv vytečie z kostí.
Nestalo sa tak. Poumývala som ešte dôkladnejšie všetky kosti a aj
tak som trikrát musela meniť vodu a trikrát ešte poumývať kosti. Aj
tak je voda ružovkastá.
Strácam nervy, čo dopekla robím zle?
Mám dať soľ, nemám dať soľ, či do vlažnej vody či do ľadovej, som
už hotová, preto prosím, poraďte mi...
kare a krkovičku. rebierka z bôčika. Kosti dávam do studenej vody a
hneď na to všetko čo do polievky patrí, privediem do varu a potom
už nechám len tak bublať na najmenšom horáku, nezbieram ani sajrajt, polievka sa vyčistí sama.Doba varenia 2-3 hodiny.
Samozrejme kosti dobre vyumývam , hlavne z krkovičky od krvi,
polievka je mutná vtedy, keď prudko vrie.