Rodina a deti

Babatko

lola - bez fotkylola, 22. júna 2014

Pekne nedelne popoludnie,Varechaci,
chcela by som Vas poprosit o radu:mam trojmesacne babatko,(mimochodom nadherne(-:)ktore ma od narodenia hlieny.Kedze je kojene,zvyknem pit tymianovy caj,napoj pripraveny z korena lotosu(nie velmi chutny mimochodom),ktory vraj pomaha dostat hlieny von.Taktiez som vynechala mlieko a mliecne vyrobky(aspoñ tie hlavne,stopy mlieka su takmer vsade),no samozrejme nic nie je zazracne(to by som asi toho tymianoveho caju a napoja z korena lotosu musela pit na litre),aj ked tieto napoje aspoñ trochu zlepsili situaciu a sopliky,aj ked ztazka a pomaly, idu von(-: Moje dievcatko v noci nemoze spinkat,v horizontalnej polohe nemoze dychat,tak travime noci v kresle...ma niekto nejaky overeny napad alebo recept,najlepsie v natur linii,ktory by nam obom pomohol?Dakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

methi
Podla mna tu sa rad jedine s lekarkou. Drzim palce, nech sa malinkej cim skor polepsi.
rulik
podľa posledných výskumov mlieko nezahlieňuje=fáma, vnúčik mával tiež hliny a dcéra na to mala nejaký vysávač
zolik
Mne bolo pri podobnom probleme pri jednom synovi odporucane nealkoholicke pivo ;-) Radsej som isla k detskemu lekarovi, bola to alergia, presnejsie senna nadcha. Podchytene hned na zaciatku a nema od mala, malinkata ziaden problem, coho dokazom aj je, ze prave je na vojne.
afrodit
Ahoj ja mám opacnu skúsenosť ,strava velmi ovplivnuje stav a zdravie.Hlieny naozaj podporuje mieko a mliečna bielkovina traba dávať pozor aj na cukor najlepsie ziadny ale pozor prirodny ako je v ovoci ten preblem nerobí.Ja mám chlapčeka dvoj rocneho a máme len jednu oblicku no a na tej druhej cisty tiez ziadne mlieko ani cukor.Preferujem prirodne produkty,pouzivam pripravky od energy (energy.sk) maju aj detskú pediatricku pravidelne sa s nou radim.Inak treba zacat od seba ak je maly kojeny tak bacil ide od teba,preliecuj aj seba.Ja som bola na pristroji diakom,velmi prospesne.Liečba prirodnymi produktami je trochu ina a niekedy zabera okamzite a niekedy pomalsie vytrvaj,vela zdravia.
1x lola
janger
@lola , porad sa s lekarom. Hoci ti tu budu ludia davat dobre mienene rady, s dobrym umyslom... Ale lekar pozna najlepsie tvoju situaciu a zdravotny stav tvojho dietatka. Prajem vsetko dobre.
kasperova
Ahoj, moja dcéra mala problémy s hlienmi a kašľom a zistilo sa že od refluxu ale je to veľmi malé bábätko aby to neriešil lekár.
martina0812
Na odhlienenie toho poznám kopu - majoránkový čaj, čaj z pýrového koreňa, skorocel, pľúcnik, atď, ale na takto miniatúrnom človiečikovi by som bez odporúčania lekára veru neskúšala. Ak sú to hlieny permanentné, pravdepodobne pôjde o alergiu a tam je treba antihistamín. Nejaký vhodný antihistamín pre bábätká ti lekár určite predpíše, ak trváš na natur riešení, prírodným antihistamínom je vitamín C. Keď bola moja dcéra malá, lekár mi kázal dávať jej denne Cebion, to bol vitamín C pre bábätká v kvapkovej forme. Ak ho nedávaš, skús, ak dávaš, skús dať o kvapku viac - čo telo nespracuje, to bez následkov vylúči. Ale určite odporúčam lekára.
1x lola
lola
dakujem vsetkym za komentare,no detska lekarka ju videla viackrat,tu u nas takym malym babatkam nezvyknu davat ziadne lieky a ja s tym plne suhlasim;pediatricka ma naucila isty typ masaze chrbatika,ktory pomaha pri odhlienovani,potom cistime nostek sterilnou morskou vodou,aj odsavame,len ti hlieny su trosku hlbsie...ja mam pocit,ze zatial co mi najviac pomohlo je ten tymianovy caj,on tie hlieny rozpusta a pomaha dostat z tela von.ja som mala na mysli skor nieco v takomto style,aby som ten tymian a koren lotosu mohla niecim doplnit....verim viac receptom nasich babiciek a prababiciek ako nejakym sirupcekom z lekarne,vravim,takym malym babatkam tu v podstate ani nic nedavaju a ja by som do takeho drobneho telicka ani nechcela tlacit nejaku chemiu,radsej nech to ide cezo mna do jej mliecka....neviem,ci moze ist o alergie,malinka ma hlieny v podstate od narodenie,tu u nas drzia v nemocnici mamicku 48 hodin a uz v tom case tam sopliky boli.inac,pokial ide o mlieko a mliecne vyrobky,nazory su protichodne,ja som zatial vylucila aspon to hlavne.@afrodit ,o tom cukre som nevedela,no skusim obmedzit,tazko odolavam cokolade(-: a co je to ten diakom? Inac @zolik ,to nealkoholicke pivo,hmmmmmmmm(-:ono v podstate to,co sa nam zda dnes nelogicke,mozno malo svoju logiku pred 100 rokmi.....v minulosti si ludia prikladali na rany pavuciny(dnes sa nad tym smejeme)ale je zrejme,ze pavucina obsahuje latky podobne penicilinu,ktore tie rany pomahali liecit....a o toto mi slo,co pouzivali v takych pripadoch nase babky.@martina0812 no toto som chcela,skusim si tie nazvy rastliniek poprekladat a uvidime,ci tu nieco take najdem....inac,co je to ten pyrovy koren?este raz dakujem,prajem pekny den(-:
zolik
Inak pivo je dobre na podporu tvorby mlieka. Ked som pisala, ze som sla so synom k detskemu lekarovi, zabudla som dodat, ze k homeopatovi. Dostal homeopaticke kvapky, tusim dva druhy a uzival ich zhruba sest mesiacov. Mozno by to bola alternativa aj pre Vas problem. Neviem kde zijes, ja som deti vychovavala v Rakusku a uz vtedy bola homeopaticka liecba na vysokej a prisne kontrolovanej urovni.
afrodit
Homeopaticku liecbu preferujem aj ja,moja pediaricka je homeopatka,preto som ti odporucala energy.Diakom je pristroj daj si do goglu lepšie to pochopíš ako ked to tu budem vysvetľovať.Ludia ktory pracuju s tymto pristrojom pouzivaju hlavne homeopatika a bylinky.
zizaster
Najlepšie,čo sa dá urobiť je asi len čakať. Do nosa morskú vodu,nie sebe,malej. Strava ani nápoje sa do mlieka takmer nedostanú a keď už,tak väčšinou v nemerateľných,stopových množstvách. Možno by som sa obrátila na www.mamila.sk,dala otázku,oni možno poradia a pošlú podobné otázky. Deti majú soplík stále, teda väčšinou "neškodný",ale trápi ich (aj nás) riadne. Niektoré ženy dokonca kvapkajú materské mlieko. To som nikdy neskúšala,len tú morskú vodu,ktorá je asi naj.
1x lola