Varenie

Anketa. Kúpili by ste výhodne korenie cez internetový obchod?

richardkorenie - fotkarichardkorenie, 10. marca 2011

V dohľadnej dobe budem otvárať internetový obchod s korením z celého sveta. Sme rok na trhu a vidím, že by to malo význam. Predávame v nezávislých obchodoch a v mäsiarstvach. Odozva je super. Čo by ste si priali, aké služby by sa Vám páčili. Ďakujem za inšpiráciu.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Takže....všetko to závisí od tej ceny....Keby sme si chceli kúpiť len pár korenia, tak by to určite nebolo lacnejšie ako v obchode, lebo by sme museli platiť aj to poštovné...ale keby to bolo bez poštovného, to by sa určite oplatilo :))))
nadia56
richardkorenie, ja by som si korenie cez internet nekupila, kupujem v obchodoch kde si korenie mozem ovonat, pozriet jeho farbu a navazim si kolko potrebujem,
ale internetovemu obchodu sa nebranim, samozrejme musi to byt iny sortiment,
pekny den vsetkym:-)
tornadolue
Mňa pri nákupe korenín cez internet odrádza hlavne vysoká cena poštovného. Akurát pred dvomi týždňami som potrebovala nejaké korenie, ktoré sa bežne dostať nedá. Ale 3,50 € za minibalíček plný ultraľahkých sáčkov s koreninami sa mi zdalo príliš. Internetových obchodov s koreninami je málo, tak asi žiadny konkurenčný boj tú cenu nezrazil dolu. Privítala by som možnosť osobného odberu vo viacerých predajniach na Slovensku. A hlavne veľký výber celých jednodruhových korenín, ktoré si môžem sama pomlieť a miešať :-)
vcelka
V žiadnom prípade nie cez internet, naozaj to treba ovoňať a porovnať a je to aj vec momentálnej inšpirácie.
richardkorenie
vcelka, kupuješ aj v Tescu, Jednote a iných reťazcoch? Tam ako ovoniavaš. Mám v pláne štartovací balíček bez poštovného za uvádzaciu cenu. Čo vy na to?
nadia56
richardkorenie, napisala som ti moj nazor na kupovanie korenia cez internet, a zaroven ako kupujem korenie ja, zijem v kanade, tu su obchody, v ktorych okrem muky,cukru,suseneho ovocia,orieskov vsetkeho druhu, dostanes aj korenia ake len chces, cele, mlete, susene bylinky a este neviem co este vsetko... :-)
andys
Ja určite áno, sú korenia, ktoré sa v bežnom obchode kúpiť nedajú.
tornadolue
Závidím všetkým, ktorí majú možnosť ovoniavať :-) V mrňavom slovenskom meste taká možnosť nie je. V obchode so zdravou výživou síce majú aj koreniny, ktoré nie sú bežné v supermarkete, ale sáčok si pred kúpou otvoriť nemôžem ;-) No a keď mi minule povedali, že sečuánske korenie mi síce objednajú a možno príde o 2 týždne a možno vôbec, s kamoškou sme sa zložili na poštovné a kúpili všetko cez internet. Balíček bez poštovného vítam.
docent23
V Cechach celkom uspesne funguje internetovy predaj korenia ( www.koreni.cz/),...
tak urcite by to fungovalo aj na Sk, aj ked to bude chvilku trvat. Dobre by bolo, keby tam bol sortiment ovela sirsi, ako v hypermarketoch. (Udenu mletu papriku napr. neviem na Slovensku kupit!)
docent23
Dodali vam to na Slovensko, lebo mne niekedy davnejsie odpisali, ze na Slovensko nedodavaju.
tornadolue
Nie, kamoška je z Prahy a akurát sa chystala na Slovensko, tak to priniesla.
vcelka
@richardkorenie ; kupujem všelikde - v špecializovaných obchodíkoch po Slovensku, vo veľkoobchodoch, u dovozcoch korenín pre gastro, často na výstavách a veľtrhoch... v Tescu a pod. základné druhy, s ktorými mám dobré skúsenosti alebo sa mi nejakým spôsobom zapáčia, pozdávajú. Alebo priamo v zahraničí, napríklad, v Turecku a Grécku... Skrátka, internetový predaj ma neoslovuje v žiadnom sortimente a už vôbec nie v takom "emocionálnom", akým je korenie. Aj keď by si každého rád presvedčil o opaku...
bejaja
musela by som vidieťponuku sortimentu korenín, určite som za, pretože niektoré koreniny sa ťažko zháňajú v obchodoch, či už v menších alebo aj supermarketoch, .....lenže odrádza má cena poštovného a niekedy je určite vyššia, ako balíček samotného korenia.
