Foto: jerica
@jerica Tento recept na pečené karé mám od priateľov z Prahy , je rýchlo spravený a pritom chutný . Dúfam , že tento Zobraziť celý popis@jerica Tento recept na pečené karé mám od priateľov z Prahy , je rýchlo spravený a pritom chutný . Dúfam , že tento recept sa tu neopakuje , mrzelo by ma to, myslím si , že ako koľvek zhodný recept , aj tak každý je svojim spôsobom originál .
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
robievam len z konca karé , kde mäsko má aj čerevú časť mäsa je šťavnatejšie , kto má rád karé môže byť aj s kosťou , pripravené rezne , prísady : korenie -steak čili &šipek , hočica , cibuľa na plátky , bujon
-
2
nevyklepem , ale radlíkom prejdem po rezňoch , je to podľa mňa lepšie , žilky sa narušia a mäsko sa neskrúti , ale keď vyklepať , tak len mierne , okraje narezať !
-
3
rezne potriem horčicou , poukladám na pekáč , rezne ukladám na domino , pozor!! nesolím !!
-
4
pokorením
-
5
na každý rezeň dám kolieska cibule
-
6
k mäsu som priložila očistenú celú mrkvu
-
7
zarobím v jeden a pol deci vody dve kávové lyžičky podravku NATUR , môžete túto zmes nahradiť a dať MASOX bujon dve kocky , je to tiež dobré
-
8
zarobenou zmesou podlejem mäso
-
9
prikryté som dala do do vyhriatej rúry na cc.40 minút piecť
-
10
pridám pred dopečením uvarené v šupke celé zemiaky , osolené
-
11
pred úplným dopečením dám na mäso nastrúhaný syr , posypem sézamom , dám na zemiaky maslo , pár minút dopiecť
-
12
so zeleninkou a šalátom
-
13
pridala som foto (staršie), na mäsku je nastrúhaná mrkva , syr
-
14
na koniec pláty jablka (foto staršie)
-
15
pozri : časť karé ktoré je šťavnaté , bledé mäso spojené s tmavým , prechádza do časti krkovičky.
A mäsko nesmie byť bez šťavy , netreba nechať vypiecť, je aj na studeno mäkučké.
Aby to bolo čo najmenej pracné, použila som "baby"mrkvičky a surové zemiaky, tie som nakrájala asi na 1cm hrúbku, dala navrch maslo a všetko som dala piecť spolu. Plech som zakryla a asi po 30 minútach som odkryla, posypala syrom a zapiekla ďalších 10 min. Výsledok bol krásny - musím sa pochváliť-, aj manžel chválil, aké to bolo pekné a chutné! Pridávaj aj v tomto roku také dobré recepty!
@marianne ," na budúce " daj vedieť:-) ďakujem za komentíky:-)
Ja som takto robila pred mesiacom, k tomu len na sucho potlačené zemiaky, uhorkový šalát , tiež sme si pochutili.