Neviem, ci spravne rozumiem co vlasne maso KARE je. Je to maso s chrbta, bez rebier? Teda kotlety bez kosti, ale vcelku? Samozrejme, myslim bravcove. Pytam sa preto, ze chcem robit ROLKU ako dal recept @2010.
Odpoviem ti aj na prvú otázku, je to kotlet, čiže vykostené kare, ktoré postupne od vrchu a urobíme si zárez asi 0,5 cm hrubý a postupujeme až do stredu celej kotlety, čím sa nám vytvorí plát, ten jemne naklepeme a postupujeme podla receptu.
kuchticka, prikladam obrazok lebo dakedy mam ten isty problem anglicky hovoriace krajiny delia maso uplne inac ako stredo europske
ja som to kupil u vietnamskeho masiara ktory delia maso ako ich naucili francuzki kolonizatori .
Na to m obrazku je to ten "loin rack" ale odkosteny
Mňa napadá len, že karé je časť musculus longisimus dorzi, ale to ti asi nepomôže. Skúšku z anatómie ošípaných som robila v roku 1967, načo, pre boha, si to ešte pamätám, keď som to nikdy v živote nepotrebovala!?
Na taketo nevykostene bravcove kare chodime do cinskej restauracie. Vola sa to kantonske slano, korenene kare. Konecne mam recept .
Pre tym ako ho pridam este musim ist k azijskemu masiarovi aby narezal-napiloval kare na tenke platky. Takze cez weekend sa bude experimentovt
ja som to kupil u vietnamskeho masiara ktory delia maso ako ich naucili francuzki kolonizatori .
Na to m obrazku je to ten "loin rack" ale odkosteny
Pre tym ako ho pridam este musim ist k azijskemu masiarovi aby narezal-napiloval kare na tenke platky. Takze cez weekend sa bude experimentovt