vcelka
2,30 eur za 100 g čoho... to u Teba, alebo u konkurencie, alebo ako si to myslel...? A vôbec, napíš, čo je to štartovací balíček.
richardkorenie
2,30 za 100g korenia. Štartovací balíček neber to záväzne ale asi takto, 1x 100g ZLATÉ KURA, 1x 100g BYLINKOVÉ MASLO, 1x 100g ÚDENÁ PAPRIKA, 1x 100g ADAMOVO REBRO, 1x 100g BARBECUE SO ZELENÝM KORENÍM. Spolu za 9 Euro až domov. Zaujalo?
tomas
Osobne by som predpokladal, že tam by ste mali predávať širší sortiment, nie len korenia, možno nejakých viac vecí by som si kúpil, ale nakupovať len korenie cez net mi pripadá neefektívne.

osobne korenia neovoniavam, kupujem ich podľa toho ako vyzerajú v tej flaštičke a podľa toho čo je napísané na flaške, že k čomu sú určené, ale keďže aj tak viem variť len grilované stehno a na nič iné ich nepoužijem, tak vyberám náhodne:D
richardkorenie
Adamovo rebro je ostrá zmes korenia s výraznou medovou vôňou, s paprikou, cesnakom, sušenou zeleninou, chilly, cukrom, olejom. Je určená na pečenie grilovanie a marinovanie mäsa.
dorisa
Ja sa nebránim nákupu kotenín cez inetrenetový obchod, veď kupujem aj 5 semienok niečoho a oplatí sa,keď to potrebujem a neviem zohnať, tak si to dám kludne poslat domov. A inak, aj tonery cez do tlačiarne som kupila aj s poštovým lacnejšie cez net,ako v kamenných obchodoch.
dorisa
oprava- vraj kotenin- malo byt korenín:))))) na čo myslím, neviem, haha
vcelka
Prečítam si zloženie a je to ako lízať med cez sklo. Možem rozumieť všetkým ingredienciám, a predsa netuším, akú to má výslednú vôňu a ako to na mňa zapôsobí. Preto mi ten internetový nákup nevyhovuje. Ale môže byť, že v malých mestách a na dedinách to považujú za dobrý spôsob... Teraz som si spomenula, že v nákupnom centre Palace jemalý obchodík, ktorý vlastní rodina Indov a tam je korenia dosť, naozaj exotického...
vcelka
To neznamená, že Ti nedržím palce, ale osobne by som sa s Tvojou ponukou radšej stretla niekde v obchode - ako si písal na začiatku... Neprezradiš kde? Práve keby sa to dalo vidieť, kúpiť, oňuchať, okúsiť, tak by sa už potom dali niektoré zmesi kúpiť aj cez internet (závisí od ceny) - však takto sa nakupujú parfumy...
richardkorenie
V Bratislave zatiaľ nemám zastúpenie. Možno by si mi mohla dať nejaký dobrý TIP. Najbližšie k Tebe mám korenie v Trnave a Pezinku.
evanaaa
Využívam rôzne trhy, jarmoky a tiež nárazový predaj v supermarketoch, ale nie priamo v predaji za pokladňami, ale pred, kde sa vždy rozložia takí tí "putujúci" predajcovia vždy s iným tovarom a medzi nimi raz za čas prídu aj predavači korenín ( u nás chodia do Kauflandu), majú tiež dobrý výber, ale za najmenej 2 eura, tam som si kúpila napr. aj údenú pepriku, sú totiž z Čiech. A na vinobraní mali veľký výber indických a ázijských korenín.
evanaaa
opr.-papriku. Ale privítala by som obchodíky, kde by okrem iného predávali aj koreniny.
2010
No vyskusaj, uvidite, podla mna vzdy treba mat taku aj ked malu "onuchavaciu" zakladnu pre tych skalnych a internet je taka dalsia sluzba. My varime vela ale v zivote som daaku zmes " ala grilovacia " nekupil ? naco ?alebo secuanska zmes ( vsak take daco neexistuje v povodnej kuchyni ) plus mame zakladne suroviny a podrvime ich cerstvo.Ale ludia su pohodlny a pripraveny platit...Good luck
kata50
Privítala by som aj koreniny do pečiva. Napr. pravý vanilkový lusk.
