Dobrý deň gazdinky a gazdovia :-)
Potrebujem vašu radu pre moju maminu :-)
Dostala kúsok baranieho s kosťou, vraj voľakde od chrbtice no a keďže ona sa baranine dlhé roky vyhýbala s predstavou jahňaťa pred očami, nenaučila sa ho pripravovať. Pár pokusov bolo, ale nedopadli dobre kôli inetnzívnemu baraniemu pachu už hotového mäsa.
Poprosím vás šikovných, ktorí ste tento level už zvládli, poradiť ako na to, prípadne aj konkrétny recept.
Ďakujem a všetkým želám pekný deň :-)
Po prvy krat som ho minule baranie macala v kyslom mlieku 12-24 hodin, bolo vynikajuce, islo od kosti jedna radost aj chut vyborna, barania.
varecha.pravda.sk/recepty/baranie-maso-na-sposob-diviny-f...
a varecha.pravda.sk/recepty/baranina-pecena-fotorecept/2412...
A ešte jedna rada. Ak má niekto v rodine problémy s ušami, teda bolesť alebo zápal, kvapka teplého baranieho loja pomôže. U nás doma sme baraní loj mali stále v chladničke. A ja ho tiež občas topím, ale našťastie ho nemusím používať.
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-jahnacie-stehno-fotorece...
varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-jahnaciny-fotorecept...
varecha.pravda.sk/recepty/baranie-stehno-spikovane-udenou...
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-jahnacinka-fotorecept/17...