mám prosbu...keď som bola ešte mladšia, tak sme u nás na šarišu varili každú sobotu kapustu a ku nej sa piekol tzv. bandurčeňik...to bol koláč zo zemiakov a piekol sa na plechu ako piškótove cesto... po upečení vyzeral ako chlieb, ktorý sme si krájali, namastili maslom, nakrájali cibuľu alebo jedli ku kapuste, vtedy to robila moja stará babka, ktorá sa dožila 94 rokov ...ja som piekla vtedy možno trikrát , ale nikdy som si recept nenapísala ...potom sme sa presťahovali , babka zomrela a dnes si nespomeniem, čo všetko sme tam dávali ...budem rada, ak to niekto vie a napíše na varechu ...nechcela by som ho skúšať len tak od buka...ktovie, či by sa podaril ...vďaka ...meryfri
@zareaguj
Inak ja som si tiež myslela za mladi že môj muž bude toľko zarábať že budeme chodiť len po reštauráciách, kdeže by ma napadlo že budem s nalakovanými nechtami šúpať tie hnusné krumple, že sa naučím rozoznať u mäsiara či je to sardinka alebo bravčové stehno, alebo že muž nespozná že je to polievka zo sáčku a nie z hovädzieho chvosta ....... A tak je to aj s týmito bandurčeňikom: recept pekne zapísať na CD aby bol aj pre dcéry.