richardkorenie
Odpovede : Pokryté mám územie Poltár, Lučenec, Veľký Krtíš, Zvolenská Slatina, Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Rajec, Považská Bystrica, Púchov, Dubnica nad Váhom, Nová Dubnica, Trenčianska Teplá, Trenčín, Nové mesto nad Váhom, Stará Turá, Brezová pod Bradlom, Myjava, Piešťany, Hlohovec tam aj vážia a ňuchajú, Trnava, Pezinok, Modra a to je asi všetko viac zatiaľ nestíham dobrý tip na predajcov v iných mestách odmením.
evusik
@richardkorenie píšeš, že máš pokryté územie ... Stará Turá, to znamená že tu máš predajcu, alebo predajňu? som zo ST tak preto sa pýtam..... ja cez internet kupujem rada, väčšinou kúpim lacnejšie aj napriek poštovnému a čo je dôležité mám možnosť si poriadne nákup premyslieť... keď som v obchode napr. s koreninami tak úplne zblbnem a nakúpim aj to čo nepotrebujem :-) ja by som ocenila nákup základnýh korenín aj vo väčšom balení... nie zmesy korenia a samozrejme bylinky :-)
richardkorenie
V S.T. mám predajcu. Základné koreniny napr. na zabíjačky predávam. A ak môžem pridám názor na zmesi. Mám zmes volá sa Bosorkino korenie a je tam 14 zložiek. Neviem si dosť dobre predstaviť všetky si kúpiť a urobiť zmes. Technológia zmesí je kúzlo. Môj dodávateľ robí zmesi napr. aj pre Vitanu. Keby si to vedeli namiešať sami tak by to od neho nenakupovali. Venuje sa tomu 16-ty rok a je to poznať.
pachola
moja známa v Prahe, majiteľka veľkej reštaurácie si objednáva korenie až z Juhoafrickej republiky a ju to vyjde lacno,korenie je čerstvé voňavé...nebránim sa internetovému predaju ničoho,takisto nie korenín,a vždy som našla na nete tovar s nižšou cenou ,ako v kamennom obchode,kvalita taká istá,len my si nevieme akosi zvyknúť nakupovať cez internet/ja nakupujem cez net korálky z Holanska,mám do 4 dní doma ,keď som to objednala zo Slovenska,tak našou poštou to šlo viac,ako týždeň/
evusik
nemám nič proti zmesiam korenín, aj ja ich používam.... ale sú jedlá kde nie je vhodné ich použitie, respektíve kuchár ktorý za každých okolností použije zmes korenia a myslí ako dobre navaril nie je dobrý kuchár... to je presne ako z používaním Vegety, niekto si bez nej nevie predstaviť varenie.
verka1
A čubricu ponúkaš? To je super korenie na grilovanie bravčového maska.
michsamant
Kde na Myjave sa daju najst vase koreniny? Mate v ponuke aj na indicke koreniny? Ktore ak mozem vediet? Ak by som cestovala na leto domov, aby som vedela, ktore korenia si so sebou nemusim nosit. Vdaka.
používateľ nemá avatar
mb
mb
richard, citam, ze mas pokrytie aj v puchove. kde, ak sa mozem dozvediet?
tornadolue
@2010 ja nekupujem ziadnu secuansku zmes, ale secuanske jednodruhove korenie , aby som ho zamiesala do vlastnej zmesi
vcelka
Som rada, že už nie som "sama"... :-) Včera som si trochu pripadala ako Varešuľka, čo trhá partu. Ja skoro vôbec nepoužívam zmesi. Veď to je aj prvá zásada obľúbenej stredozemskej kuchyne, že veľa korenia, ale s veľmi skromnými zásobami, resp. čo jedlo, to jedno (možno dve) korenie. Načo mi je "korenie na ryby", keď ja si rybku nakorením tak, ako mám momentálnu chuť a inšpiráciu. Občas stretnem zmes, ktorá mi vyhovuje a to je potom iná káva. Ale určite by som ju nevzala naslepo cez internet - najprv vidieť. A tiež si nemyslím, že prihodím korenie a už z toho bude indické, čínske, africké a iné jedlo...
richardkorenie
Ja ponúkam zmesi, ale aj jednodruhové koreniny táto debata sa uberá nejakým divným smerom. Ja som tu neprišiel niečo obhajovať. Prišiel som Vám ponúknuť vyše 100 druhov korenín za super podmienok. Verka 1 mám samozrejme aj čubricu. mb do púchova som viezol prvý krát pred týždňom maličký obchod v novej pasáži predáva tam aj cukrovinky a pod.
tornadolue
@richardkorenie ale diskusie na vareche sa zvyknú uberať divným smerom ;-) Jednoducho sú ľudia, čo chcú hotové zmesi a potom takí, čo chcú jednodruhové korenia (ja teda určite) a keď nám to ponúkaš za super podmienok, tak super :-) Buď cez net s malým poštovným alebo by si mohol aj v LV nájsť nejakého predajcu, to budem ešte radšej.
vcelka
No vidno, že @richardkorenie zablúdil na Varechu len kvôli svojmu podnikaniu (registroval sa len včera a ani v profile nenapísal nič o sebe). Inak by vedel, že je to vždy diskusia, nie odpovede na niečie otázky. Každá diskusia sa uberá smerom, kam ju posúvajú diskutéri - viď televízne diskusie. A na Vareche človek začne jednoduchou vecou, mierumilovne... a na konci lietajú sekerky kvôli úplne inej veci. Takže my nikdy iba jednoducho neodpovieme, ale krútime sa raz užšie a raz širšie okolo témy korenie...
evusik
@richardkorenie ešte by ma zaujímalo, že keď máš v Starej Turej predajcu, znamená to že v niektorých kamenných obchodoch tu na okolí aj predávaš tieto koreniny, ak áno tak kde? ďakujem
perla61
Vidím tornadolue, že sme asi z jedného regiónu,lebo v LV by som aj ja privítala nejakého predajcu, ale nebránim sa ani internetovému predaju.
vcelka
A vôbec, nech sem hodí zoznam prevádzok, môžeme si to vytlačiť a kto kde bude na cestách, može sa na tie koreniny mrknúť a kúpiť. Napísal zoznam miest, ale musí pridať aj názvy obchodov. Harmoniaplus je Tvoj názov, alebo tá predajňa v Trnave sa tak volá?
egreska
a je vôbec takáto reklama dovolená tu na vareche ? asi áno,ved inak by ho už asi redakcia vymazala..hm?
egreska
oki ..tak dúfam ,že sa čoskoro nejaké balíčky s koreninami objavia aj ako ceny do súťaže :-)
lkubicova
Ja sa nebránim internetovému predaju. Casto som zháňala koreniny aby som si zarobila svoju zmes a nikde som nezohnala... Preto internetový predaj vítam. Iba to poštovné ...
trencanka
Nemam problem kupit korenie cez net. Potrebujem vediet zlozenie a dobre je aj krajina povodu. Zlozenie je dobre uvadzat v percentach. Na nete kupujem vanilkove lusky.
richardkorenie
Všetkým ďakujem za príspevky. Verím, že s členmi tímu na vareche pre Vás všetkých pripravíme niečo, čo Vás zaujme a bude pre Vás inšpiratívne a výhodné. Za Harmóniuplus s.r.o. Richard Tatrn. mail harmoniaplus@zoznam.sk
alex2003
neda mi nereagovat - kupili by ste na nete korenie, ktore je vyrabane na Slovensku? lebo richardkorenie pise, ze bude zastupovat vlastne ceskeho vyrobcu a takych zastupeni je tu velaaa - nic proti tomu ale zda sa, ze u nas len distribuujeme co ini vyrabaju...
richardkorenie
Alex2003, je to smutná realita. Kvalita je v u našich susedov, naši výrobcovia ? Je ich niekoľko sú tlačený reťazcami na ceny. A pri korení naozaj platí akú surovinu použiješ takí máš výsledný produkt.
alex2003
Uplne suhlasim, aku surovinu pouzijes, taky je aj final produkt, nezda sa mi, ze kvalita je u nasich susedov, skor to maju na skok do Nemecka a tam su pristavy, kade koreniny do EU vstupuju napriklad. Dovazat musia tak nase ako zahranicne firmy, mozno vyhodu maju krajiny s pristavmi. Aj nasi vyrobcovia robia kvalitne vyrobky len podla mna je pre Teba jednoduchsie zastupovat 1 vyrobcu ako popracovat s viacerymi a urobit si svoju znacku.
orolbielohlav
Ja som kupil cez internet korenie cez www.korenie.biznisweb.sk
Nad 5 balickov 100g korenie je postovne zdarma.
Maju kompletny sortiment vratane jednodruhovych korenin.
Cena aj s DPH 1.95 EUR.
Nema chybu!!!
jarmila777
Varím rada a prečo nevyskúšať aj zmesi. Raz som si zo zvedavosti kúpila pár balíčkov na jarmoku a bola som spokojná, no odvtedy som na ne nenatrafila. Objavila som ich až na nete konkrétne na www.superkorenie.sk a sú to tie samé, akurát za menej peňazí a keď si objednáme dve tri kamarátky dohromady neplatíme ani poštovné.
maruska35
Zhanam madarsku cervenu papriku,ktora naozaj farbi aj ked dam do gulasa len malinko.Som zo Ziliny,kde ju mozem kupit?Za odpoved vopred dakujem.