Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom fotorecept
Foto: marianne
Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky...odporucam robit v tlakovom hrnci,aj ked je recept urceny na pecenie, druhy krat aj ja tak spravim:-)
15min minút
príprava
príprava
2 hod minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
1-1,5 kg |
|
100 g |
|
2-3 strúčiky |
|
podla potreby |
|
2-3 vetvicky cerstvy alebo(suseny) |
|
|
|
1 ks -susena |
|
celá |
|
1 ks nasekaná |
|
Postup
-
1
Umyte baranie maso odblanime prespikujeme pruzkami udenej slaniny,strucikmi cesnaku rozkrojenymi po dlzke,vetvickami rozmarinu,osolime,potrieme chilli paprickou- podrvenou a rascou. Dame do pekaca a posypeme posekanou cibulou.Ja si stehno takto predpripravim a peciem az druhy den,krasne prejde vonami.
-
2
Druhy den zalejeme cervenym vinom(Modra frankovka),dame piect a obcas polievame vypekom,kym sa nam stehno neupecie.
- 3
Podavame s lubovolnou prilohou,zeleninovou oblohou alebo salatom.
- 3
Diskusia k receptu