Varenie

Bezlepkový chlebík

andrea3 - fotkaandrea3, 21. júla 2011

Poraďte varecháči, čo robím zle? V poslednom čase sa mi nedarí upiecť pekný bezlepkový chlebík. Najväčší problém mám s tým, že v chlebíku sa mi robia veľké póry a miestami až diery. Pečiem v rúre a skúšala som už aj nové recepty aj tie moje staré, menila som droždie- sušené aj čerstvé a stále žiadna zmena. Sú síce chutné chlebíky aj v obchodoch, ale ten doma upečený je najlepší.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Škoda , že nepečiem chlebíky a najmä bezlepku, hneď by som ti poradila, vidím, že nik sa do toho nehrnie, pritom je tu plno bezlepkáčov, aj takí, čo pečú chleby. Počkaj ešte, prípadne znovu daj sem svoju prosbu, asi si to nevšimli tí, čo by ti mohli poradiť.
andrea3
Mohla by som pridať aj fotku, možno by niekomu napadlo, v čom je problém, ale neviem, či sa to dá.
gabriela37
suhlasim s tym, ze doma upeceny chlebik je omnoho lepsí. Mne sa najlepšie osvedčila zmes na bezlepkovy chlieb PROMIX-CH j dostupna v lekarni. A este jedna moja rada, cim kratsie cesto miesim, tym menej dier sa mi v chlebiku po upečeni urobi. Moj postup je drozdie si roztopim vo vlaznej vode, pridam zmes na chlieb/je uz slana/, trosku oleja a ja si pridavam zmes sezam, tekvicove a slnecnicove semiacka. Zamiesam a miesim asi 2 min. Necham 1 hodinu kysnut a dam piect. Davam to do formy na biskupsky chlebik. Peciem 40 min na 180 stupnoch v teplovzdusnej rure. Dufam, ze som trosku pomohla.
ppokia
Ahoj ,ja pečiem chlebík bezlepkoví niektoré su chutné ale bolo dosť aj takých čo poputovali do koša. Takže prví čo mám odskúšaný je kupovaná zmes v Kauflande značka je : LABETA Bezlepkoví chlieb svetlý alebo tmaví. 1,75€. Táto firma/labeta/má aj iné produkty takže u nás je v predajni viac možnosti no a ked predpokladám že kufland je po celom slovensku tak ho istotne zoženiete. V inom hypermarkete som sa stým nestretla.Takže tento chlebík ked spravíte podľa receptu je fantastický mám síce rada tmaví, ale občas kúpim aj bielý re zmenu. No a minulí týždeň som piekla chlebík od kamarátky: 40dkg Promix - CH ,4dcl vody vlažnej, 15dkg droždie alebo polovičku kocky, 1 PL lyžicu octu ,1PL lyžicu oleja,1 lyžičku PSYLIUM,1lyžičku- GUAROVá GUMA,1 lyžičku cukru,1 a pol lyžičky chlebové korenie./P O S T U P. Z droždia a 1 dcl vody, cukru spravím kvások,Do mixera som dala muku do ktorej som zamiešala všetky ostatné zmesi uvedené v recepte./ soľ nedávam lebo Promix-ch je chlebová muka aj kmín tam už je /treba okoštovať ak sa zdá malo slané tak si pridajte ja nedávam sol lebo chlebové korenie stačí/pridať kvások ocot a olej a zvyšok letnej vody a mixujem asi 2 -3 min.radšej redšie ako tuhé cesto si preložím do vymastenej a múkou vysypanej formy,potriem slanou vodou a prikryjem utierkou.nechám nakysnúť asi 20 - 30 min.Po vykysnutí potriem znova slanou vodou a šup do truby, 200°stupň.Ked sa spraví kôrke znovu potriem vodou a stíšim na 180 stup.a pečiiemkým kôrka nie je pekne hnedá. Nepíšem presne koľko lebo som si to nestopla ale po každych 15 min. som potrele kôrku vodou./možno45min/mám elektrickú.potom som chlebík nechla troška vychladnúť a letný som pokrajala a dala do nikr. sáčka do mrazničky. Bol výborny po vitiahnutí a dneska som dojedla posledné krajce takže ak budem zajtra robíť tak ho nafotím a pokusim ho dať na varechu.Dúfam že som pomohla. Určite by pomohli aj druhý bezlepkáči aj ja som vašu žiadosť našla náhodouked som hladala nové recepty o chlebíku.Jááj zabudla som že kamoška tam dáva ja 1 varený strúhaný zemiak tak to skusim ja som ho teraz tam nedala a chlebík bol dobrí.
ppokia
Zabudla som že ten kupovany robím aj v pekarničke ale skušala som aj v elektr. rúre vždy je dobrí a tento od kamošky som robila len raz v elektr. rúre. Tak dufam že sa vám bude páčiť a hlavne chutiť.