Berlinsky kremes

kreolka - fotkakreolka 11. decembra 2009 o 21:37

prosim Vas mate niekto recept na tento fantasticky aj ked narocny zakusok.....??

@zareaguj


9 odpovedí:
  • zemo - fotkazemo 14. decembra 2009 o 15:09

    Hľadal som, nenašiel, ale položil som mailom otázku jednému múdremu pánovi, čo má voňavú akadémiu a treba počkať. Je to v USA, odpovie. Bohapusté google sa nechytá, len fotografie zo Šamorína. Inde vo svete nie. Ani po nemecky...
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 15. decembra 2009 o 11:06

    mozno keby si popisala skladbu toho kolacika a pripadne aj chut , mozno by sa niekto chytil . ved vies , niekto ho mozno ma pod absolutne inym nazvom .velakrat sa mi to uz stalo .Ja mam recepty na 5 druhov "kremesov " ale iba 2 maju zaklad listkove cesto a vanilkovy maslovy krem ako ma originalny francuzky kremes . Ostatne maju alebo ine cesto alebo krem kombinovany s tvarohom ci dokonca karamelom . su vsak take pracne , ze som ich piekla iba raz .
    @zareaguj
  • kreolka - fotkakreolka 15. decembra 2009 o 14:42

    ahojte clenovia.Zemo veru ani u mna sa to google nechytilo,ja som to jedla v cukrarni raz,potom som to hodila na to slavne goooooogle a vyhodilo mi krasne prenadherne obrazky,,a tiez kde kade som sa pytala a nic,dokonca vela ludom tento nazov nic nehovori.Babidka ja som robila kremes stylom listkove cesto,klasicka plnka z masla a zlateho klasu,navrch som vyslahala slahacku so stuzovacom,navrch ulozila znova kocky listkoveho cesta a poliala cokoladou...bolo to spravne??
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 15. decembra 2009 o 16:03

    Jasne ze ano - to je klasika . aj ked chutnejsi je s klasickym zltkovo vanilkovym kremom z pravej vanilky ,zltkov ,muky a naozajstnym maslom a nie z pudingu a rastlinnym maslom . samozrejme , ze tak to dnes uz robi iba malokto a aj ja si pomaham zlatym klasom .je to rychlejsie a tiez celkom dobre .ale ale co ten berlinsky ? mal zaklad z listkoveho cesta ? krem bol aky, aku mal chut ? mal aj nieco naviac ako klasicky francuzky kremes ? Bol by v tom cert aby sme neprisli na to , ako sa to robi .ked ti tak chutil , tak to stoji za to trochu sa zahrat na detektivov .mozno by taky dobry kolacik potesil aj nas .
    @zareaguj
  • kreolka - fotkakreolka 15. decembra 2009 o 19:23

    babidka hod si do google berlinsky kremes,a daj si vyhodit obrazky alebo rovno chod na www.ihro.sk , presne taky som jedla.na spodu je tenucke cesto,potom zelatina s ovocim,navrch slahacka,potom znova cesto a fajna puncova poleva,s tou problem nemam,nech zije polotovar. ale ten recept......Zemo zameiluj cez ten oceaaaaaan..Diky
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 18. decembra 2009 o 19:51

    tak som si to pozrela a vyzera naozaj lakavo . bohuzial , recept taky nemam ...
    Ked sa naozaj recept nedozvieme , skusim vlastny variant podla obrazka . neviem sice , ci to bude ta prava chut ale laka ma to .
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkuchtik 26. decembra 2009 o 23:38

    ja si občas vypomôžem aj s hotovými medovými plátmi aj na krémeš a skusila by som miesto tej želatíny s ovocím použiť ovocnú časť z plnky do Swarzwaldskej torty, síce tá je s višňami a ten Berlínsky kremeš je asi s malinami podľa obrázka /priznam sa ešte som ho nejedla/ a to je:
    720 g odkôstkovaných višní necháme odkvapkať, 1 zlatý klas rozmiešame so 4 PL šťavy, zostatok privedieme do varu a za stáleho miešania prilievame rozmiešaný zlatý klas, necháme krátko povariť a nakoniec primiešame višne, prisladíme asi 25 g cukru a 3 PL griotky /má to potom výraznejšiu chuť/, necháme čiastočne vychladnúť a natrieme na cesto.








    @zareaguj
  • kreolka - fotkakreolka 13. januára 2010 o 10:22

    babidka napis mi origos recept na ten kremes,ako to robis s tou zltkovou plnkou..dakujem.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjankatu 12. marca 2010 o 23:57

    Ja mám recept na ,,Berlínske rezy",jedno cesto je ako linecké,ktoré sa potrie lekvárom,dá sa orechová plnka,zapečie sa,na to sa natrie piškotové cesto a dopečie sa to ,po vychladnutí sa poleje citron.polevou,je to recept ktorý má najmenej 60 rokov...
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist