Rôzne

Appetizer

jozka2 - bez fotkyjozka2, 5. septembra 2014

Chcem vas poziadat vazeni varechaci a varechacky o radu pri vybere jedla na party.Pozvana som na ,,October fest party".Pani domu je nemka a ja by som nechcela urobit tradicne americke nieco,chcem urobit cosi ine,nase europske ci nemecke a neviem co.Citala som v diskusii od @ujedevil ,ze chce robit tresku podla @Kimla a tak ma napadlo ci by to nebola vhodna alternativa ako appet.ku crackers.viem,ze tato treska je vynikajuca.Mozno sa najde dobra dusa, ktora mi da napad a ja ho zrealizujem.S kolacom nemam problem ten upeciem a akykolvek kolac z nasich receptov urcite bude vyborny,budem sa snazit upiect nieco ako jednohubky,pravdepodobne nieco z naseho sucheho peciva,mozno budu to aj zltkove rezy tie sa daju krasne pokrajat ako jednohubky.Uvidim,za pomoc vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
@jozka2 - neviem kde zijes, ale ked ja som spravila obycajne oblozene chlebiky zo stihlej veky (French bred), ani neboli velmi naplnene, iba farebne ozdobene - cervena paprika,zelena kysela uhorka, cierna oliva, salama polosucha, bielo-zlte kolecko vajicka kusok zelenej petrzlenky - toto vsetko budilo uzas u mojich americkych susedoch. Boli nadseni. Pacolo sa I chutilo.
1x babav
lorak40
Myslím si,že aj škvarkové pagáče sú vhodné ku pivu.
mijaita
@jozka2 souhlas s @lorak40 i @kuchticka . Nase oblozene chlebicky jsou svetovym unikatem ! Vase pagace druhym ! Takový švestkový koláč s mákem - kulatý, tenký, jooo, budes hvezda! Recepty na rybu @manek (vydal i rybi kucharku). Nemluve o tom, ze receptu na ryby je na netu mnoho a vyberes podle svych chutovych poharku !
Pak napis jak jsi zabodovala a cos varila!
jozka2
Dakujem,vam velmi pekne.myslim si,ze tie chlebicky,ci slivkovy kolac by mohlo byt realne,ani oskvarkove pagaciky nie su na zahodenie,len nemam skvarky v tom je ten pes zakopany.Skusim najst uzku veku,lebo obycajna je dost velka a tam budu aj ine druhy jedal,nechcem ich nakrmit chlebikmi.Vdaka,ozvem sa ako to dopadlo.Mijaita,uzivas si Tatier co?To ti ,ale v dobrom zavidim a doprajem,davaj pozor na medvedov.
mijaita
@jozka2 ano, uzivam, byla jsem na Skalnatem plese, projela krasnou cast od Smokovce pres krasne Podbanske az do Bobrovniku. Divam se z terasy na hory a Liptovskou Maru, byla jsem ve Vlkolínci, ve Vebov jsem si nahrivala kostru.... jen slunicko bylo pouze jeden den. Ale je teplo, je krasne!
sovka62
@jozka2 , keď nemáš škvarky na pagáče, skús tieto, syrové. Sú naozaj veľmi chutné, pečiem ich často, presne podľa receptu, len s jedným rozdielom, cesto preložím dva razy po 15 minútach a až potom vaľkám. Chutia aj na druhý deň, ale najlepšie sú čerstvé. Výhodou je, že si cesto zamiesiš deň vopred a ráno je to už šup, šup..., takže na party stihneš pochystať aj niečo iné a ešte aj seba premeniť na peknú.
jozka2
Michalela,prajem prijemny pobyt a uzivaj plnym duskom.
jozka2
Zdravim @Sovka62 ,vdaka,ze si sa pristavila,ale som hladala tie syrove pod tvojimi receptami a tam nie su,kde mam vyhlada tie so syrom pod akym nikom,ktoich tu dal mohla by si to upresnit prosim,ktore mas na mysli?vdaka
jozka2
velka vdaka ,odpusta sa ,velmi si ma rozosmiala,ty ale tym sklerotikom este urcite nie si,dobre,ze si zabudla,kazde zlo je na nieco dobre.Ty si zabudla a ja som aspon mala cas si poprezerat vsetky tvoje recepty a zistila som,ze ich vsetky mam ulozene v kk si nie len vyborna kucharka,ale co tu predstavis je skvost v tvojom podani,dakujem.
jozka2
Kukulienka,z toho linku co si mi doporucila som sa smiala az ma brucho boli,len mi vysvetli ci mam aj tak sediet ako on pri robeni tych placiek a kde mam zobrat taku ruru na pecenie,teba humor neopusta,tak to ma byt.Ja ich zacnem piect uz dnes aby som to do tho 5.okt. stihla.Zdravim
kukulienka71
@jozka2 , samozrejme, iste si to sedenie prispôsobil, aby to bolo čo najpohodlnejšie:-))) v inej póze si to neviem ani predstaviť;-) Inak, to je taká irónia, sa mi zdá, že mi tu máme všelijaké technické vymoženosti a on, taký frajer, ľavou zadnou celú armádu nakŕmi z "rúry" na drevo. úplne geniálne! Veľa úspechov ti prajem!:-) a potom napíš, ako bolo na party;-)