Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 26. apríla 2012
Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom (fotorecept)
Foto: marianne

Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky...odporucam robit v tlakovom hrnci,aj ked je recept urceny na pecenie, druhy krat aj ja tak spravim:-)

15min minút
príprava
2 hod minút
na 180-200 °C

Suroviny

1-1,5 kg
100 g
2-3 strúčiky
 podla potreby
2-3 vetvicky cerstvy alebo(suseny)
1 ks -susena
 celá
1 ks nasekaná




Postup

  1. 1

    Umyte baranie maso odblanime prespikujeme pruzkami udenej slaniny,strucikmi cesnaku rozkrojenymi po dlzke,vetvickami rozmarinu,osolime,potrieme chilli paprickou- podrvenou a rascou. Dame do pekaca a posypeme posekanou cibulou.Ja si stehno takto predpripravim a peciem az druhy den,krasne prejde vonami.

    Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhy den zalejeme cervenym vinom(Modra frankovka),dame piect a obcas polievame vypekom,kym sa nam stehno neupecie.

  3. 3

    Podavame s lubovolnou prilohou,zeleninovou oblohou alebo salatom.

    Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
ja baraninu nemam rada, tak ti spon pochvalim foto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia